Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik vites getz hk. bilgi.

'Getz Forum - Club' forumunda sedatu tarafından 24 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Bu sadece Getz için Değil Era ve diğer 1.6 cc olanlara kadar aynı durum. Her markanın otm. viteslisi zevk vermiyor açıkcası. Bana göre en güzel otm vitesi Honda, Mazda, Mercedes, BMW üretiyor. Sürüp test etmediğim markaların araçlarıda olabilir ama test etmediğim için birşey diyemiyorum...

2. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai standart otomatik vites şanzımanı kullandığından yani 4 ileri yerine 5 ileri koysalar dişliler arasında o kadar uçurum olmıyacak dişliler arasında uçurum olduğundan 2 den 3 e geçince bu sefer devir almıyor araç malum 2 ye geçme zorunda kalıyorsun 5 ileri yapsalar hızlanması yakıt değerleri daha iyi olcak.

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben 4 ileri otm. Honda ve Mazda kullandım Hyundaiden daha seri ve ataklardı. Mercedes ve BMW ise motor cc olarak yüksek olduğu için farklı klasman altında incelemek daha adil olur...

4. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kullandığın Honda ve Mazdanın motor güçleri mutlaka fazladır vede biraz şanzıman kaliteside vardır.Ama mutlaka Beygirleri torkları ve devir aralıklarında farklılıklar vardır.

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mazda 91 model 1.6 16V
    Honda Civic 1.6 16V

Kullandığım Hyundai

Admire 1.6 16 V
    Admire 1.3 12V

Elbetteki şanzuman kalitesi var, benimde anlatmak isteyipte değindiğim husus bu Hyundai şanzuman konusunda vasat olduğudur...

6. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bildiğiniz klasik şanzıman kullanmakta.Fakat İ30,i20 de kullanılan otomatik şanzıman accent era ve getzlere göre daha iyi olduğu söyleniyor bugun bilgi aldım servisteyken.

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    napalım paramız buna yetti..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

8. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    3 yıldır otomatik Getz kullanıyorum. Edinidiğim tecrübeler;

1- Bu şanzımanın yokuşta çekmeme problemi var. Hele araçta 5 kişi olursa rampalarda bayılıp kalıyor,

2- Ne olursa olsun emsallerine göre fazla yakıt tüketiyor. LPG de 13 Lt şehiriçi, 8 lt şehirlerarası,

3- Fabrika yakıt verileri tümüyle albeni adına yazılmış ben benzinde dahi şehiriçinde 9,1 lt yi göremedim.........

9. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Getzler o kadar da ucuz arabalar değildi. Bu krizden ve İ20 nin çıkmasından dolayı fiyatları düştü, ben satın aldığım zaman 25.500' TL ye aldım aynı araba şuan 22.900 TL. kampanyalarla belki 20.000 TL ye geliyor, benim getz 25.500 iken corollanın başlangıç fiyatıda 30.000 civarı idi, beni cezbeden yanı yedek parça sıkıntısı olmaması, servis ağının geniş olmasıydı, ama kalite konusunun bu kadarda önemli olduğunu düşünmemiştim. ee ne yapalım ilk arabanın acemiliği diyelim hayırlısı.....

10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    haklısınız..biz baktıgımızda en yakın fiyattaki arac 25 civarı idi oda chevrolet aveo idi..i20 ye 27 istediler..corsa yaris zaten ucuyordu..bizde start otom aldık 20.400 e..

11. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hayırlı olsun..

12. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar.Herkez hyundainin otm. vitesinin vasat olduğunu söylemiş.
    Ben 2 sene evvel vites sorun çıkarttı.Arabayı yeni almıştım ve 3-4000 km. sonra şanzuman arıza yaptı.Bende otm. şanzumana acemi olduğumdan dolayı yürüttüm va şanzuman komple dağıldı ve çıkma bir şazuman bulup taktırdım.Adapazarındaki ustaya.
    Adapazarındaki usta ilk gittiğimde şaşırdı ve bu arabanın şanzumanı sağlam olur pek arıza vermez bana bunu nasıl becerdin diye sordu.Bu hyundailerin şanzumanı çok dayanıklı bir şanzumanmış.İster inanın ister inanmayın mercedesinkinden bile daha az sorun çıkarırmış.Çünkü sistemleri çok farklıymış.Usta senelerin ustası ve bu işten anlayan adada sayılı ustalardan biri.
    Orda başka bir araba vardı.Mazda araba yaklaşık iki senedir parça arıyorlarmış.Bende öyle olacak diye korkmuştum.Ama 1 ayda çıkma şanzuman bulduk ve de km az olan kazalı bir arabadan bulmuş usta.
    Neyse ki benim arabanın şanzumanı yaklaşık 2,5 senedir sorun çıkarmıyor.Şükür...

13. ferman.ist

ferman.ist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar,
    Tam bir ay önce 1.4 HY KLM OTM Getz aldım. Sıfır. 21.750TL ödedim ve 1000 km yol yaptım. Çok tecrübeli bir sürücü sayılmam ancak araç hakkındaki fikirlerimi sizinle paylaşmak isterim.
    1.97hp olan araç bence gayet atak. İstanbul'un birçok dik yokuşunda beni üzmedi. Bana göre vites geçişleri sorunsuz/sarsıntısız.
    2.Yakıt tüketimi sakin kullanım ve duraklamalarda vitesi boşa alarak ortalama 10-11lt/100 km. Bir depo ile İst. trafiğinde 400km yapıyor. 5000km'den sonra belki 40-50km artış olur diye umuyorum.
    3.Aracı almadan önce düz vites dizel bir Getz ile test sürüşü yapmıştım. Direksiyonu sert gelmişti ancak kendi aracımda direksiyonun sertliğinden ve tepkilerinden memnunum. Hidroliklere göre bir nebze sert ancak alışılıyor.
    4.Aracın içi oldukça geniş. Ayrıca aynaların elektrikli ve ısıtmalı olması park ederken ve yağmurlu havalarda baya kolaylık sağlıyor.
    5.Özellikle bozuk yada taş döşenmiş yollarda aracın ön kısmından ses gelebiliyor. Çok rahatsız edici olmasa da ben duymamak için müzik açmayı tercih ediyorum.
    6.Süspansiyonlar sert. Yol tutuşu için yorum yapacak kadar aracı zorlamadım ancak savrulacak hissi verse de bence virajlarda performansı iyi. Yinede spor ya da daha donanımlı bir araçla kıyaslamamak lazım.
    7.Ses yalıtımı orta seviyede. 4000 devirden itibaren içerideki ses artıyor.
    8.İşim gereği Hyundai'nin farklı modellerini kullandım. Bana göre Hyundai ile 120'yi geçmemek en iyisi. Yüksek süratlerde hem ses yalıtımı hem de sürüş güvenliği pek iyi sayılmaz.
    9.Çevremdeki diğer OTM araç kullanıcılarının da model fark etmeksizin bir depo ile İstanbul trafiğinde 350-500km yol yapabildiklerini söyleyebilirim. Böyle bakılırsa aracın tüketimi sınıfına ve boyutlarına göre fazla ancak bu paraya alınan bi arabadan da mucize beklememek gerekir.
    10. Sonuç olarak fiyatına göre bence gayet tatmin edici bir araç. Alırken ettiğimiz karın bir kısmını yakıta veriyoruz ancak hangi marka model olursa olsun arabaya binmek zaten pahalı bir iş malesef.
    Herkese iyi forumlar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    katılıyorum..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

15. kadoli2046

kadoli2046 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ötv indirimden önce olsaydı aynı sınıf diger modeller arasında çok uçurum yoktu.mesela honda jazz neredeyse getz le aynı fiyata idi ama ötv indirimi ile jazz aldı başını gitti.onun için hyundai ötv indirimden sonra fiyatlara çok bindirim yapmadıgı için şu sıralarda fiyatına göre alınacak en iyi araba kendi sınıfında.yakıtı biraz fazla kim ne derse desin.çok marka ve modele bindim bunun kadar fazla yakan araba görmedim.kullanmayı bilmiyorum desem diger arabalarıda ben kullandım ama bu araba çok yakıyor ne yaparsam yapayım

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    en azından sunu söylersek yalan olmaz; dier arabalardan daha az yakmıyor...
    ne kadar devirli kullanırsanız kullanın yakıt ekonomiside fayda etmiyor Ø
    forumda cok iddali oalrak sehir içinde getz ile 600km yaptıklarını yazanlar yok da deil. adamın sehir içi dediği bizim otoban kullamıyla aynı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif malum istanbulda otobanda bile trafik oluyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

17. kadoli2046

kadoli2046 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yol bilgisayarı ne kada dogru ölçüyor bilmiyorum ş.dışı 80-90 km hızla gittigim halde birkaç dur kalk veya yavaşlama yapmak zorunda kalıyorum güzergahımda ortalamam 6,5-6,9 arası oluyor aynı yolu 2004 megane ile 2005 corolla ile 2008 civic ile defalarca gittim geldim ortalamaları en az hondada oluyordu 5,1-5,2 megane bile 5,8-6,0 arası oluyordu.tabi bu sürdüklerim hep düz vites getz otomatik ama otomatik vites düz yolda daha az yakar diyorlar ben daha az yaktıgını görmedim

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yol bilgisayarı anlık ölcüm yapıyor daha dorusu belli aralıklarla hesap yapıyor. normal yolda anlık ortalması gosteriyor mesela. ama bi rolantide ki calısmasına göre tekrar hesap yaptıgında daha az km verio. o yuzden en iyi hesaplama yöntemi. depoyu fuletip, 100-150 km yol gidip tekrar fulletmek. en dorusunu bu verir. cunku bu sayede karısık kullanımın ortalmasını alırsınız. 5. viteste 2500devirde giderken ki hesaplamadan daha gercekci olur bu.

19. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim getz LPG li şehiriçinde 13-13,5 lt yakıyor çevremde pek otomatik kullanan yok onun için çokmu fazla yakıyor yoksa benim araçtamı sorun var bilemiyorum

20. zthmd

zthmd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.4 2009 model getz otm.abs airbag aracım var.lpg taktırdım şu an 100 km de 9-9.5 lt lpg yakıyor.

benzinli iken km de 250 kuruş yakıyordu 100 tl benzinle 400 km gidiyordu son benzin zamlarıyla km de 270-280 yakmaya başlamıştı bende dayanamadım lpg taktırdım.

benim merak ettiğim aracın ilk bakımını kaç bin km de yaptırmam gerekiyor aldığım yerde 7500 dediler başka serviste 15 bin de hangisi doğru acaba ??

Bu Sayfayı Paylaş