Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik Şanzuman Yağ Akıtması

'İ20 Forum - Club' forumunda Polatkan tarafından 1 Eylül 2023 tarihinde açılan konu

1. Polatkan

Polatkan Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Selim Umutlu
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Maalesef hocam yeni araba almanın heyecanıyla bu ustayı buldum. O da arabada bir şey bulamayınca şanzuman yağını değiştirmekle işe başladı ve bu hale geldik. Bu noktadan sonra tek temennim yağ sızıntısı sorununu kalıcı olarak çözmek. Açıklamalarınız mantıklı ama elden gelen bir şey yok maalesef. Teşekkür ederim.

SynysterGates bunu beğendi.
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Uyumlu bir yağla değiştiyse sorun olmaz , inşaallah sızıntıyı da çözer. Benim i20 nin ( manuel) 100 bin km de değişmeli denilen yağı aks keçesi değişimi sırasında tümden değişti henüz 30 bin km deydi. Sizde de sorunun çözüleceğine eminim. Her söylenen sözden etkilenmek gibi bir psikoloji taşır yeni araba almış kişiler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Polatkan bunu beğendi.
  3. Polatkan

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Selim Umutlu
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Evet hocam, inş. Bazı tecrübeler pahalıya mal oluyor.
    :):)Kesinlikle hocam. Bazı tecrübeler pahalıya mal oluyor maalesef. Sanayiye sık gidip gelmek ve ustaların güven vermeyen yaklaşımı da yoruyor insanı. Rahatlatıcı açıklamanız için teşekkürler...

4. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    278
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bütün yağ bidonunu motora boşaltan mı dersin,yağ seviyesine hiç bakmayan,yağları harmanlayıp karıştıran mı dersin,antifiriz değişiminde kireçli çeşme suyunu koyan mi istersin ne lazımsa var bu sanayide.İşlemler bitene kadar başında beklerim mutlaka.Daha hiç bırakıp gitmişliğim yoktur.Ticari aracimda ki şoför bir kez bırakıp gitmişti bakım esnasında araci aldiktan sonra bir baktık ki hava filtresi kazanı çatlak.Neler dönüyor maalesef.

Asel Kaan Efe ve Polatkan bunu beğendi.
  5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    iyi ustayı servis bırakmaz, bunu defalarca yazdım.

Coolwhisper, hsmsrn ve Polatkan bunu beğendi.
  6. Polatkan

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Selim Umutlu
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Bugün usta aradı. Prizdirek kecesinin takıldığı yerde bir sorun olduğunu söyledi. Tamirinin ancak İstanbul'daki otomatik şanzıman merkezinde yapılabildiğini, kargo ve tekrar yağ değişimiyle beraber masrafın 50 bin lirayı bulabileceğini söyledi. Bir de söylediği arızanın daha önce yapılan hatalı bir tamirden kaynaklı olabileceğini belirtti.
    Bu arızalarla uğraşmak ve yüksek maliyetleri çok yordu beni. Üstelik sonunda sorunun çözüleceğinden de emin değilim. İki yıl parça garantisi olduğu söyleniyor sadece. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu aracın komple şanzumanı, motoru garantili olarak kaç paradır merak ediyorum en kötü ihtimale karşı.

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    ustanız hyundai'den anlamıyor galiba.

baskı balata değişir gibi şanzımanı ayırıp tork konvektörünü sökecek, dış keçe önünde zaten, iç keçede kaçırıyorsa 1 vida söküp şanzıman tarafındaki kapağı açınca iç keçeyide değişecek.

50.000 km'de keçeden yağ kaçırması da bana sorarsanız çok uç bir ihtimal. yüzbinlerce km yapar bir sürü kullanıcımız var, daha önce böyle bir arıza duymadım.

usta dediğiniz adamı değiştirin ve başka bir yere gidin bence. muhtemelen aks tarafından yağ kaçırıyordur.

Son düzenleme: 5 Eylül 2023
    Polatkan ve onurforces bunu beğendi.
  8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. Era1028

Era1028 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Oğlanın nişanını yaptık demeye getirmiş resmen. Siz @MSC nin tecrübesine güvenin bence.

Polatkan bunu beğendi.
  10. Polatkan

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Selim Umutlu
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Hocam iç keceyi değiştirecekti zaten. Ama söktüğünde yeni keçeyi çakacağı yerde bir sorun gördüğünden bahsetti. Şanzumanı söküp gönderdiği için şu aşamada usta değiştirmem mümkün görünmüyor maalesef. Umarım bu kadar masraftan sonra sorun hallolur.

11. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    siz bile bile kendinizi kör kuyuya atmışsınız.anlattıklarınızdan (size göre ustanın tecrübeli olduğu)bizlerin yorumlamasına göre ustanızın hatalarının bariz şekilde göründüğü aşikar heleki sadece tek markaya bakıpta hatalar yapması kabul edilemez.varsayımla deneme ile parça değiştirilmez .etraflıca gözlem yapılır gözden geçirilir sorun olduğuna kanaat getirilen değiştirilir.keşke teslim olmak yerine biraz daha araştırıp işin ehlini bulmaya çalışsaydınız sizin için daha iyi olurdu .geçmiş olsun diliyorum kısa zamanda az zararla işten çıkmanızı umuyorum

hsmsrn, Polatkan, onurforces ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  12. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    aynen abi her serviste işten anlayan ya bir usta oluyor ya 2 izmirde tüm yetkilis ervislerde işlerimiz oldu hemen hemen hepsinde araçlardan çok iyi anlayan nadir personele göre hareket ediyorlar.bulunduğum bölgede bir yetkili servis vardı herkes ordaki ustanın gelişini dört gözle bekliyordu.ona soralım gösterelim ustamız nokta atışı bilir bulur yapar v.s şekilnde.o servis kapandı kapandıktan sonrada bir çok kez yardımına başvurdum.istanbulda maslak serviste de özellikle santa fe ler başta olmak üzere hyundai araçlarda çok tecrübesi olan bir usta var oda aynı şekilde göz bebeği gibi servisin.yani demem oki sana katılıyorum servisten ayrılıp iş yapsa yürüyüp gidecek adamlarda var .ayrılıp servis reklamını kullanıp onu bunu mağdur edende var ne yazıkki

Polatkan ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş