Arkadaslar 2011 model accent blue dizel otomatik aracim rolantide full yakıt tüketimi gösteriyor. ortalama yakıtı rolantideyken sürekli artırıyor kendi kendine biraksam 20 lere çıkartıyor. araç rolantideyken bu kadar yakarmi yoksa gostergede yazilimdami sıkıntı vardır ?? Yardım edin lütfen
Benim 2.4 otomatik sonatam da oyleydi Rolantide 23 lt ye ciktigini gormustum Hareket edince hizla dusuyordu
Peki algilamiyormu yoksa gerçekten bu seviyede yakmayami başlıyor. Rolantide bir aracın böyle yakmasi kabul edilemez
yok o seviyede yakmıyor sadece yazılımsal bir eksiklik yada hata diyelim mesela eski wv de durunca lt/saat olarak dönüyordu hareket edince tekrar lt/km gösteriyordu. bence Hyundai nin yol bilgisayarı berbat derecede kötü. benim accent blue ortalama 11 litre tüketim gösteriyor ama kalan yakıt ile 600 km menzil gösteriyor. 40 litre deposu olan ve ortalama 11 litre olan arabanın menzili 360 km olması lazım. ama araba tamda ortalama tüketim kadar yol yapıyor. 600 km menzil nereden geliyor hiç anlamıyorum zaten hiç te o kadar yapamadım Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yazılımla alakalı, o anda hiç yol gitmediği için yüksek yakıt gösteriyor. çoğu arabada araç durunca anlık yakıt göstergesi litre/saat olur. blue'da bu çevirimi koymamışlar.. sizin aracınız da rölanti devrine göre saatte 0,5-0,7 litre yakıt tüketir.
Bugün itibariyle 2012 model dizel otomatik aracımla 35 litre mazotla İstanbul içerisinde 350 km. yol yaptım. Yol bilgisayarı 8.8 gösteriyor ama bu hesaba gore 100 km.de 10 lt yakmisim. Bana az yapmışım gibi geldi. Yorumlarınızı alabilir miyim