Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Orjinal Lastil Ömrü Ne Kadar?

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda omerercan tarafından 23 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

1. omerercan

omerercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Ömer ERCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar,

Aracım 2013 model blue mode plus, 2013 yılının 3. ayı trafiğe çıkışlı ve hala üzerinde orjinal fabrika lastikleri mevcut. Dişlerde aşınma yok fakat lastik havaları 32 bastığımda 2 hafta içinde basınçlarda düşmeler oluyor. Lastikler ömrünümü tamamlamış olabilir yada bu lastikleri ne zamana kadar kullanabilirim. Sizlere danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler.

2. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lastiğin raf ömrü olduğu gibi, kullanıcı ve kullanım şartlarının da yıpranmasında çok etkisi var. Lastik diş derinlikleri yeterli seviyedeyse (1.6 mm yasal sınırdır), yanaklarda, tabanda aşınma çatlak vs. yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz. Mevsim itibari ile belirli seviyelerde hava azalması normaldir. Ancak aşırı şekilde azalma varsa, sibopları kontrol edin kaçırıyor olabilir.

exuberant43 bunu beğendi.
  3. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    2012 Nisan çıkışlı i20 de 2011/48. hafta üretimli Dunlop Sport SP01 lastiklerimi 50.000 km kullandım. 10 gün önce kışlıkları taktığım için söküldü...
    Lastikler artık sertleşmiş, yanaklarında hafiften ince çatlaklar oluşmuştu. Halen en az 10.000 km daha gider durumda idi... Ama riskli ve dikkatli kullanmak gerekiyordu...
    Lastik basınçları sibop lardan da kaynaklı olabilir...

4. accentblue31

accentblue31 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    bülent koç
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Orjinal kumho lastikleri 2,5 yıl bindim lastiğin diş derinliği erimedi ama bariz çatlamalar oldu güven için Michelin ile değiştirdim

5. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    normalde lastikler uygun koşullarda saklanırsa 10 yıl omre sahip , ama araç üstünde takılı olunca işler değişiyor , diş derinliği korunsada hamurundaki bozulmalar hem ses yapıyor hemde yol tutuşu olumsuz etkileyerek risk yaratabiliyor

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    10 yıl çok fazla, ben kauçuk lastik paspas, conta, keçe, motor takozu, diyafram gibi lastik parçalar üreten bir fabrikada kalite kontrolcüyüm ve birçok müşteri rafta 2-3 ay yatmış malzemeyi almayacağını en başından belirtiyor, kauçuk bazlı elastomerden üretilen lastikler yani otomobil lastikleri de bu sınıfa girerler ki işte bu lastikler çevresel şartlara, yani ozon tesiri, sıcak, soğuk, havalandırma koşulları gibi sebeplerle durduğu yerde ömrü azalan ve tükenen bir malzemedir çünki kauçuk organik bir malzemedir tıpkı tahta gibi, tahtayı ne kadar korusanızda korumasanızda zamanla çürür, lastikte zamanla çürüyen bir malzemedir, ancak bazı sentetik lastikler vardır neopren ve silikon gibi onlar çürümezler veya lastik elastomer hammaddesi içeriğine karıştırılan anti ozon ilaçlar gibi şeyler lastiği korur ama bu maddeler lastiğe katıldığında mekanik olarak çürük bir lastik yapısı oluşur, otomobil lastiği neoprenden veya silikon bazlı lastikten üretilmez çünki onların mekanik özelliği yoktur yani yeterince esnemez kendi uzunluğunun 4 misli esnemesi doğal kauçuğun bir özelliğidir ki ve otomobil lastiği gibi yüzbinlerce kez esnetip sündürüldüğünde yırtılır kırılır veya çatlar kopar veya otomobile yeterli yol tutuş sağlayamazlar, otomobil lastiğinde genellikle doğal kauçuk ve karbon malzemeler kullanılır bunlarda ne kadar korunursa korunsun en fazla 3-4 yıl dayanma performansını koruyabilir. İyi bir lastik satıcısında 2-3 aydan fazla rafta beklemiş otomobil lastiği bulunmaz. Varsa da almamak lazım. Ne şartlarda depolandığı tamamen belirsizdir sadece güneş görmemesi yeterli değildir

7. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Önümüzdeki 3. cü ayda lastikleriniz 4 seneyi dolduracak sanırım. Lastikte catlaklar oluşmuşsa değişim zamanı gelmiştir. Benim de eranın üzerinde 2013 çıkım lastikler var önümüzdeki yaz değiştiricem inşallah

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Her lastiğin aşınma oranı ve ömrü farklıdır ama kendi tecrübelerime dayanarak aynı lastiği 2 yıl 30bin kmden fazla kullanmam.
    ( Ben deneme amaçlı her yıl lastik değiştiriyorum orası ayrı)

9. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arabaya takılalı 3 yıl olmuş ise değişmeli isterse 1000 km yapsın yine de değişmeli. Soğuk sıcak soğuk sıcak lastik sertleşiyor ve kazık frende kızak yapıyor.

10. ozanoz93

ozanoz93 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    417
    Ad Soyad:
    ozan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    hocam lastiğin yanaklarında kılcal damarlar oluşmuşsa güzelce 300 tl fazla ver michelin al derim farkı yaşa. ama 3 yılda lastik çatlamaz 100000 km yapmadıysanız.

11. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    aman aman aman 10 yıl lastik raf ömrü falan... kauçuğa elinizle dokunduğunuzda tuzla buz olur gibi dağılır...
    lastik yanak kılcal çizgileri hemen hemen her araçta olabiliyor... nedeni ise sıcak-soğuk-gölge-asvalt zemin- mıcırlı zemin-tarla-dağ-bayır- 0 derece +30 derece gibi koşullarda haliyle yıpranıyor... Ayrıca taşıdığınız ağırlıklar lastik basınçları vs vs hepsi etken...

12. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Lastikçi bir arkadaşın bana dediği lastik ister arabada kullanılıyor olsun ister rafta duruyor olsun 3-4 yıl ömrü var, maksimum 5 yılda lastik değişmeli demişti, bu süreçte lastik özelliğini kaybediyormuş, sertleşiyormuş..

13. exuberant43

exuberant43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    541
    Ad Soyad:
    Coşkun ALTAY
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    lastiginizde yarık catlak vs. olustuysa degişim zamanı gelmiştir yanaklarda özellikle catlamalar yarıklar oluyor ben 2010 eramın orjinal lastigini 2016 mayısta degiştirdim yanaklarda yatılma dişleinin arasında catlaklar olusmaya baslamıstı

14. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD

10 yıl bencede çok fazla gozle ve kullanarak kontrol edildiğinde zaten anlaşılıyor

ama lastik üreticilerinin dediği bu hatta birçoğunun sitesinde açıklama var

https://www.bridgestone.com.tr/last...ru-onerileri?gclid=CL73-b759tACFYfKsgod5YYE3g

15. yaykilic

yaykilic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Yusuf Aykılıç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Gerekli açıklamalar zaten yapılmış. Hava kaçırması sibop bazlı olabilir. Bulması zor ama işini bilen uzman bir lastikçiye götürürseniz gereken bilgiyi alabilirsiniz. PM atarsanız İstanbul için lastikçi önerebilirim. Hammaddesi bozulan lastikte çatlaklar olmasa dahi balans tutmama, sertleşmeden ötürü kızaklama, yol tutuş sorunları, sert çukurda yan yanak yarılması vs. sorunlar yaşanabilir. Ben yaz kış farklı lastik kullandığım için 5 sene aynı lastiklerle devam ediyorum. Lakin tek lastikle 4 mevsim devam ettiğim zamanlarda 3 senede 1 değiştirirdim hep. Sonuçta arabanın yolla irtibatı sadece lastik, güvenlik önemli unsur. Saygılarımla.

Bu Sayfayı Paylaş