Merhaba arkadaşlar, Yaklaşık 3 yıldır kullandığım manuel vites benzinli 2010 model i20 aracımı satıp, eşiminde kullanabileceği otomatik vites araç almak istiyorum. Aynı paraya model yılını düşürmeden alabileceğim Chevrolet Aveo var gibi donanım özellikleri bakımından fena araç değil gibi, sizinde tavsiyelerinizi almak isterim.
Aveo vb. araçların hem ikinci elleri yok denecek kadar az hem de parça fiyatları maalesef çok yüksek. Üzerine hiç ekleme şansınız yok mu?
2012 model yeni kasa aveo 1.4 düz vites sahibiyiz, ilk sahibi benim, şu an babam kullanıyor ve hala kullanmaya devam edecekler gibi. Özellikle yeni kasa olanlarını tavsiye ederim, eski kasaya oranla daha kaliteliler. Her malın bir alıcısı vardır, yeter ki doğru fiyattan alın, doğru fiyata satın.
Biz de bu aralar kayınbiradere otomatik bir araç bakıyoruz ama zorlamayacak model yılı en az 2012 olacak şekilde 200.000₺ altı eli yüzü düzgün araç kalmamış. Bütçe sınırınız nedir bilmiyorum ancak durum bu şekilde.. O fiyatlara da eğer sınıf sorun olmayacaksa corsa veya clio en ideali gibi, özellikle de corsa..
Aracınızın değerini bilmiyorum ama getz ya da i20 troy olabilir gibi görünüyor. Chevrolet konusunda, daha önce arkadaşımda 2006 kalos hb vardı. Lpg li olarak 40.000 km kullandı. (110-140 bin km arası). Herhangi bir sorun yaşamadı. Sadece aracın katalizörü boşaltılmış olarak almıştı. Bir de O araçla ilgili bagaj kapağı menteşelerinin olduğu yerde paslanmalar vardı(kronik sorunmuş). Aldığımız yer (skoda bayisi) orayı boyayıp vermişti.
hocam ilk defa otomatik araç kullanan birisi olarak mevcuttaki aracımda da kullanılan tork konvertörlü şanzıman kullanan tam otomatik araçları tavsiye ederim. artıları: çift kavrama değil yani kara düzen diyorlar. arıza olasılığı düşük baskı balata yok masraf yok tam otomatik olduğu için yokuşlarda geri kaçırma yapmıyor vites geçişleri sarsıntılı değil, neredeyse hissiz eksileri: uzun vadeli başka otomatik araç kullanmadığım için bilmiyorum
Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum, bütçem yaklaşık 500 bin, honda city (2006-2008) cvt şanzıman otomatik araç alabiliyorum o fiyatlara, başka önerebileceğiniz araç var mıdır.
LPG' li olarak 2004-2006 elantra ve Accent era alabilirsiniz. (Era'nın 1.6 motor olanı çok iyidir). Dizel otomatikleri yazmadım. Tam otomatik ve 4 ileri olduğu için yakıtı sizi üzebilir.
Elantra nın 1.6 GLS otomatik şanzımanı nasıldır hocam, sıkıntı yaratır mı, alabileceğim çoğu araç 200bin - 250 bin km aralığında.
Hyundainin 2000 yılı sonrası kullandığı 4 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman markanın bir çok modelinde uzun süre kullanılmıştır. Sağlam ve sorunsuzdur. Belirttiğiniz km aralığında olacaksa geçmişe dönük şanzıman yağı ve filtre değişimlerinin yapılıp yapılmadığını sorgulayabilirsiniz. Vites geçişlerinde sorun yoksa, R ve D ye alırken vuruntu yapmıyorsa iyidir. Ayrıca alacağınız araç ile çevre yoluna çıkın, 90 km hızda motor devri 2000 rpm olmalı. (Bu oran 4. vitesteki şanzıman kilidinin sağlam olduğunu gösterir)