Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik kilitlenme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda bemektar tarafından 7 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Teknoloji henüz bu boyuta gelmedi Dacic, en azından Hyundai Accent Era için.
    Arabadan indiniz, kapıları kumanda dan kilitlediniz, sonra yanlışlıkla ya da bilerek kumadaya basarsanız ve bundan sonra kapıları ya da bagajı açmazsanız eğer 30 sn sonra kapılar kendiliğinden kilitlenir.

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    era da orjinal alarm nasıl oluyor? Kenlisinde bildigim kadarıyla alaarm yok? sonradan takılıyor? yalnıs mi biliyorum?

3. Mustafa Tahir

Mustafa Tahir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet yanlış biliyorsun alarm orjinal fabrika çıkışlı geliyor.

4. EfeKan

EfeKan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende de böyle bir sorun var.Arabaya biniyorum tüm kapılar kapalı kilitleri açık anahtarı taktığımda tüm kapılar kilitleniyor sonra anahtarı çevirip kontağı açtığımda araba ötmeye başlıyor.Anahtardan otomatik kiliti açıp tekrar çalıştırıyorum bnde arabayı. Araç içindeyken kapıların kilitlenmesini nasıl önleyebilirim?

5. telve04

telve04 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi de arkadaşlar tüm yorumları okudum aynı sorun bende de var ama çözüm üreten olmamış benim accent'de alarm filan yok ama kafasına göre kilitleniyo

6. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    bende yorum yapayım alarm taktırmadan önce araç kendiliyinden kapanmıyordu.alarmdan sonra oldu özeliyimiş duymeye basıp açtıyım da kiliti 1 dk içinde kapıların birini açmasam kendiliyinden kapanıyor kapıyı açarsam kapamıyor..

7. TrabzonAccent

TrabzonAccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhaba arakdaşlar bende bunu bugün farkettim. Yanlız bu bir sorun değilki!! Ben arabanın içindeyken anahtarda bendeyken bi hareketlilik görmedim.Fakat arabadan indim.Kapıyı kilitlemedim. anahtarda üstümdeydi 10 saniye sonra otomatik kilitlendi kapılar.İlkten şaşırdım dedimki acaba benmi bastım yanlışlıkla. Sonra tekrar denedim kiliti açtım ve beklediM kAPI Kendi kapandı.Aslında hoşuma gitti unutursam kilitlemeye kendi kapanır.Ama şuda var anahtarı koltukta unuttuk diyelim ozaman kilitlenirse kayar :D Ama bence ARAÇ ANAHTARIN İÇİNDE BİR CHİP sayesinde ne zaman kilitleneceğini buluryor. Bunuda bi deniyecem. anahtarı koltuga bırakıp kapatcam kapıyı.Kilitlenirse kötüü :D kapişş ;)

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Öyle anahtarın içindeki chiple alakası yok olayın. Ben 1.5 senedir olayın nasıl işledigini çözemedim. Bazen 10dk içinde kendiliğinden kitleniyor. Bazende hiç devreye girmiyor. Fakat, sunu biliyorum ki; kitlendigi zaman anahtarın nerede oldugunun hiç bir önemi yok. Anahtar kontaktayken bile kitleniyor. Anahtar kontaktayken kitlenmese 10 numara olurdu. Zaten olayın kötü tarafıda anahtar kontaktayken ve siz dısardayken kapıların kitlenmesi.

9. EfeKan

EfeKan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bencede nerde olduğunun önemi yok. Ayrıca 'TrabzonAccent' kardeşim koltukta bırakma denemesini hiç yapma bence çünkü ben bunu yaptım :) Yedek anahtarda yoktu arabayı temizlerken şoför koltuğunun üstünde bırakmıştım anahtarı.Bagaj açıktı birde şoför kapısı açıktı.şoför kapısını kapadım anında tak dedi tüm kapılar kilitlendi anahtar içeride kaldı bagajdan çok uraşsamda ulaşamadım anahtara bende çilingir çağırdım demir telle 10snde açtı 30tl aldı :)

10. esenler

esenler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendeki sistem aracı park ettikden sonra kontaktan çıkarınca basmadan otamatik kilitleme yaptıgını görmedim yada o kadar beklemedim ama araç hiç çalışmamış konumda mesala alammı açtım bagajdan bişey aldım geri kapattım ben kilitlemeden otomatik kilitliyor bundan başka bişey görmedim birde cam kiti var :DD

11. ismail68

ismail68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar otomatik kilitleme konusunda benim gözlemim, Aracın kapısının biri açıkken kumanda ile kilitledikten sonra kapı kapatılırsa otomatik kilitleme moduna geçiyor.

12. rookie

rookie Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    geçenlerde toyotalarda olan bir mekanizmayı test ettim ve 2002 1.3 LX tede olduğunu gördüm ve şaşırdım. kontağı 5 kez on konumuna getirip kapatıyosunuz. garip bir alarm sesi geliyor. kontak hala on konumundayken kapıyı 2 kez açıp kapayıp anahtarı çekiyoruz. sonra yine alarm sesi geliyor. toyotalarda bu olay 30sn sonra otomatik kilitlenme demekti. accent milenyumda da oldu. ama süreler konusunda emin değilim. bunun hakkında daha çok bilgisi olan var mı?

13. ozanylmz15

ozanylmz15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    merkezi kilit var her bindiğimde mutlaka kilitlerim kilitlemenizide öneririm ne olcağı belli olmaz

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif ayrıca bide kapı açıkken ordan bi yer var onu açtığın zaman kapı içerden kilidi açılsa bile açılmıyormus sadece dışardan açabiliniyormus oda çocuklar içinmiş kullanım klavuzunda yazıyordu

14. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence mantıklı

15. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    o dediğiniz çocuk kilidi kapıyı açıp hemen yanından etkinleştirebilirsiniz

16. kahramanes

kahramanes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar şoför kapısındaki kilitleme mandalı ile içeriden kilitlenince ,kumandadan kapıları açıyorum bahsedildiği gibi bir süre sonra kendisi kilitliyor.benim tespitim bu şekilde.sürekli kumandadan açıp kilitleyince otomatik kilitleme diye birşey olmuyor.

17. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Arabayı çalıştırırken kapıyı açık tutuyorum kilitlenmesin diye. Birde Kilitliyken bazen elle acıyorum hepsi acılıyor problem olur mu ?

Bu Sayfayı Paylaş