Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik şanzuman sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda MKG4255 tarafından 21 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. rifatkdere

rifatkdere Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm madem izmirdesin özelden telefonunu yaz buluşalım bi bakalım belki bi çözüm bulabiliriz.

2. emmrah

emmrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba, yeni konu açamadığı için buradan devam edeyim dedim. Aracım 1999 sonata 2.5 otomatik. Ne olduysa aracı ustaya bıraktıktan sonra oldu. Ustanın yaptıklarıyla alakalı olabilir diye yaplan işlemleri yazayım önce, arka amortisörler değişti,burçlar değişti, benzin hortumu değişti.

İlk çalıştırmadan 5-10 km sonra sorunlar başlıyor, stop edip tekrar çalıştırınca birkaç kilometre sorun yok sonra tekrar başlıyor. Sorunlar şöyle;

4. vitese geçmiyor, hatta 3. viteste takılı kalıyor, araç kalkışta bile 3. viteste kalkıyor.
    Araç durur vaziyetteyken 3'den 2'ye çekince vites değişim sarsıntısı geliyor. Şanzıman yağı 10.000 km önce değişti.
    Birde bu sorunlardan önce 4üncü vitesteyken gaza yüklenmeme rağmen 3'e almıyordu, sonuna kadar basınca 2'ye düşüyordu.
    Son olarak da 40-50km ile 100-110km arası hızlarda motor baya titriyo, yada aracın kasası komple titriyo bilmem şanzımanla alakalımıdır.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

3. gokay

gokay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hundai otomatik şanjumana nekadar atf şanjuman yag koyuluyo acaba 3 kl mu4 kl mu arkadaşlar

4. cece

cece Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2007 otomotik 1400 cc getz var performansı çok iyi olan aracımın performansı düştü. servislere gidiyorum sorun yok diyorlar. ama motrdan gelen bir gürültü var... son 3 aydır yakıt arttı benzinde ve lpg de aynı sorunlar var... servisin sorun yok dediği aracım şehir içinde lpg ile 28 krş yakıyor...

5. Hend

Hend Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ayhan Bayrak
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Merhaba bendede 2010 model getz otomatik aracım var aracımı çalıştırdığımda P konumundan D konumuna alırken vurumtu tipinde ses geliyor bende aracı durdurmadan önce N konumuna alıp 3-5 saniye bekledikten sonra P konumuna alıyorum daha sonraki çalıştırmalarda vuruntu olmuyor.Bu araçtan önce 2 sene Clio otomatik vites araç kullandım oda aynı şekilde vuruntu yapıyordu.Şanzımanın yapısından dolayı olduğunu düşünüyorum.

6. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bu tip şanzımanların hemen hemen hepsi yapıyor aynı şeyi bende de Seat Ibiza var oda aynısını yapıyor. Frene basıp el frenini çektikten sonra ayağımı frenden çekiyorum bu şekilde P 'ye getiriyorum daha sonra frene basım p'den d ye bu şekilde alıyorum aracı.

7. cece

cece Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bundan önce 1992 model brodwey vardı şanzıman sorunu hiç yaşamadım 3 yıllık araba bunu yapıyor huyndaı getz sevdiğim raçtı valla artık kimseye tavsiye etmiyorum... bu kadar fazla yakmaması lazım 3 ay öncesi ile çok fark var garantiside var servis e götürüyoz anlayan yok. müşteri danışmanı bayan sanki sağlık ocağı doktoru gibi bana soruyor neyi var diye... inşallah ucuz kurtulurum bu huyndaı den...

8. ibrahimdemir

ibrahimdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorunlar bendede vardı 96 model accentım vardı otomatık dedıgınız gıbı aracı calıstırıpta r ye veya d ye alırken vuruntu oluyodu bıde p den r ye alırken sankı zor gecıyodu dun bı abımızın arabasına bındık kıa sorento jeep aynı oda aracı calıstırdıktan sonra r ye alırken kut dıye gecıyodu otomatık sanzumanların ortak sorunu bu heralde

9. gokay

gokay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu huyundai bukadarmı dandik hep sorun larvar sonlarımızı yazıyoruz cevap alamıyoruz didaha tövbe almammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    Düzenleyen : gökay

10. Smyrna

Smyrna Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araçta da bu vuruntu vardı. tak tuk vites değiştirdigimde gelen bir vuruntu. motor alt takozları değiştirdim :D ki motor şase üzerine binmiş resmen... vuruntu gitti ama sizin sorun tamami ile hidrolik sanırım.

11. hamit 42

hamit 42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tüm arkadaşlara merhabalar
    2001 accent şanzuman yagı dexron 2mi dexron 3 müdür bilgisi olan arkadaşlara duyurulur

12. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Dexron 3g

13. hamit 42

hamit 42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zuniga

teşekkürler arkadaşım

14. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    merhaba aynı sorunu 98 accentte yaşamaktayım hangi sensör değişti bilginiz varmı ne sensörü olarak geçiyor veya ismi tam olarak nedir teşekkürler

15. bilal4041

bilal4041 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    bilal anar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    2008 model Hyundai Accent ERA 1,4 Benzin/LPG OTOMATİK 134.000 km de aracım. Yaklaşık 1 ay önce aldım. Şehir içinde hiç bir sıkıntı yaratmadı ama uzun yolda tatlı rampaları çıkarken yaklaşık 100 km/h hızla girdim, yokuş yukarı çıkarken devir düştüğü için hafif gaza yüklendim, sert bir vuruntu (küt) sesi ile beraber araç vites düşürdü. Oldukça rahatsız edici bir durumdu. İstanbul-Ankara arası 3 defa yaptı bunu.Düz yolda bu tip bir problem yaşanmıyor. Ankara'da bi ustaya götürdüm (otomatik şanzıman üzerine bir servisti) cihaza bağladı arıza kaydı çıkmadı.Mekanik olarak sağlıklı görünüyor dedi, yol testi de yaptı.Şu an bi sorun görünmüyor dedi.Ama şimdi aracı kullanırken tedirgin ve çekingen kullanıyorum.Nedeni hakkında bilgi verebilecek arkadaş olursa sevinirim.

16. zma

zma Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Zafer murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Arkadaşım problemi nasıl çözdünüz acaba Aynı sorun bende de var şu anda

17. zma

zma Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Zafer murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Sorunu nasıl çözdünüz Acaba hangi sensörden arıza yapıyormuş aynı sorun bendede var çünkü

18. Hundaimi

Hundaimi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    İbrahim tandoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Selamun aleyküm arkadaşlar ben arabam da 2011 elantra otomatik 45 km de 200 km yol gittim arabamı park ettim 4 saat sonra çalıştırırken hani aracın yükünü şanzumanda bırakırsın ya çalıştırken öyle bir sesli bir silkeleme yaptı ve 2,3 dk yolda giderken her vites geçişlerinde silkeleyerek vitesler geçti problem 2,3 dk sonra kendiliğinden gitti 2 gün sonra. Yine yolda 1,2 dk vites geçişleri yine silkelfmrli ğeçti problem yine kendiğinden gitti Sizce önce neyebaktırmam gerekli şanzumanı söktürmek istemiyorum neden yapar. bu olayı yaşan veya çözen arkadaşlardan yardım istiyorum

Bu Sayfayı Paylaş