Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

orjinal sanroof

'Getz Forum - Club' forumunda baris_33 tarafından 11 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hocam turkıyede kac tane araca sonradan sunroof acıyorlarkı? 2 tane getz de gordum bırıne bındım dıgerınıde okula gıderken otoparkta hergun goruyorum daha bırcok 1 kasa sunrooflu getz gordum ıstersenız bındıgım rızede degılse ıcıne bınıp fotograf cekerım alacagınız aracın ıcıne bakıp karsılastırrsınız:)

2. 1991

1991 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hava katmasına katılıyorum bende çok istemiştim fakat takılırken çelik kemerleri kesmek zorunda kalıyorlar Allah korusun olası bir kazada orjinal olmayan sunroof tehlike yaratabilir orjinal fabrikasyon olanlarında ise ona uygun bi dizaynı vardır.ayrıca satarkende sıkıntı yaşayabilirsiniz.

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Dikkatimi ceken ne biliyor musunuz? İthal araclar satılacak ulkeye göre donanım ve motor secenekleri gelir. Fakat, opsiyonel olaraksunulan donanımlar aracların geldiği ulkede distiributor firma tarafında takılır. Mesela alasımlı jant, consol secenekleri ve bircok firmanın sundugu "opsiyonel sunroof". Yani orjinal dediğimiz sunrooflar bile sonradan araclara takılıyor. Aynı lpg de oldugu gibi. Bir cok kişi bayiden aracı sıfır ve lpg li aldıgında onun fabrikadan öyle cıktıgını sanıyor. Halbuki, sonradan takılıyor. Mesela, chevroletlerde sunroof opsiyonu var. Siz aracı almadan soyluyorsunuz adamlar sunroof takıp öyle veriyor. 4-5 sene evvel bir tanıdık yeni aldıgı arabaya sunroof taktırmıstı. Sunroof u takanlarsa Hondaya orjinal sunroof takan adamlarmıs.

Diğer taraftan ise fabrika cıkıslı sunroofluı arabalar da var. Ama bir cok marka araclarına sonradan sunroof takıyor. Bu durum bayi tarafından lpg li satılan aracla sonradan lpg taktırılan arac gibi.

Daha önce sunroof un kaza anında tehlikeli olucagını dusunuyordum. Bugun sanayideyken tesadufen sonradan sunroof takılmıs bir arac gördüm. Adam burasa da camcıymıs. yeni vito almıs, aracı aldıktan sonra taktırmıs ama orjinal gibi, sunroof duz geri, sacla dosemenin arasına giriyor. Cam olarakta plastik ve kolay kıralmayacak bir malzeme kullanılıomus. Bende merakdan sunu sordum; saç kesilince tavan dayanıklıgı azalmaz mı diye. Yok dedi çünkü hem zaten o sacın öyle dayanıklılık gibi bir özelliğide yokmus hem de bu sunroof takılırken saglam bir cerceve koydukları için sacın direncinde buyuk bir fark olmazmıs..

Ben 1000-2000 tl sunroof a vermem ama o rakıamları verince orjinal kadar kaliteli sunroof sahibi olabiliyorsunuz anladıgım ve gordugum kadarıyla. Hatta gordugum sunroof sonradan takılma orjinal değilse, getzin orjinal sunroof u sunroof değil https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif (Bu arada vitonun o sunroof için 1000euro vermiş)

İnternette Webasto Hollandia 700 die bir sunroof buldum. Orjinal gibi dısa değil içeri girebiliyor. Yani gerçekten orjinal gibi sonradan takılabiliyormus.

Düzenleyen : qaan88

4. CheLoves

CheLoves Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim aracım getzin en fullu sunroof olması çok iyi çunku 4 camı nerdeyse kullanmıyorum diyebilirim aracın içi sıcak olduğu zaman yarım olarak tavanı açıyorum oda aracın içinde hava döngüsünü rahat bir şekilde sağlıyor.Fakat şöyle bir durum var çok sıcaklarda ve güneşin dik açıyla indiği vakitlerde sunroofun içerden kapağını kapatmazsanız kafanıza mükemmel derecede güneş geçebilir , bizzat yaşadım.:)Lakin yaz akşamları serinde sunroofu tam olarak açıp araçla gezmeyi de hiç bişiye değimem :))

Ayrıca aracı alacak arkadaşa bir kaç tüyo vereyim Orjinal sunrooflu getzlerin arka koltuk kısımda tavanda lamba yok onun haricinde ön tavan lambasının sağ ve sol yanlarında open - close diye 2 tane uzun tuş var.Birtanesi yarım kademe açar diğer tam kademe açıyor.

Kolay gelsin.

5. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    gaan88 arkadaşımın bütün sözlerine katılıyorum. Sonradan sunroof taktırmak araca zarar vermez. Nasıl LPG takılırken işçilik önemliyse, sunroof montajında da iş ustanın maharetli ellerine kalmış demektir.

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracın tavanında cam pencere olması güvenlik açısından sorun teşkil etmez. Ki bazı arabalarda komple cam olanlarıda mevcut. Zaten incecik saç tavan ne kadar korursa camda o derece korur diye düşünüyorum. Ki cam kırıldığında dahılmadığı + dahada parçalanmaz hal geldiği için saçtan daha iyi olarak düşünülebilirde.

7. kalyoncumotor

kalyoncumotor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracım 1.3 getz en fulu sunrooflu modeli ve sunroof orjinal bu linkteki ise asla orjinal değil. orjinal olanların açıp kapatma düğmesi tavan lambasıyla bir ve arka tavan lambası yok. en fulu dediğinizde 4 hava yastığı ve kimi modellerde eps var. satanlara bakıyorum en fulu demiş tek hava yastığı veya iki hava yastığı var. en fulunun diğer modellerinden ayrıcalığı orjinal uzaktan kumanda ve alarm sunroof 4 hava yastığı yol bilgisayarı eps abs ısıtmalı yan aynalar. tabi 2004 ve 2005 modeller için geçrli

8. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    oncelıkle tanıyan tanımayan herkese selamlar, konuyu okurken sunroof olayı gozume carptı bununla alakalı olarak gecen hafta enısteme 2006 model 1.3 gls getz aldık ve orjınal donanım olarak 4 hava yastıgı, abs, klıma, sıs farı, elk. ayna, 4 cam otomatık, uzaktan kumanda ve orjınal sunroofu vardı unutmadan bıde goguste karbon fıber gorunumlu grı kaplama vardı

Bu Sayfayı Paylaş