Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik vites getz hk. bilgi.

'Getz Forum - Club' forumunda sedatu tarafından 24 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD

ben 2006 da sıfır km getz 1.4 otm sunroof vs full getz aldım ozamandan beri kullanıyorum

bakımları servisin dediği 15bin km de bir bana ilk başta çok uzun gelmişti ama bu şekilde :)

yakıt olarak ben şehir içi biraz agrasif kullanıyorum 185 55 15 lastik ebadım 15inc tsw jant var uzerinde yakıtı çok etkiliyecek bir durumda yok

ben daha hiç 1 depo ile 400km yapamadım

şuan 59.000km aracım ilk 15bin km den sonra yakıtı düştü ama genede 400km yi uzun yol dışında goremiyorum :D

2. yenisürücü

yenisürücü Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba! Dün 2009 model 1,4 doch getz i galeriden aldım.Araç 10000 km ilk sahibi izmirli krediyi ödeyememiş bize nasip oldu.Neyse aracı 19 100 tl ye aldım alım satım derken 19800 e mal oldu.Ötv den yaralansam 21750 ye alacaktım.Geç kaldımAraç için ötv den önce bayileri aradım 3 bayide de getz kalmamış hatta müşteriler sıraya girmişlerdi. Hatta bir bayi de almaktan vazgeçen olursa alacak sırada17 kişi vardı. Ötv sonrası da elde daha önce olmayan araçlar çıkıverdi birden.Ve fiyatı 23 250 TL. Ben Ötv yi kaçırdım.Hayırlısı buymuş demekki.
    Demekki Getz Türkiyede çok tutulan bir araç.....segmentin de fiyatı alınabilecek olan ve ikinci eli inanılmaz hızlı bir bücür!!
    şimdi benim arac 10000 deÖnceki hikayesini de bilmiyorum.kaç km de servise götüreyim? Ben hafta sonları kullanacam acaba tüp taktırsam mı diye düşünürken yazınızı gördüm.......Tüp heralde bagaj ın boyutuna göre küçük takılıyor. Tüpün maliyeti nedir?Çekişinde farklılık oldumu?

3. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bencede çok zor bende 100 TL lik benzin ile yani 31 lt ye tekamül ediyor. 300 Km yi biraz geçebiliyorum

4. zthmd

zthmd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mutlaka lpg taktırın ben ayda 350 tl benzin parası veriyordum.agresif kullandığımda benimkide daha çok yakıyor.genelde 1500-2500 devir arasında tutmaya çalışıyorum az yakması için.

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Öncelikle Arabanız hayırlı olsun, Allah Kazasız belasız sürüşler nasip etsin.
    Lpg konusunda ise, suanda arabanız hala garanti kapsamındadır. o yuzden tüp taktırmanız durumunda araç garanti kapsamından cıkar. ayrıca, aracı genel olarak hafta sonları kullanıcagınızdan kesin eminseniz tüp taktırmanıza gerek yok. ama bilirsiniz ki araba elinizin altında iken mutlaka lazım olur. Tüp taktırmak isterseniz zaten bagaja tüpü koymuyorlar, stepneyi cıkartıp onun yerine tüpü koyuyorlar. Bunun sebebide yasal mevzuatmıs(birde sanırım getzin arka kısmının stepneye kadar plastik olması ve Stepne kısmınında dayanıklı olmasından dolayı tüpü oraya koyuyorlarmıs).

Yeri gelmişken gecen gün servise bir parça değişimi için gittigimde bir getz gordum analtılmaz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif, görülmesi lazım. araca arkadan bir arac carpmıs, ve neticesinde arka koltukta oturanlar öne girip yasamlarını yetirmişler https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley37.gif güvenlik-çarpışma testlrinde hep ön taraf esas aınır ama kimse arkadan arac carptıgında neticenin ne olacagını göstermez bizlere. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley21.gif

6. zthmd

zthmd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg yi serviste brc taktılar o yüzden garanti dışına çıkmadı araç.sizin dediğiniz gibi arkadan biri çok şiddetli çarparsa tüp olsada olmasada meftayız :) bu getzi sadece şehir içinde kullanmak lazım aslında .şehirler arası yola başka sağlam bir arabayla çıkmak gerekir.

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    getz euro n-cap da 4yıldız almış bir aractır..yani çokda guvensiz değildir..

8. cocori

cocori Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Beyler benimde 2004 model otomatik getz'im var. Yakıt sarfiyatı konusunda bende dertliyim. Bu yüzden satmayı düşünüyorum.Siz yakıt konusunda ne önerirsiniz ve de vitesin yanında bulunan Overdrive düğmesi hangi durumlarda kullanılmalı. Yani göstergedeki ışık ne suretle yanmalı?
    <h3><a href="http://www.overdrive.in/forum/viewtopic.php?f=4&t=10772" target="_blank">
    </a></h3>
    Düzenleyen : cocori

9. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

overdrive ışığı yandığı anda araç 3. vitesin uzerine çıkmaz normal günlük kullanım vs gibi durumlarda hiç kullanmayın surekli sonuk kalsın o ışık

90-100km hızlarda giderken hızlanma ihtiyacı duyduğunuzda gaza basıp vites kuçultmek yerine over drive off konumuna getirerk 3 e vites küçültüp rahatçana devam etmenizi sağlar ben yokuş inerkende sabit hızlarda motor freni yapark inmek için kullanıyorum

10. afrot

afrot Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım eminmisin=*? o/d ışığı söndüğü zaman (yani devrede olduğu zaman) asılo zaman 3. vitese çıkmaz diye biliyorum

11. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

over drive off konumunda yani ışık yandığı zaman araç kesinlikle 4. vitese geçmez 3. vites te 170 civarı redline(kesiciye) giriyor genede vites atmıyor

140lada gitseniz over drive off yaparsanız vites küçültür araba

şehir içi 80km hızı geçmediğiniz surece açık veya kapalı olması pek farketmiyor çünkü 4. vitese çok gerek kalmıyor

günlük kullanımda on olmalı yani ışık yanmamalı ;)

ayrıca asılma vs gibi birşey yok sadece vites küçültür :)
    Düzenleyen : onursumer

12. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    hikaye o testlerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley21.gif
    önden 50-60 km hızla giderken ki carpısma simülasyonu. ve hep ön tarafları duvara vuruyor. siz hiç guvenlik denemelerinde araca arkadan vuran bi simülasyon gördünüz mü?
    avrupada satılan en ucuz araba bile o testlerden en kötü 3 yılız alıyordur. dacia larda bile 4 yıldız var https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    aracı aldıktan sonra servis lpg i taktı ve garantiden cıkmadı mı? imkansız bu. brc de forumunda yöneticilerden biri söylemişti; eğer aracı aldıgınız bayi-servis e lpg dönusumunu yaptırırsanız motor garantisi bi ihtimal devam ettirir ama 5 yıl/100km olur size 2 yıl/**km dedi. bunun nedenide dedi lpg ruhsata islendigi zaman ikinci el oluyormus arac. fabrika da o yuzden garantisini ikinci el kapsamına alıyormus(!) ben brc forumunda ki yetkililerin ve aldigim yerin yalancisiyim.

14. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    garanti olayı tamamen servis insiyatifinde benim arabamda yay varken isteseler benim amortisorlerimi garantiye sokmayabilirler ki yapmıyorlar ;)

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Sonradan Lpg taktırılıp 5yıl/100bin km garantisinin devam edip etmemesi servisle alakalı değilmiş. Hyundai ile alakalı bir durummus. Ben BRC yetkilisi ile bugun telefıonda konustum ve lpg takan ve 5yıl/100bin km garantisi veren bir yetkili bayiniz var mı dedim. hyundai deki garanti işi tamamen fabrika ile alakalı imiş. Servis in bu konuda yapacagı bişi yokmus. siz araca lpg i brc de taktırsanız, lpg aracın ruhsatına işlendigi zaman ikinci el oluyormus araç ve garanti 2 yıla dusuyormus(kaç bin km bilmiyorum). bu da yetkili servis yaaprsa olurmus. onun dısında belki aracı satın aldıgınız bayi lpg i takıyorsa ve fabrikaya aracla ilgili bilgileri guncellerken ya lpg oldugunu belirtmiyor ya da ruhsat numarası deiştirmiyordur. Çünkü bu garanti olayı tamamen, ruhsat numaraları deişince, otomatikmen hyundai nini sistemi aracı 2. el olarak kabul etmesinden kaynaklanıyormus.
    nese ben brc de telefona bakan adamın yalancısıyım.

Onur Bey bizim araca da 5yıl/100bin km garantisini devam ettiren bi servis söyleyin lütfenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif Duacınız olurum ! https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif malum istanbul trafigi benzini çok seviyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

16. filtrelisigara

filtrelisigara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    4 ay önce aldığımız otomatik Getz'in yakıt tüketim istatistikleri bu şekilde. Merak eden arkadaşlara bir fikir verir umarım.

17. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Şehir dışı 100 km de 6 litreden aşağı olmayacağı,

Şehiriçi de 12-13 litre yakabileceği anlaşılıyor...

18. filtrelisigara

filtrelisigara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    12.2 olan değer şehiriçi kısa mesafe değeridir. Sabah 2.5 km gidiş, akşam 2.5 km dönüş şeklinde. 11.7 de benzer şekilde.

19. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

evet işte durum hyundai ile alakalı olduğundan servis insiyatifinde :)

gittiğiniz servisteki arkadaşlar yardımcı olmak istedikten sonra herturlu kolaylığı sağlayabilirler size diye düşünüyorum

lpg kullanmıyorum sormadımda servislere ama bayraktar,elmas vs birçok serviste mümkün olduğunca garantili araca yardım ediyorlar

hangi servise goturuyorsunuz aracınızı ?

20. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    otomatik getz D konumunda %20 eğimli bir rampada geriye kaçırması normalmidir teşekkürler

Bu Sayfayı Paylaş