Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Performans Problemi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ellidört tarafından 4 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    yaklaşık 3 yıldır era 1.4 otm. kullanıcısıyım. şunu söylemek gerekirse overdrive tuşunu ve 2. vitesi yabana atmadan kullanın. özellikle overdrive ı uzun yollarda, 2. vitesi ise ş.içinde kullanıyorum. araba aniden devirleniyor. denemenizi tavsiye ederim....

2. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracınız kullandıkça açılır. Kullanım kılavuzundaki rodaj açıklamalarına göre hareket etmek lazım. Bende ilk zamanlar yokuşlarda baya zorlandım ama sonradan gaz pedalına tam bastıkça devirin yükseldiğini gördük. Şimdi özellikle Sakar yokuşu gibi yokuşlarda görmeniz lazım.

3. otastekin

otastekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bende bir kaç gün önce era 1.4 manuel aldım. en fazla 120 yaptım. 120 yi rahat yaptı ama daha uzun yola çıkmadım. inşallah haftaya cuma çıkacağız.o zaman düz yolda deniycem...

4. revolver40

revolver40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Otomatiği bilmem ama manuelle şahsım adına çoğu aracı ilk kalkışlarda geride bırakıyorum ve aşırı performanslı geliyor. Sanırım aracı iyi tanımak, değiştireceğin vites aralıklarını ve devrini iyi bilmek gerekiyor.

5. ellidört

ellidört Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yanıt veren herkese teşekkür ederim.

6. baskent11

baskent11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Fuat Sel
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benim araç 2008 era 1.4 manuel vites. bilecikten istanbula giderken otobanda 195 km hız gördüm. arabada iki kişiydik yüksüz denilebilir.ancak bu hızda çok değil hiç güven vermiyor araç. bir şekilde hızını alıyor ve bassam daha 5-10 gideceğine inanıyorum. ancak benim gördüğüm sorun araç sollarken resmen ağzım yüreğime geliyor, seri hızlanma gerçekleştirmiyor. ara hızlanmalarda da problem yaşamıyor değilim. opel astra clasic 1.4 motor arkadaşın aracı var. o daha seri hızlanma gerçekleştiriyor. beygiri dahi fazla olmasına rağmen ben eramla aynı seriliği yakalayamıyorum arabam 19 binde.

7. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    iyi günler aynı araca sahibiz bu sayfada yazdığım gibi bu araçlar hız yapmaya elverişli değildir yapmamanızıda öneririm satıcılarda bunu alırken ikaz ediyorlar 100-120 arası gayet randıman alabiliyoruz serilik konusunda bende ilk kullanşlarda zorluk çektim (daha önce bu tür motorlara sahip araç kullanmamıştım) ama sonra alıştım aracı uygun devirde kullandığında her türlü hızlanmayı yapabiliyorsunuz düşük devirde zorladığınızda gaz yemez hemen vites küçültüp gaza yüklenin nasıl hızlanacaktır.. ayrıca kardeşimin astra 1,6 classic var onun yapamadığı spirintleri ben erayla yapıyorum tabi yüksek hızda o benden daha rahat bende erayla rahatım çünki hızı sevmiyorum

8. canberk1997

canberk1997 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ERKAN KUBAT
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    Ben bu gün ankara -maraş yaptım yolda bi era (1.4] toyota corolla yeni kasa (1.6) kapışıyordu era ilk düzlükte corollayı geçti hıhıh

9. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Ehliyetiniz var mıda uzun yolda o hızda araba kullandınız ?

10. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    canberk cevap vermek lazım bu iyi bir soru çünki nedenide yaşınız belli değil üye isminizde de 1997 var şüphe uyandırmış arkadaşımızda

11. baskent11

baskent11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Fuat Sel
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    teşekkürler atılan bey yorum için. tabiki araca alıştıkça sollamaları vites düşürerek yapıyorum. zaten sakin kullanırım aracı. hızlanmadan kasıt birde gaz pedalına yüklendiğinizde motorun tepkimesi tatmin edici gelmiyor. bu sanıyorum sizde de aynıdır. devir saatinin doğrudan kalkmasını istemek gibi bişey sanırım:) dizelini kullanmıştım tabi daha cüretkar özellikle 2 den 3 vites geçişi koltuğa yapıştırıyor

12. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    2000-2500 devir aralığı için dediğiniz durum geçerli,özellikle hafif eğim varsa ve 2000 devir altına düşmüşse araç kendini toplayamıyor.ancak 3000 devir üzerinde gaza verilen tepki de hızlanma da gayet güzel,zaten araç maksimum torka 4000 devirden sonra ulaşıyor.ha o kadar zorlamaya gerek var mı derseniz bence hiç gerek yok.

13. Onur_33

Onur_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eraların dizeli gerçekten çok güçlü motorlar rampa, kişi sayısı hiç farketmeden araba banamısın demiyor benzinli eraları olan arkadaşlar 170-180 lerden bahsetmiş otobanda rahat rahat 220'yi gördüm hemde hiç zorlanmadan https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

14. ankarali2010

ankarali2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ellidört kardeş...hız yapmak istiyorsan al 2.0 tam otomatik sonatayı öyle yap, 1,4 motor era ile hız yapıp ne yapacan, bu araçlar ekonomik aile aracıdır. fazla sürate gelmez. ben admire aracımı alalı 7 ay oldu daha 140'ı geçmedim...niye arabamı zorlayıp sıkıştırayımki boşuna (çok acil durumlar dışında)...

15. ellidört

ellidört Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    doğru söylüyorsun kardeş.lakin performans arabası değil benim istediğim,aracımın daha seri ve güçlü olması.

16. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    1.4 motorda rahat 200 yapar 2.0 da yapar biri rahat rahat saatlerce o hızda sabit gider diğeri ıkın aıkına yarım saat falan gider ama neticede ikiside yapar.. bende 96 yılında 1.4is civic vardı araba çok rahat 180 yapıyordu o zamanlar zorlanmadan banada yetiyordu.. şimdi ki araçlar herhalde rahat 200 yapar ama ne gerek var tabiki

17. otastekin

otastekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    üzerinden zaman geçmiş ben buraya yazmayı unutmuşum. aracı alalı daha 3 ay oldu. bir kaç defa gaza sonuna kadar bastım. öyle denildiği kadar kötü değil. 180 km hız yaptım. çokta rahattı. ama uzun yolda 100 ile gitmek en ekonomik hız sanırım.

18. absolute

absolute Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    bendede 1.4 otomatik var üzerinde kme lpg ile 60 bin km de aldım kalkısı haricinde bir şikayetim yok lpg ile 100 km ile 140 km hızlar arasında 44 lt gaz ile 450 km yol gidiyorum yollar artık cift serit sollama sıkıntısı olmuyor yol tutusu cok iyi değil asfalt sesini cok alıyor daha cok sehiriçinde kullanmaya uygun bir arac oldugu kanısındayım

19. muratefeucar

muratefeucar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar yeri degil ama yeni üyeyim benim erada dunden berı motorda bı ıslık sesı gıbı ses gelıyor gaza basınca umarım turbodan degildir fiyatı cok ucuk bu ıslık sesının baska yerlerden gelme ıhtımalı varmı acaba bırde turbo tamırı varmı varsa düzen tutuyormu 2006 accent era crdi vgt select gbhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

Bu Sayfayı Paylaş