Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Paslanan ERA ya dikkat

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda otto tarafından 19 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. @ykut

@ykut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    servis gres yağı yapıp zımpara yaptı direk geçmişti paslanma,,
    servis ücretsiz halleder ;)

2. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sanırım bu durum birazda şans işi... admirelede olan paslanma gibi erlarda da aynı sıkıntılar yüz tutmuş... 2 aynı araç aynı yıl trafige çıkmış aynı şartlarda kullanılmış fakat birinde var birinde yok... ozaman paslanma olan aracın üretildiği parti malda sorun var. tıpkı koyu renkli araçların bazılarında boya atması olması gibi... çok yazık daha yepyeni araba. bukadar sürede bu olursa birkaç yıla kalmaz çürür bu. arabamı okadar sevmeme rağmen sırf bu yüzden ( paslanma ) satacağım ( yıl sonu ) ve bu markadan almayacağım...

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    admirelerin nerelerinde oluyor paslanma? bi kontrol edeyim.

4. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

bende bağaj kısmında sol köşesinde çukur bir yer var, fitilin geçtiği yer yada bağajın açıkken menteşelerinin geldiği yer ( sanırım tarig edemedim )oradakiyuvarlak mercimek büyüklüğündeki kaynak izlerinin 2 tanesinde yarım ay şeklinde sarardığını gördüm. dikkat ettim zaten oraya boyada atmamışlar atılmış ama zayıf. kibrit çöpünün ucuyla belli belirsiz biraz boya sürdüler serviste dahada o oldu 2 sene önce yaptırdım kapandı... yalnız mesele şu2004 model araç bukadar çabuk paslanmamalı...

5. otto

otto Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet aynen öyle yapışkanlı metreyle satılan şeritlerden

6. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    2008 model arabanın paslanması harbi şaşırtıcı markası ne olursa olsun ya 1,5 yasında araba daha :S

7. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    başka markalar,araba metallerine femtosaniye lazerle işleyerek süper hidrofobik (su tutmaz) özellik kazandırır. bu en az 50 yıl paslanmazlık demek.

8. valla arkadaşlar bakma ile alakalı durm bence ben accenti hemen hemn hergn havalandırıyorum kapı aralarını filan paslanma göremedim bagajda su okuklarının orada fabrika hatası paslanma oluyormuş ben oraya slikon çektim suan oda yokhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifönceden almalısınız önleminizi

9. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    2008 model arabanın ne önlemini alcaz kardeş ?
    insanlar neden sıfır almayı tercih ediyor başı ağrımasın diye buda 1,5 yasında araba kim ne derse desin anormal bi durum
    araba 1,5 sene yatsa bile pas yapmaması lazım sıfır alınmış araba yaa !

10. nasıl emin olabiliyorsunuz?? siz isterseniz 2010 arac alın aracı nemli yerde tutun tuzlu yollara girin arac paslanır cürür dimi??? o resmdede demekki hyundainin hatası var(yada orda bir hasar v ar).accentte uyguladığm tüm olaylar 2010 model cıvıc aracımdada yapıyormki paslanma cürüme olmasın bilmm anlatabildimmi????

11. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bundan önceki aracım 92 samaraydı ve paslanmalar daha 2-3 yıl önce başladı ama siz diyorsunuzki araç yeni bu işte bir iş var, eski model renolar şahinler bile daha yeni yeni paslanıyorlar.

12. 1996 yumurta kasa accent 1.3 LXvar amcamda arac 0 km alındı 1995 sonunda suan 170 bin küsürde ondada gram paslanma yok desem yeridir oda cok temiz bakmayla alakalı durumda var bence..

13. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    bende sana şöyle söyleyim 2001 model sıfır almıştık felicia mızı 1 ay önce sattık 9 yaşında arabaydı hiç biryerinde çürüme yoktu ayrıca sizin yaptığınız gibide hiçbir önlem almadım..
    bakmaylada alakası yok ortada teknik bi sorun var bence.
    birçok şirket arabası gördüm vede kullandım ( medikal şirketleri ) bilirsiniz şirket arabalarını olabildiğince hor kullanır sürücüler vede bakmazlar sizin yaptığınız gibi titizlik göstermezler şuan Focus ları yenilediler 3 yaş doldurdu diye onlarında km 200 bin i geçmesine rağmen hiçbir paslanma yok. hepside yazı kışı sokakta karın altında yağmurun altında geçirdiler.

14. araca bakmak derkende öyle abartılı bir bakmak değil! yolda pis suya girmemeğe balık suyu olan yola yani kimyevi maddeli olan hertürli seyi araca getirmemeye calışıyorum aracıda havalandırıyorumi. tabikide aracında üretimi ile alakalı bir durum vardır.arac hatalı üretilmisse istediğin kadar yap pas tutar.

misal hyundai accent milenyum kasalarda bagaj oluklarında hatalı üretim sonucu paslanma görülüyormuş 1 2 yasındayken arkadaşımın aracı 102 binde 2000 1.5 GLS onda sadece arka bagaj su oluğund apaslanma var onu görünce bagajdaki slikonları kaldırdım baktım paslanma varmı diye yok sonra silikon cektim bnm bagajımın pas tutmasınn en önemli sebbei bence haftada en az 2.3 defa havalandırdığım için(tabi biriken sularıda artıtmak için)diye düşünüyorum kapalı ortamda pek tutmam...

15. akinGTi

akinGTi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen bendede var orda o paslanma.çoğu admirede o bölgede paslanma oluyormuş çok kişi şikayetçiydi o bölgeden..

16. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    bu paslanma kronik bi olay değil allah'tanera çekilmez bu haliyle.

17. önlemini al bence bagaja silikon cek yada cok palsanma yoks zımparalara rotus at ..

18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    paslanmayı önlemek için "araca bakım" yapmak da nedir öyle? birincisi bu boyaların aracın sürekli olarak karda yağmurda dışarıda durması için yapıldığı bir gerçektir. ikincisi pas zaten kapı iç döşemesi altında, yani arabaya bakalım diye kapı döşemelerini de mi sökelim. bu yanlış ya da eksik atılan fabrika boyasından kaynaklanmaktadır.
    hyundailerin sorunu da zaten bu, dışarıya doğrudan bakmayan kaporta parçalarına az boya atmışlar. dışarıda hiç pas yokken böyle iç aksamlarda pas oluyor. buralara suyun gireceği hesap edilmemiş anlaşılan.

19. akinGTi

akinGTi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    +1000

20. sizin 1997 model accent arcınızda palsanma varmı??? bagajın su akan yerlerinde yada herhangi baska bir yerde??? sizinkisinin aynı kasasındna amcamdada var onda özellikle baktım paslanma yoktu boya da atılmadı dedihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Bu Sayfayı Paylaş