10 kasım LPG KABLO

Otomatik 1.5 Gls Rölantide Hararet Yükselmesi Sorunu

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda hasantuna tarafından 15 Eylül 2024 tarihinde açılan konu

1. hasantuna

hasantuna Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hasan tuna
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhabalar, forumda yeniyim. Konya'da yaşıyorum. 1998 model 1.5 GLS otomatik şanzıman aracım var.

Kış aylarında Konya'dan İstanbul'a gittim. Durgun trafikte hararette dalgalanma oluyor ve hararet yükseliyordu. Trafik açılıp gaza basınca normal seviyeye geliyordu. Yine yola çıkmadan bir baktırayım dedim. Her ihtimale karşı İstanbul'da termostat, termostat kapağı, üst hortum, radyatör kapağı(orjinal) değişimlerini yaptım.
    İstanbul-Konya yolculuğu yaptım. Bir hafta sonra duman atmaya başladı arabam ve conta yakmışım. Tamirini yaptırdım. Ama bu dalgalanma sorunu hala devam ediyor. Tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Sorun tam olarak şu:
    Araç normal seyirinde ve trafik açıkken hararet göstergesi normal seviyede; ama araç biraz dur-kalk yaparsa veya yokuş çıkıp durursam hararet yükselmeye başlıyor ve hemen kenara çekmek zorunda kalıyorum. Başına gelen varsa lütfen yardımcı olsun.

Teşekkürler.

2. kutsayulu

kutsayulu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Aracın soğutma sisteminde hava olabilir. Devirdaim pompasının bıçakları paslanmış olabilir, araca antifriz konulmadan sadece çeşme suyu katılmış olabilir bunları da göz önünde bulundurmakta fayda var hocam.

Bu Sayfayı Paylaş