Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik Jikle

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda uazro tarafından 6 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

2500 jigle devresi için fazla, normalde 1200 - 1500 (LPG için)arasında olması gerekir..

2. uazro

uazro Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    karbüratörcünün yolları göründü yani... teşekkür ederim herkese.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tam ismini bilemiyorum ama salı pazarının orda itfahiye var, onun tam karşısındaki karbüratörcü için İstanbul'un en iyisi diye 2-3 kere duyum aldım. Selamlar.

4. strom006

strom006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam herkeze...
    Tüm arkadaşların yazdıklarını okudum erinmeden...bende kısaca kendi durumumu anlatayım umarım bir fikir veren olur banada...

98 model accent 1.3 LX aracım var.İlk aldığımda arac kışın hep düşün rolantide calışıyordu ısınınca 1000 devire geliyordu.Ben bu durumu eski bir şahin kullanıcısı olduğumdan normal karşıladım ama tesadüfen bir arkadaşımdan bu araçlarda otomatik jikle olduğunu öğrendim gecenler.

3 hafta önce yağ -yağ filtresi-hava filtresi bujileri değiştirdim ve birde aracın LPG de düşen performansını artırmasını umarak orjinal borpower koydurdum...
    arac bakımdan bir gün sonra anlamadığım bir sebepten dolayı rolantı sogukken 600 ısınınca 900 devire düştü...3 haftadır bakımlı hali ile kullanıyorum ama bir performans değişikliği olmadı....
    şimdi....
    1-bu aracın otomatik jiklesi neden calışmaz?
    2-cevremde bu aracı kullanan en az 3 kişi var ve bu insanlar şahinin performansını aratmadığını söylemelerine rağmen ben 96 şahin S in motor performansını bu aracta bulamamamın nedeni ne olabilir?
    3-Eğer barbüratörde bir sorun var ise bu performası cok etkileyen bir faktörmü ve bu karbüratör kaca düzeltilir?

sabırla okuyan herkeze tşkler şimdiden..
    ben ankarada oturuyorum bildiğiniz sağlam bir hyundaici varsa önerilerinizi bekliyorum bu arada.

tekrar tşkler....

5. bycarisma

bycarisma Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hocam bende 99 lx var performans sahine gore tartısılır :D artı eksiler var artısı= rahat araba uzun yolda felan iyi parca tofasla aynı ucuz ama gel gelelim yakıt tofasla aynı bende durum bu km de 200 yakıyor benzinde 280 di 200 e dustu yeni atiker taktırdım birde yokusta tıkanıyor kaptırırsan gidiyor ama öbür türlü sıkıya gelmiyor :D

6. bycarisma

bycarisma Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu arada benim jigle de 2000 devir ilk calısma sonra 1000 e düşüyor birde tüp taktırdıktan sonra iki hafta iyiydi ama sonra rölanti düşüyor olur omadık far acma kapamada felan neden acaba ????????

7. strom006

strom006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilginize tşkler...

Söylediğinize katılmamak mümkün değil en başta.
    Şahine göre izolasyon ve sürüş -yol tutuşu cok iyi ama gel gelelim motor performansı kesinlikle bende de şahine göre kötü.
    Ama benim aracım uzun yolda lpg ile (1.49 liradan) 110 lira civarı şehir içi ise 165 civarı yakmakta (45 litre tam depo lpg ile 360-370 km arası gidiyor arac şehir içinde ve gittiğim mesafeler hep kısa (3-4 km) olduğu halde...)

Dediğiniz gibi rampası yok bu aracın ama şahine göre bence yakıt tüketiminde daha iyi.Aslına bakarsanız şahinin bence motor performansı dışında bu aractan bir artısı yok :D

karbüratörü yaptırınca bir miktar daha düzelme olcağına inanıyorum...bakılım deneyip görcez.
    eğer param yetseydi 2 üst kasa milenyummu ne diyolar 2002 model sanırım onun 1.3 enjektörlüsünden alırdım..onuda kullandım hem daha atik hem bu LX den 10 beygir kadar daha göüçlü ayrıca bir fark daha şanjumandaki vites aralıkları milenyumda daha kısa yani bizde bir vitesten diğer vitese gecene kadar baya bir gaza basmak lazımken yeni modeller daha seri bence.
    tşkler

8. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    benimde otomatik jiklem yüksek çalışıyor diyerek karbiratör bakımına soktum usta istersen otomatik jikleyi iptal ederiz dedi ben yanaşmadım acıkcası sanırım sizin otomatik jikleniz devre dışı sabah ilk çalıştırmada ondan sacmaca düşük devirde çalışıyor olabilir..

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    aracınız karbüratörlü sistem ve yakı/performans olarak karbüratör en önemli parça. Hiç zannetmiyorum ki şahin'le performans olarak daha düşük olsun bu araç. Selamlar.

10. GOKHAN KENAR

GOKHAN KENAR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim aracım 1500-1600devirde açıyor...

11. Misafir

Misafir Guest

1 - Bunun sebebi motor soğukken aracın zorlanması ve gereken devre ulaşamaması, bu durumdayken jiglenin devreye girip zengin karışım yani az hava çok yakıt şeklinde çalıştırması gerekiyor, sanırım jigle devreye girmediği için karışım normalde kalıyor ve motor devir çevirmekte zorlanıyor, ısındıktan sonra normal devrine geliyor..Bu arada zaten yanlış kullanıyorsunuz, eski tip LPG uygulamalarında ilk çalıştırmayı muhakkak benzinle yapmanız gerekiyor, aksi taktirde motoru çok hırpalarsınız
    2 - Jigle devresi mekanik bir devredir, sıkışmış olabilir, yayı kırılmış olabilir, elektrikli tip ise elk. gelmeyebilir, kısacası çeşitli nedenlerle arızaya geçmiş olabilir
    3 - Karbüratörde sorun olup olmadığını anlamak için aracınızı bir müddet benzinde çalıştırın ve test edin, eğer performans düşüklüğü benzinde de yaşıyorsanız karbiratörcüye gidin, yok sadece LPG'de yapıyorsa ayarlarını kontrol ettirip özellikle hava filitresini değiştirin.

Bu arada sizin Hyundai'ciye değil iyi bir karbiratörcüye ihtiyacınız var...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

12. strom006

strom006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mesajıma cevap yazan herkeze cok tşk ederim öncelikle...

İnanın büyük bir keyfle bu iletişimi takip ettiğimi bilmenizi isterim....

Bu sabah mesaiye geldim ve benim gibi 99 yumurta kasa 1.3 LX i olan bir arkadaşımla ayak üstü konuştum...Aynen sizlerle paylaştığım gibi mevzuyu actım.Onunda ilk aldığında otomatik jiklesi çalışmıyormuş ve ustası bunu düzeltmiş....ve onun aracıda ilk başta cekişi düşükmüş ve bunun üzerine bakıma götürmüş triger değişmiş-yağ-yağ filitreri- hava filtresi vs yani...
    ama yine düzelme olmayınca lpg ayarına iyi bir yere girmiş ve yine sonuç aynı düzelme yok...
    Sonunda tavsiye üzerine başka bir ustaya gitmiş... usta adamın şunu bunu yaptırdım sözlerinden sonradirak trigerin olduğu kapağı acıp aracın sentesi düzgünmü ona bakıyor ve sente 3 diş kacık olduğundan araban performanssız diyor ve sonra ayarlıyor.
    Arkadaşım sabah yeminle söyledi şuan şahinden daha iyi dedi....Dahası uzun yolda ortalama 100-110 km hızla yakıtın lpg ile 100 bin lira bile olmadığını idda ediyor ve yine aynı arkadaş şehir içi 140-145 den cok yakmıyor dedi....

c.tesi gübü aracın trigerinin durumuna ve sentesine baktırmak için onun ustasına gitcem :)

İnşallah sadece sentedir sorun hemen düzeltebiliyormuş ayarı usta zaten.
    Jigleyide kontrol ettircem sorun nedir diye.
    gelişmeleri sizlerle yine yaplaşırım. Herkeze iyi çalışmalar.

13. strom006

strom006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam herkeze...

arkadaşlar otomatik jikleyi yaptırmadım öğlece duruyor....
    ama arabadaki cekiş düşüklüğünü biraz olsun azalttım....

usta lpg mikserini ve lpg filtlerini temizledi sonra birde avans vs diğer ayarlara baktı ve birde trigerin sentesi dogrumu diye....sente normalmiş dediğine göre....
    Tüm bu işlemlerden sonra test etttim aracı cok az daha iyi ama inanın bana 98 model accent için bu 1340 cc lik motor cok küçük.....

bide lpg li biniyosan hepten hissediyorsun hele rampalarda....
    ama öbir taraftan bugun lpg ile yakıtı ölctüm şehir içi ve hep kısa mesafe gittim 3-5 km gibi mesafeler 160 lira yaktı şehir içi (lpg fiyatı ankara için diyorum 1.35 liradan almıştım)

tşkler hepinize iyi çalışmalar

14. uazro

uazro Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sayın strom006

altınızdaki araba şahine boy boy fark atacak bir arabadır. ben benzinli kullanıyorum ve birçok 1.4 arabanın lpgde yaktığından daha az yakıyorum. kuruş hesabını bilmiyorum ama uzun yolda 200 km yolu 13 litre benzin ile yaptım. buda 100 kmde 6,5 litre yapar. kuruş hesabı yapacak olursak (güncel fiyat) 2,94 x 6,5 = 19,11/100= 191yani 19 kuruş yakıyorum uzun yolda. şehir içindede 25 kuruş falandır buna göre. üstelik bu değeri gördüğümde henüz araca yabancıydım, filtrelerim pisti ve baskı balatam bitmişti!şimdi daha da az yakacağından eminim.

belli ki otomatik jikleniz bozuk, bunu tamir ettirmenizi şiddetle tavsiye ederim.

ayrıca kendinizde söylüyorsunuz 1340cc sizin için küçük geliyor. sizi 1,6dan aşağısı paklamaz :) saygılar
    Düzenleyen : uazro

15. RCPHML

RCPHML Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar 97 accent 1.5 de otomatik jikle varmı varsa nerde.bu relanti motoru var o mu.çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebiliriz sıcak havada...

16. Misafir

Misafir Guest

Eğer aracınızda jigle düğmesi yoksa otomatik jigledir, rölanti motoru ise ayrı bir şey, aracı boşa aldığında aniden devir düşüp motorun stop etmesini engeller, motor sıcakken jigle devreye girmediği için çalışıp çalışmadığını anlayamazsınız..

17. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    çoşkun abi benim dizelde normal çalışıyor bu araç ta da otomatik jikle var mı kışın çalıştırdıgımda rolanti hep normal seviyede kalıyordu

18. muallim55

muallim55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar geçenlerde BURADA anlattığım gibi karbüratör bakım görmüştü. Bu konunun baş taraflarında da sormuştum, motoru çalıştırınca 2500d/dk ile çalışmaya başlarken bu bakımdan sonra 900d/dk çalışmaya başlıyor ve ısınınca 1000d/dk da kalıyor. Usta bunun otomatik jiklesini iptal mi etti acaba? Çalışmasında, çekişinde falan bir problem yok. Acaba kışın Samsun'da sıkıntı yaratır mı merak ediyorum. Karbüratörle bir daha oynanmasını da istemiyorum.

Bu Sayfayı Paylaş