Merhaba, Aracımı alalı 1 hafta olmadı. Kilometre 280 (İki Yüz Seksen). Bugün otoparkta sol arka köşeyi fena halde sürtmüşler, çizikler çok belirgin halde. Foto ekleyemedim. Yarın servise gideceğim. Orada ne yapabilirler? Bilgilendireceklere şimdiden teşekkürler.
Kasko varsa tutanak tutup kasko dan yaptırabilirsiniz karşı taraf vurup gitmiş diyebilirsiniz GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap için çok teşekkür ederim. İlk defa kaskolu bir araca biniyorum. Kasko hakkında pek fazla bilgim yok. Şunu sormak istiyorum, kaskodan yapılırsa, kasko delinme gibi bir şey işitmiştim. Böyle bir durum olur mu? Ya da kaskoyu ne şekilde etkiler?
Geçmiş olsun. Güvenlik kamerası vardır inşallah. Apartman(site) gibi bir yerin otoparkıysa, girip çıkan bütün araçların ön ve arka tamponlarını kontrol edin. Sürten araçta da sizdeki gibi iz olur. Çizik halinde ise fırçayla rütuş yapılır. Sürten aracın boyası sizin aracınızda kalmışsa pasta ile çıkar. Tabi ne kadar bir sürtme var görmeden yorum yapmak zor.
Sağolun. Sokak içinde, yol üzeri bir otoparka bırakmıştım. Kamera filan maalesef yok. Göçme yok sade çizikler. İnşallah dediğiniz gibi pasta ile çıkar. Teşekkürler.
küçük ufak şeylerse hem arabanın orjinalliğini bozma hemde kaskoyu delme derim...eğer pasta ile çıkacak şeylerse hiç gerek yok... ama büyük bişeyse tabiki sservise götür onlar prosedürü anlatırlar hallederler. bu arada 280 bin km araç taksi çıkmasımı?kondisyonu falan iyimi?
Kasko yu neden yaptiriyoruz delinmese ne yararı var belki mini onarımından bile olabilir bu işlem sigortacini ara mini onarımı sor belki kasko bile bozulmadan yapilacaktir ben kasko yi üç sefer kullandım kullanmayacaksam neden yaptırım ki GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İhsan Bey, araç sadece 280 km'de. İşin vahim tarafı bu. Onun için bu konuyu burada açmak, derdimi biraz olsun paylaşmak istedim. Mini hasarı deneyeceğim.
yanlış anlamışım sıfırken böyle bişeyin olması moral bozucu geçmiş olsun istersen fotosunu çekip koyarsan bi bakalım çok bişey yoksa yaptırma çünkü küçük bişey için komple parçayı boyarlar hem hasar kaydı olur hemde araç 1 parça boyalı damgası yer kasko olduğu içinde birde fiyatı kabartırlarsa daha çok zararın olur yani
Mini onarımından yaptırabilirsin kaskonuda bozmaz ben yaptırdım gayette güzel olmuştu SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kaskoda "beyan" ile hasar yaptırabilirsin. zaten eğer kasko devreye girerse yapan servis senden beyan yazmanı isteyecektir. ne yazman gerektiğini orada söylerler. birçok kasko şirketi belli rakamın altında hasarsızlığı bozmuyor. örneğin 600TL altındaki hasarlarda hasarsızlığı bozmam diyor. bazı kasko poliçelerinde "hasarsızlığı koruma" klozu var, yani ne olursa olsun sonraki seneye hasarsızlığın korunuyor. bazı poliçelerde mini onarım var. önce bir kasko poliçenizi okuyun, orada bütün ayrıntılar var, anlamadığınız yerleri de aracı aldığınız bayinin sigorta danışmanına sorun.