Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

P0130 Oksijen Sensörü Arızası

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda nazaman tarafından 29 Mart 2026 20:32 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. nazaman

nazaman Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Engin Ağca
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Meehabalar.Aracimda devamli P0130 oksijen sensörü hatasi aliyorum obd cihazinda.Aracin cekisinden ve sesinden anliyorum hemen sarı check işiği yanmiyor lakin obd cihazina bagliyorum orada bu hata kodunu aliyorum,hatayi siliyorum arac duzeliyor.Sonra biraz yol yapiyorum zaman geciyor tekrar obd cihazina ariza dusuyor.Neyse dun yine sildim ve sildikten sonra canli veri akisindan sensorun sinyallerini ss aldim ama buraya koyamiyorum elimle yazayim değerlerin normalmi degilmi oldugunu analiz edin lütfen ,bilen kisiler tabi.

O2S gerilim 1 sensor 1 : 0.605V

Tabi bu sinyal değeri rolantide calisiyorken degisiyor 0.304V felanda oluyor

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,587
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, bu arıza kodu tek sensör verisi ile oluşmuyor. koşulları var. motor tam ısınmışken;
    - katalitik sonrası sensörünün voltajı 0,5v üzeriyken, katalitik öncesi sensör verisi 25 saniye boyunca 0,6v-0,4v arasında kalırsa,
    veya
    - katalitik sonrası sensörünün voltajı 0,1v altındayken, katalitik öncesi sensör verisi 10 saniye boyunca 0,6v-1,1v arasında kalırsa,

arıza kodunu üretir. osiloskop veya hiscan cihazınız yoksa obd'den alacağınız düşük simple rate verinin bir anlamı yok.

sizin bu aşamada yapabileceğiniz tek şey tesisat kontrolü, tesisatta sorun yoksa sensörünüz bozuk demektir.

3. nazaman

nazaman Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Engin Ağca
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Teşekkür ederim yanitiniz için.Aracim 2001 milenyum tek sensor var.Suan uzerindeki O2 sensoru orjinal degil yan sanayi.Bosch olandan alacagim.Bu veri 0.1 v altindami kaliyor ? Ve ayrica yan sanayi olmasindan kaynaklida olabilirmi? Kablosu ve soketlerini kontrol ettim kopuk vs bulamadim.

Bu Sayfayı Paylaş