Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik Vites

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda asvaltyol tarafından 18 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    17cm kadar yuksek değildir..eger öyle ise kolay kolay altını vurmaz..tucson 20cm yuksek yerden..

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    asvaltyol arkadaşım kaskoyu boşunamı yaptırıyoruz.herhangi bir hasarda aracını servise götürüp beyan yazıp yaptırısın bu kadar korkma,cebinden karşılayacak değilsin.

Biraz özen gösterip dikkatli kullanırsan altınıda çarpmazsın.

3. asvaltyol

asvaltyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun çıkarmassa iyi olur ama showroomda baktıgımda araca yere yakındı efsane kasa diye adlandırılan 1.6 gli gibiydi.ama yere alçak araba dedigin gibi iyidir.yol tutuşu açısından ama yollarımız da 110 un ustune izin vermiyor hatta 90 ın ustune hertarafta bir çukur var 10 cmlik çukura girsem tamponu da elime alırım dogru tamirciye
    renault 9 a gore çok daha fazla dikkat etmem gerekir yere alçak arabaya

4. asvaltyol

asvaltyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herhalde bir yanlıslık oldu dedigin gibi 17 cm olmayabilir.ama bir karış olarak ölçtüm yerden yukseliğini.bu da açıkcası korkuttu beni zaten bu ay da araba yokmus dusunmeye zamanım var
    senede 10000-11000 km yapacağız.2 ayda 1100 km uzun yol toplam senede =6600 bunlara ek olarak da 3400-4500 arası da şehir içi yapacağız.yakıtlarını era dizel'e gore hesapladıgımda uzun yolda i30cvvt oto.=20.3(7lt) era dizel=15tl 100km(6lt) de yaptıkları
    arada 5.3 tl fark var 1000km de bu fark açıkca goze batıyor 53tl
    ama i30 un konforuna,donanımına diğeceğim yok era da yabana atılmayacak bir araba.
    zaten hız meraklısı da değilim en fazla yapacagım hız 140 ama uzun yolda en iyi hız 90 km sakin sakin etrafa baka baka gidilir.
    size şöyle belirteyim şehir dısında otobusler solluyor.ama varsın gitsinler ben sakin olanını seçiyorum.

yani kararsızım

5. asvaltyol

asvaltyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kasko kullanıcı hatasına ne cevap verir?
    ozen konusuna gelince ben elimden geleni yaparım ama yolların durumu da belli.
    bu araba alma işi gerçekten çok düşündürücü iş.
    yani alınca 10 sene kullanırız.yani biniciyiz
    renault 9 'u ilk arabamızı 19 senedir kullanıyoruz.hiçbir sorun çıkarmadı.hatta şöyle bir ornekle pekiştireyim.günlerden bir gun arabayı subaşında temizliyorduk.neyse kaputu açtık motor pisti.bunun ustune yıkamaya karar verdik bir kova suyu motora fırlattık.aradan bir miktar zaman geçti.sonra araba çalısmıyor.hayda napacağız bilmiyoruz.gittiğimiz yerde ne tamirci var ne da başka birşey.yani köy ve şehir arası yolu diyeblirim.toprak stabillize bile degil.orda bir as250 kamyoncu bir bakayım dedi motora sonra aradan 10-20 dk geçti araba çalısıyor.
    eğer bunu farklı bir arabada (kuş serisi haric) yapsaydık oradan ya köye ya da şehire kadar yurumek zorunda kalacaktık

Era mı İ30 mu kararsızım açıkcası.

6. Cuneyt013

Cuneyt013 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    artık eskisi gibi değil. bir telefon açıyosun hyundai yol yardımı çağırıyosun servis arabası geliyo seni istediğin yere götürüyo arabayı da tamir edip istediğin adrese teslim ediyor. insan birşeyi aldığı zaman imkanının elverdiği en iyisini almalı. era alırsan ilerde i30 almadığına pişman olabilirsin. pişman olursan da bu defa en az 5000 tl zarara gireceğin için i30 alma fırsatın da kaçacak. o yüzden daha yolun başındayken imkanın varsa kesinlikle i30 dan vazgeçme derim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

7. asvaltyol

asvaltyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında bir yandan dogru diyorusun cuneyt013 era alırsam i30 almayacagıma pişman olabilirim.gerek donımı gerekse tipi açısından ama altını yere alçak olması beni tedirgin ediyor sadece bir de yedek parçası.ama gülü seven dikenine katlanır derler ya işte o hesap.mesela bugun r9 umu surerken yolda farketmediğim bir anda buyuk bir kasis varmıs paat oraya girdim neyse ki yuksek arabam eğer i30 olsaydı buyuk ihtimalle altı vurmustu.
    fiyat farkı donanıma gore endexlenince i30'un en az 40 bin olması gerekiyor araba full.elekrtonik klima elektrikli aynalar v.b
    gerçi arabayı aile olarak kullanacagız 60+'lar da var o yuzden otomatik daha sıcak geliyor ama ben otomatik vitesi sevmiyorum rahatlıgı çok yakıtı biraz daha fazla yakıyor ama heyecan vermiyor bana.

28.900 1.6 122 ps cvvt otomatik i30
    23.300 era 1.5 crdi 115ps Abs

Düzenleyen : asvaltyol

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bu seceneklerden bana soorsanız i30 derim..ama önce diğer markaları düşünürdüm..son care hyundai derdim..bu arada era dizel 110hp diye biliyorum..

9. Çağrı

Çağrı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bazı trafik sigortalarında yol durum eki var. 10 tl fazla veriyorsun yol yardımda alıyorsun tabi eğer kasko yaptırmayacaksan öneririm bunu.

ama aracı zannımca kaskolatacaksın. 30 milyar üstü para veriyorsun sıfır araba alıyorsun kaskosuz olmaz. o nedenle biri çarptı, şöyle oldu felan diye hiç düşünme. kasko halleder.

altını vurma olayına gelince, yavaş geçersen ve dikkat edersen hiç vurmazsın. benim admire de ben arada hızlıda giriyorum ama hiç vurmadım. o kadar takma bunu. parçalar pahalıdır.

eğer yakıt aldığım yerden kötü mazot gelir diyorsan, kredi kartı ile aldıysan ya da fişini aldıysan, bildiğim kadarı ile servisin raporu ile dava açıp halledebilirsin o petrolden işini. ama enjektöre gelmeden mazot filitresi var. bu dediklerin orada takılır bence.

benim param olsa şimdi düşündüğüm araç i30 styl plus crdi.

bir de style de sanırım jantlar daha büyük. lastik ebatları daha büyük. vurmaz altı.

10. asvaltyol

asvaltyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    diğer markalara da baktım fakat i30 un fiyat /performans grafiğini pek yakalayamadım
    era dize çok da seridir çünkü 1205 kg i30 dizel ise 1376 kg bu da daha hantal oldugunu hissetiriyor
    ama yedek parça ve yerli üretim oldugu için era çok daha iyi bir seçenek piyasada adını yavas yavas altın harflerle kazımaya başladı era ama i30 trafikte açıkcası pek gormuyorum
    ama i30 da araba yani golf gibi bir araba hatta daha da iyi.

11. asvaltyol

asvaltyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kaskosuz olur mu 30 bin tl veriyoruz kasko şart yılda artık 1000tl kasko parası aslında yuksek bir miktar.ama güvence ne olacağı bilinmiyor ki trafikte
    mazot kotuyse ve bunu kredi kartıyla almadıysam tek kelime ile yandıgımın ismidir.
    bu mazotu burdan aldım diye de kanıtlayamam.yani arabama verdigi zararla kalırım.mazot filtesi de ithal oldugu için araba tahminimce pahalıdır
    era'ya git gide ısınmaya başlıyorum ama yaşlı insanlara da kullanacagı için (60+) i30 benzinli otomatik mecburen almak zorunda gibi oluyor.sedan arabayı park etmek hatcback arabayı park etmekten zordur.ama sensorler çıktı artık bunlar da zor degil ama 60+ insanlar kullanacagı için bu bile sorun olabilir.aslında ben bu insanların arabanın altını çok vuracağını şimdiden tahmin ediyorum.yani arabaya verecegimiz tamir masrafı olabilir sırf bu yuzden.
    renault9 var bende bu konuda çok rahatım çünkü jeep gibi araba sorun olmuyor benim için çukurlar.hattar tarlada bile surdum o kadar yani.
    bakalım umarım i30 bizi pişman etmez

12. xanadu73

xanadu73 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Asvaltyol isimli üyeden alıntı:
    "dizel otomatikle dizel manuel arasındaki yakıt farkı.manuel şehir içi
    5.6 yakarken otomatik 7.6 yakıyor uzun yolda 4.1 yakarken manuel
    otomatik 4.9 yakıyor
    tabii şehir içinde manuelde 5.6 yakalamak
    zordur.ama dizeli bilemem gerçekten yazıldıgı gibi yakıyorsa 1 puanını
    alarak tam puan aldı"

Hocam ben şehir içinde 7.6'yı tutturduğum zaman bayram edeceğim. Şehir içinde bırak 7'yi sekizi bile göremedim daha (i30 dizel otomatik vites ile yani). Hava ve mazot filtresi 15.300 km'de değişti tamam aracın performansı etkilendi ama yakıtta küçük miktar fark etti bana göre (şu an 16,500'de).

Kısacası otomatik arabadan çok ekonomi bekleme, tam otomatik vitesin yerine Fiat ve Citroen-Peugeot'un kullandığı otomatikleştirilmiş düz şanzımanlar kullanılmalı bence, bunların düz vitesden farkı yok, biraz daha hantallar o kadar.

Tamam, tam otomatik vites daha seri ve daha az masraflı bunu kabul ediyorum ama ekonomi bakımından sınıfta kalıyor ne yazık ki. "Şehir içinde rahat etmek istiyorsan otomatik al fakat gülü seven dikenine katlanır" mantığının bir önce aşılması gerekiyor bence.

Esenlikler Dilerim...

13. Misafir

Misafir Guest

Dediklerinize tamamen katılıyorum, özellikle büyük şehirlerde "şehir içi" benzin yakıt tüketimini 9 - 10L'nin altına düşürmek pek mümkün değil, ben dizel aracımla bile 7L'nin altına düşüremiyorum, hemde trafiğin kalabalık olmadığı saatlerde kullanmama rağmen, her şeyden evvel "trafik işaretleri" buna müsade etmiyor...otm vit. aracın yaklaşık 1 - 1.5L daha fazla tükettiğini düşünürsek 10L'nin altına düşmesi pek mümkün görünmüyor...ayrıca otm. vites konusundaki fikirlerinize'de katılıyorum.

14. asvaltyol

asvaltyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gecikmiş bir cevap olacak ama şunları belirmeliyim.otomatikleştirilmiş düz vites araçlar'ın çok iyi olmadıgını belirtmeliyim.çünkü yokuşlarda yığılma yapıyormus.ve sıkışık trafikte duz vites konumuna getirmek gerekiyormus.yoksa ısınma problemi oluyormus.Ama şu ozelleği de var vites'li araç keyfini de verir.
    tam otomatik şanzuman bana gore yarı otomatik şanzumandan daha iyi.

15. amcaweb55

amcaweb55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın asvaltyol :
    Bende sizin gibi çok araştırdım İnceledim bazen bunalım noktasına geldim.
    Önce dizel almaya karar verdim. Sonra Focus almak istedim 35000 tl civarında idi. buda bana fazla geldi.. en son accent era seleck dizel almaya karar verdim ve çok rahatladım. Bu arada İ30 uda gördüm çok beğemdim ama keşke sedan olsaydı dedim(sedan bir araç istiyordum..)
    Araç sipariş için giderken eşimi ve arkadaşlarımı götürdüm. Ama işler ordan sonra değişti. Eşim İ30u beğendi arkadaşlarda madem alıyorsun 1 ay sonra pişman olacağına İ30u al dediler.Sedan değildi ama şehir içi kullanacağım için neden sedan olmasın dedim. Sizinde dediğiniz gibi Seleck modeli diğer arabalara göre full sayılır ve 5000 lira kadar daha ucuz benzerlerindenn.. Hülasa kapaorayı verip İ30 için 30 mart ta yazıldım vee tamamen rahatladım.
    Şu anki tek sıkıntım arabanın bir an önce gelesi başkada bişey yok....
    Saygılar sevgiler....

16. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    merhaba arkadaşlar ben de bir hyundai kullanıcısıyım 2 yıldır getz kullanıyordum dün bu birliktelik bitti i30 aldım otomatik galeri çıkışında gaz takılıyor şimdi böylece garanti hiç bozulmuyor aracı daha kullanmadım ama sevacem galiba çok methettiler gerçi getzden sonra çok büyük geldi ama baya fark var

Bu Sayfayı Paylaş