Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

orijinal km tespit edilebilebilirmi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda karamani44 tarafından 20 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Geçmiş olsun Allahım sen bizi iyi kullarınla karşılaştır

2. lp005

lp005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence orjınal kmsi tespıt edılır .bıraz ugrastırır ama davayı kazanacagına emınım çükü galercının yaptıgı resmen sahtekarlıga gırıyor o galerıden aldıgını ıspatlarsan tabıkı.gecmıs olsun

3. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Araç yetkili serviste bakıma girmemişse kmsini tespit edemezsin

4. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    arada geçen zamanda uzun süre ise sonradan motor yapışmış olmasın araçta her hangi bir sorun var mı ? ne bileyim bende bunu düşündüm ..

5. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

elinde bi belge varmı ne bilim araç orjinal vs gibi eğer yoqsa ettiğin masrafla kalırsın boşuna uğraşma derim şayet sıfır almışm olsan o zaman ne bilim aracda herhangi bi değişen vs çıksa kesin kazanırsınnnn

6. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    arkadaşlar taksi çıkması araçlarda airbag patlama noktaları belli oluyor sadece dreksiyonda.Ve vites direksiyon simidi renk degişimi gözlemleniyor.Dikkat edelim...

7. Tanyol

Tanyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın forum üyesi geçmiş olsun.

Alım tarihinden önce yetkili serviste okunan km satış anında bulunandan daha fazla olduğuna göre ve yetkili serviste her gidilen bakımda km doğal olarak geçen süre ile arttığına göre tüm servis kayıtlarını kullanarak haklı olduğunuzu kanıtlarsınız.Km bilgisi elektronik olarak EPROM kartlarına yazılır ve silindiğinde veya değiştirildiğinde önceki değeri malesef saklamaz. Ama siz servis kayıtlarına göre haklı durumdasınız.

Bununla berabereğer siz satış anındaolan km yi satan kişinin de onayladığı bir belgeye (şu tarih şu km adsoyad vb. imza) sahip değilseniz, bir şey iddia edemezsiniz. Çünkü size bunu yapan düşük km yiinkar edecek ve satış anında gerçek km si ile sattığını, aslında odometre ile sizin oynadığınızı ve kendisine iftira attığınızı iddia edebilecektir. Size eski malı yeni gibi satan bunu da yapar, emin olun. Ama belge varsa (noter satışında gerçek olmayan km yazılmışsa), adi bile olsa (yani noter tasdikli değil) bu belge ile mahkemede kazanırsınız, iyi bir avukat bulun derim.

İyi dileklerimle..

8. Misafir

Misafir Guest

Benim Peder 2007 Model 1.5 Dizel Erayla 360 000 Km Yaptı 2 Ay Önce Verdik Aracı Şimdi Ne Olmuştur Bilemiyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ayzek e aynen katılyorum.. ben yazacaktım bunları ama benden önce davranmış..

10. karamani44

karamani44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum
    ancak sözleşmeye araç şu km de satıldı diye bir yazı yok elimde. aracın araba.com da ilanı vardı ancak kaldırılmış. site yöneticileriyle bağlantıya geçip almak istedim cevap veren olmadı. orada araç 114 bin diye gösteriliyordu. onun dışında telefon kayıtlarına ulaşabilirsem o konuşmalarda kesin araç km sini söylemişimdir arkadaşlara ama onlar delil olarak kabul edilirmi onu bilmem.

11. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Geçmiş olsun.

Elinizde 114000 de aldığınıza dair bir yazılı evrak yok ise dava açsanız dahi sonuç çıkmaz.

*Aracın en son hangi servise hangi tarihte girdiğini bulabilirseniz,
    son km den bu zamana geçen sürede bu aracın bu kadar km yapamayacağını mahkemece ispatlarsınız.

*Araba.com daki ilanı seri numarasını bulabilirseniz size site yetkilileri yardımcı olmak zorunda.Aksi durumda araba.com da sahteciliğe ortak olur. kayıt tutmak zorundadır.

*Aldığınız kişinin tc kimlik bilgileri elinzide olmaası gerekir.
    Araç ya taksi çıkması yada filo kiralamasında galeriye geçmiş olabilir.

*En mantıklı çözüm internette şikayetvar.com sikayetimvar.com gibi sitelerde araba.com ve galeri sahibini afişte edebileceğinizi belirtebilrisiniz.

Kurtarabilriseniz amenna, aksi durumda sadece araba.com üyeleri azalır Galeriyi herkez tanıyarak birdaha araç almaz.

Tekrar geçmiş olsun.

12. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ewet galericilerin çoğu bu sözleşmeyi yapıyor...Hem alırken hem satarken....

.....model .........şaşi nolu .............marka ..............plaka 114000 km'de aracı şu kişiye ......... tl'ye sattım.....(şeklinde)

Altada alan satan imzaları atılıyor.Eğer bu sözleşme varsa ve km bilgisi yazıyorsa bu kağıt sizin için bir güvence olur.Fakat galerici uyanıklık edip km bilgisi yazmadıysa bencede mahkemede çelişki oluşur...

Edit:daha önceki yazınızı okumadım,şimdi gördüm.şözleşmede km yazmıyormuş,Allah kolaylık versin.
    Düzenleyen : mmt.88

13. karamani44

karamani44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    önerilerin için teşekkürler bunların reklamını yapmakta önemli benim için sitenin telefonlarına şimdi ulaştım yarın görüşeceğim onlarla umarım bir kanıt bulurum
    yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim

Düzenleyen : karamani44

14. lsg333

lsg333 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım çok geçmiş olsun bence servisten alıcağın imzalı bilgiler işine yarar gibi geliyor...yanlız en son 393 bin gözüküyorsa ve satın alınırken 114 se şöylede bi durum var biraz kötü sıfırlayıp 114 bin daha yapmışsa bunada pes yani Allah yardım cın olsun..

15. karamani44

karamani44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar hepinize teşekkürler yardımlarınız için bugün araba.com aradım bana geçmişe ait ilanların silindiğini bunun tespitinin mümkün olmadığını söyledi. bu konu beni üzdü. bu arada yanımızda olan şahitin (sözleşmede imzası olanın) şahitliği bir anlam ifade edermi benim şahit sadece tanıdık onun şahidi kardeşi bu bir anlam ifade eder mi?

16. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    geçmiş olsun .işallah mahkemeden olumlu sonuç alırsınız

17. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Valla yakın akrabanın sahitliği böyle konularda geçerli olurmu tartışılır. !

18. tolga75

tolga75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle geçmiş olsun İspat edebildiğiniz takdirde mahkemeyi kazanamamanız gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Araç normal olarak yüksek km. yapmışsa ispat işiniz zor ancak taksi çıkmasıysa normal plakaya dönmesi için trafikten çekme belgesine ihtiyaç olacaktır ki normalticariden hususiye dönüş olabilsin belki iyi bir araştırmaile buradan bir sonuç çıkarabilirsiniz

19. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bencede arkadaşların dediği gibibi emniyete gidip şaşi nosundan araştırın,daha önce araç taksimiymiş yoksa şirket aracımıymış...Zaten belli eder kendini komple boya varsa taksidir..

20. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Geçmiş olsun arkadaş maalesef ülkemizde sahtekarlık çok sektördevar bu tip işler yaparken hele de galerici ile aloş veriş yaparken çok dikkat etmeli çok titiz olmalısınız ben de bundan bi kaç yıl önce aracımın modelini yükseltmek için orjinal arabayı veriyordum adam bana orjinal diye taklalı arabayı geçirmeye kalktı Allah tan tanıdık sanayiciler durumu farketti yoksa bende mağdur olmuştum yani bunlarda yalanda sınır yok 4 takla atmış aaraca full orjinal boya değişen yok diyen galericiler var daha söylenebilir

Bu Sayfayı Paylaş