Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik Vites Kullanımı ve Önemli Bilgiler

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Turgay tarafından 9 Kasım 2007 tarihinde açılan konu

1. AT009hnd

AT009hnd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    =)) rıca ederım =) iiigclerrrr

2. bt4mart

bt4mart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi akşamlar scindler..bende senn gibi konfora düşkün olanlardanım diyebilirm ve fazla hızı sevmem..aracımla en son 170 e cıktım ancak direksiyon zangır zangır titredi..lastikciye gittigimde yuzde 40 yamukluk vardı adamlar tamir etti ancak cokta bisey farketmedi..buyuzden arabada izin vermio bana..

3. ShindLer

ShindLer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cevabın için teşekkürler arkadaşım.Otomatik gerçekten büyük konfor.Birşey sorabilirmiyim;bu hemen vites kolunun yanındaki econ/norm seçeneği ne işe yarıyor acaba?.

4. bt4mart

bt4mart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifrica ederim..economıc/normal tuşu kısaca şöle..eger econ. konumuna getirirsenz arac kendini sehir icinde hissederek motora belli bi devir sınırı koyacak..yani siz 4000 devire cıktıgnzda arac kendni daha fazla devirlemeye engelleyip devirinizi düşürecektr..normal konumu ise aracın daha devrli kullanımı icindir

5. asaf1221

asaf1221 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaşlar
    otomatik vitesli araçların manuel araçlara göre daha fazla yakıt harcadığı söyleniyor. bunun nedeni nedir sizce?tşkrler.

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Bu söylemden ötürü gerçek.Gayet normal bence otomatik arabanın mauele göre fazla yakması.Çünkü manuele göre otomatikte arabanın gazına daha fazla basıyoruz.Oda fazla yakmasına sebep en büyük etken.Manuel de o kadar yüksek devirlere çıkmadan daha fazla gaz basmadığımızdan olsa..

7. Misafir

Misafir Guest

Otomatik şanzıman motor tarafından desteklenmesi gerekir, yani araç vitesteyken motor devamlı şanzımanı doldurur bunun içinde yüksek devirde çalışması gerekir, normal rölanti devresinde çalışmaya kalksa motor stop eder, yakıt sarfiyatını düşürmek istiyorsanız her durduğunuzda aracı boşa alın, yoksa motor hep yüksek devir çalışmak zorunda kalır.

8. asaf1221

asaf1221 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani anlaşılan her durduğumuz yerde fazla yakıt sarfiyatını önlemek için vitesi boşa almamız gerekir.teşekkürlerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

9. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Otomatiklerin fazla yakması tamamiyle kullanılan teknolojiyle alakalı, honda city' de kullanılan CVT şanzıman şehiriçinde 7,2 lt yakarken, getz 11,5 lt tüketiyor.

10. ersinacet

ersinacet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam,
    1 hafta önce i30 dizel otomatik aldım
    bu otomobilde kullanıcıya göre vites değiştirme devir aralığını ayarlayan bir sistem var mı?

11. istiklalcaddesi

istiklalcaddesi

Alınan Beğeniler:
    0
    emin misin, ben kalkışta kaç tane taksiciye fark attım;) otomatik vites dur kalklarda büyük avantaj....

12. asaf1221

asaf1221 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet katılıyorum size ışıklarda özellikle kimse benden önce gitmez. otomatik farkı....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

13. Misafir

Misafir Guest

Otm. vites kalkışlarda avantajlıdır, drag yarışlarında Amerikan otomobilleri hep otomatiklerle kalkar...

14. asaf1221

asaf1221 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı uğurlu olsun çok güzel araç almışsınız.fiyatı nedir öğrenebilirmiyiz.

15. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    381
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşlar konuyu şöyle temiz bir hortlatayim;
    İlk sorum; Ben ilk defa 6 ileri otomatik kullanıyorum (i20), araç ilk calistirmada devir bir süre 1500e sabitleniyor sonra ısınma yağlama işlemleri normale dönünce devir de normale dönüyor. Benim sorum şu, araç 1500 devirde iken vitesi D konumuna alıp sakince ilerlemenin bir zararı olur mu? Ben her zaman devir normale dönünceye kadar bekliyorum(max 1dk sürüyor), gereksiz bir hareket mi oluyor yoksa iyi bir şey mi yaptigim?

İkinci sorum; örneğin ışıklara yaklaşıyorum, frene hafifçe basıp yavasliyorum, o esnada araç vites de düşürüyor haliyle ve frenlemeyi kompresyonla destekliyor, bu normal ve hatta olması gereken bir şey diye biliyorum ama yanlış bir bilgi mi? Emin olamadım.
    Yanıtlar için şimdiden çok teşekkürler.

16. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    1. Soru; Beklemenize gerek yok.