Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik Vites Kullanımı ve Önemli Bilgiler

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Turgay tarafından 9 Kasım 2007 tarihinde açılan konu

1. bt4mart

bt4mart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rica ederim schindler..bildiğiniz gibi ülkemizde otomatik vites kullanımı tabuları yıkmak gibi bişey pek çok zihniyet yüzünden..otomatiğin düz vitese göre daha çok yakıt harcaması gibi bide bu zihniyetlerin laflarıylauğraşmakta bir ikinci dezavantaj..yardım edebildiysem ne mutlu bana..iyi forumlarhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

2. AT009hnd

AT009hnd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sevmiorum sevmicem oto.vitesi....yakıt farkı gercektende ortada manuel bı arabaya gore....ve ayrıca hızlanma problemı war gbı gelıo bna vıtes kucultup anı bı hreket yapabılıceın yerde bunu oto. vıtesle yapmak zor maalesef evet rahatlıgı war belkı trafık acısından evet vıtes ufaltma ımkanıda oluo belkı ama ne bılım ısınamadım oto.vıtese bnm fıkrım tbı bu

3. kayram

kayram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamam bayanlar ve rahatlığı sevenler için güzel olabilir ama bizim gibi araç sürmenin bi zevk olduğunu düşünenler için oto. vites işkence...

4. bt4mart

bt4mart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani yakıt konusunda doru ancak dogru kullanırsanız trafikte giremeyeciğiniz bir delik kalmıyo..yada düz vitese gore daha cabuk giriyosunuz,daha cabuk kalkıyosunuz..vede en onemlisi debriyaj balatası diye bi dert yok..

5. AT009hnd

AT009hnd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende bı bayanım ... oto.vıtesli bı aractandaha cabuk kalkıcaımın her turlu ıddeasına gıreblrm debrıyaj balatası knusu dogru olblr duzgun kullanmasını bılırsen onuda ıdare edersın

6. kayram

kayram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani doğru söze ne denir https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

7. bt4mart

bt4mart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hepsinin bi cozumu war tabi tüpte takılabilir sarıdada 10metre farkta atılabilir..dedigniz gibi sürmesini bilmek lazım

8. ShindLer

ShindLer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben 3 yıldır manuel araba kullanıyordum.Bir aydır da otomatik kullanıyorum.Keşke daha önce otomatik alsaymışım.Kalkışlarda problem oluyor diyenler bence yanılıyor.Diğerleri 1-2-3 yapıcam diye uğraşırken ben metrelerce fark atıyorum.Ama tabi bu fazla önemli değil.Benim için önemli olan araçta konfordur ve otomatik vites gerçekten büyük kolaylık.Tabiki dezavantajlarıda var yakıt tüetimindeki artış gibi.Ama ne olursa olsun istanbul trafiğinde bu maliyete değer.Bundan sonra bu aracı satsam bile alacağım araç kesinlikle otomatik olur.

9. AT009hnd

AT009hnd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kalkısta prolem oluyor denmedı 1-2-3 dıe de ugrasmak olarak gormuorm ama bence tam tersı oto. vites araba 2-3. vıtese kendı ıradesıyle atıyo fakat manuel arabada kntrol snde devrını yuksek tutup dahada cabuk hızlanılabılır.

10. ShindLer

ShindLer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım benim dediğimde o otomatik kullanalı çok az oldu ama az çok fikir sahibi oldum.Bir kere aracın vites atması tamaen kendi iradesine bağlı değil,ne kadar gaz verirsen o kadar çabuk vites atıyor.Yani aracın vites atması senin gaz pedalına ne kadar bastığına bağlı.Ama bir bakıma haklısın manuel arabada bir çok şey kullanıcının insiyatifinde.Amaç agresif kullanmaksa tabiki manuel.Ancak amaç benim gibi konfor ve sürüş keyfiyse bence en iyisi otomatik.

11. ShindLer

ShindLer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arada bt4mart otomatik aracınla en son kaç km hıza ulaştın acaba.Merak ettimde.

12. AT009hnd

AT009hnd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o konuda haklısın tbıkıde oto.vites demek buyuk rhatlık demekkkkkkk
    tbı bnm oto.vitesten beklentımın tek karsılanamamasının sebebı acele hızlanmam gerektıgı yerler orn.arac sollama ; sag serıtte nıspeten yawas gıdıosan sollarken ozelıkle kendı arabam dıe solemıorum ama era 'nın bole zmnlarda benı mahcup etmedıgını goruorum =)

13. ShindLer

ShindLer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet haklısın.Araç sollamalrında daha doğrusu ani hızlanma gerektiren durumlarda biraz problem oluyor.Overdrive diye bir tuş koymuşlar ama oda manuel vites gibi çabuk tepki vermiyor.Yada ben doğru kullanamıyorum.

14. AT009hnd

AT009hnd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ılk arabam opel astra hb di otomatikti....bu tarz anı hızlanma gerektıren durumlarda D nın altında 1-2 falan gbı vıtesler oluo.....onlarda hızlanmana yardımcı olblr...

15. ShindLer

ShindLer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    L ve 2 var ama onlar başka amaçlar için.Benim arabamda öle vitesler yok.Bir tek overdrive diye bir düğme var oda geç tepki veriyor.Bu arada yine vites kolunun yanında econ ve norm diye seçenekler var bu tuş ne işe yarıyor acaba.?

16. ShindLer

ShindLer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    L yağışlı havalarda,2 de rampa çıkarken kullanılıyormuş.Onun dışında başka vites seçeneği yok.

17. AT009hnd

AT009hnd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    işte o 2 denılen vıtes.....cok ıhtıyacın oldugunda sana yardımcı olur =)

18. ShindLer

ShindLer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ama o vitese takınca araç 50'nin üstüne çıkmam diyor.Çıksa bile avazı çıktığı kadar bağırıyor.))

19. AT009hnd

AT009hnd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    =)))) ıste ddım ya hanı dusuk bı hızla gıdıosun arabyı sollıyana kdr bagırsın o =) soora normale donersın =) sglıklı bıse dııl tbı ama ıste turk yontemlerınden bırıde dıyeblrs =)

20. ShindLer

ShindLer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim bunu ilk fırsatta deneyeceğim.Bu arada güsel sohbetin için saol.İyi geceler.(Kendimi chat sitesinde gibi hissettim.))

Bu Sayfayı Paylaş