Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Opet Yakıt Katkısı (Tehlikeli)

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Acil112 tarafından 1 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

1. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende 2. El aldım.
    Hatta komple radyatör suyunu boşaltıp. Tekrardan antifiriz ve hazır içme suyu ile komple değiştirme yi düşündüm.
    Forumda arama yaptigimda radyatör suyunun belirli araliklarda 4 sene gibi komple yenilenmesinin gerekli olduğunu yazmislar.
    Çünkü benden onceki sahibi ne tür su koydu antifiriz koydumu bilmiyordum.
    Sizce bu islemi yapmali mıyım
    Radyatör delinmesi olabilir mi
    Aracimi 1.5 senedir kullanıyorum hiç su eksilmesi olmadı.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    hala antifriz kullanmayip sadece su kullanan var yaw. ilgincmis

3. Acil112

Acil112 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emin Sertkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Yakıt katkısının 1/4 ünü kullandım. Kalanını ve depodan çıkan yakıtı muhafaza ediyorum. Dün akşam bütün şikayet sitelerine yazdım.

4. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    öncelikle geçmiş olsun...ya arkadaşlar ben böyle şeyleri gördümmü duydummu acayip sinirleniyorum....

deponuza normal euro dizel den başka bişey koymayın 95 krş.benzin dışındada birşey koymayın koymayınnnnnn..bu tarz ürünler in hepsi hepsi hepsi üzerine basa basa diyorum hepsi fasa fiso kendinizi kandırmayın kandırmalarınada izin vermeyin...bana birisi çıkıpta ben kullandım şu ürünü faydasını gördüm demesin sakın...

adam 20-30 tlye bir mıknatıs alıyor kibrit kutuısu kadar bişey alıp takıyor ooooo yakıtım düştü güldürmeyin beni...şu ürünü aldım motor yağına ilave ettim araba çekişi şu oldu hızı bu oldu motoru temizledi v.s v.s paranıza ve arabanıza yazık etmeyin..

opetten alıyorum 40 50 km fazla gidiyor shell den alıyorum 30-40 km az gidiyor iyi kaçıyor iyi çekiyor falan filan hep konuşulur edilir..fakat kendimizi kandırmaktan başka bişey değildir bu..

not: yalnız şuna dikkat edin kırsal bölgelerden çok çok çok mecbur kalmadığınız sürece yakıt almayın şehir merkezlerini ve sirkilasyonu çok olan istasyonlardan alın yakıtınızı...neden derseniz kırsalda sirkilasyon hem az olduğu için ucuz(kaçak)motorin satarlar yada motorine bazı inceltici maddeler ekleyerek çoğaltırlar yada motorine kaçak motorin ilave ederler v.b bir çok usülsüzlük yaparlar...

arkadaşlar otogaz hariç aldığınız benzinde motorinde aynı aynı aynı katkı matkılı yakıt falan filanda hepsi yalan dolan.otogazda hile çoktur bunu da anlamanın yollarından birisi aynı yerden aynı miktarda otogaz alarak test edebilirsiniz.

Tecrübe:sektörün içinde olmam..

Saygılar.

5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam inşallah istediğiniz sonuca ulaşırsınız...

Ancak bir gerçek var ki işletmeler büyüdükçe kurumsallık arttıkça karşınızda muhattap olacak kişi kalmıyor... Karşıdaki temsilci taşın altına elini sokacak yetkide ya olmuyor yada kısıtlamaları oluyor veya da umursamıyor...

Opetten sizi birisi arayacaktır. Kullanım talimatları ile ilgili sizi kusurulu bulabilir yada katkının kamyon/otobüs gibi araçlar için geçerli olduğunu savunabilir yada deponun önceki durumu ile ilgili olarak kendilerinden kaynaklanmadığını savunabilir...

Bakın ben BP den 95 oktan benzin alırım sürekli... istasyonda 95 kalmadığı için adam 97 koydu... üstelik o gün Allahtan çok az yakıt almıştım... Sonra bir baktım 97 adama kızdım istasyon sahibine kızdım... İstasyon sahibi abi birşey olmaz eğer olursa sorumlusu biziz diyor ama benim kızdığım talep edilen ürün ile doldurulan ürünün farklı olması idi... 97 oktan meselesi değildi... BP ye şikayet ettim ama bana geri dönüş yapan kadın beni azarladı :) Evet beni azarladı... Neymiş efendim ben dolum yaparken pompa başındaymışım, kontrol etmeliymişim, uyarmalı engel olmalıymışım... Ben nerden biliyim o esnada adam çipi okutup yakıtı basıyor sonra diğer müşteriye bakmak için ayrılıyor pompadan nasıl durdurayım bilmediğim cihazı... Herneyse umarım sorununuz halledilir...

6. komanciii

komanciii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Fatih ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Geçmiş olsun yakıt filtrenizi değiştirdiniz mi? Enjektör ve yüksek basınç pompasını riske atmayın değiştirmedi iseniz acilen değiştirin..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    asidik olunca zamanla eritiyor kısaca kalite kontrolsüz ürünler piyasaya çıkartıyorlar bu sebeple çok dikkat li olun derim benim başıma geldi.
    manager torpidosunun altındaydı 2 kere söktürdük kötü bir durum Allah bu tür olaylardan korusun bizleri. o günden beri ders oldu en pahalısını alırım affetmem kutusunu'da asla atmam.

8. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)

ben sıfır değiştirdim peteğimi içine antifriz koyduğum 2 gün sonra bir baktım arabayı stop etmemle birlikte feci şekilde su aktı (normalde kaçırıyordu) ben hep radyatör'den şüphelendim test te etmedim (eski araba diye) sonra feci şekilde su gelince kontrol ettik petek çıktı ve buyrun resimleri

hatta durumla ilgili resimleri atıyım
    http://i.hizliresim.com/jJPnzG.jpg

http://i.hizliresim.com/Vp5Y2q.jpg

9. ziyamurat

ziyamurat Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat
    Geçmiş olsun.

10. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    benim petekte böyle oldu herhalde. havalar ısındığı için. kalorifer düğmesini soğuğa aldım şimdilik su eksiltmiyor. kışa doğru yaptırıcam. 100 Tl işçilik dedi usta nasıl sizce.

11. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    bence soğuğa aldığınız için değil antifirizin açtığı delik tekrar kireç tutup kapandığı için su eksilmiyordur artık
    (100tl işçilik çok gibi sanki)

12. tuthankamon76

tuthankamon76 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    murat ilik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    öncelikle geçmiş olsun ben kısa süre önce benzer bir arıza yaşadım aracım 2004 santa fe ustam hyundai'nin o dönemlerde ürettiği depoların içindeki boyanın zamanla soyularak bu tip arızalara sevep olduğunu anlatmıştı depo ve şamandırayı temizledik yakıt ponpası değişti bir süre sonra tekrar stop etmeye başladı durduktan 5-10 dakika sonra tekrar çalışıp bir süre sonra gene aynı arızayı vermeye devam etti mevcut boya kalıntılarının sevep olmasımıdır anlayamadık ama BASINÇ SENSÖR'ü değişince arızadan kurtuldum sizinde stop etme sorunu devam ederse aklınızda olsun

13. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun. Keşke carbon clean tercih etseydiniz.

14. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    tüm sayfalara bakamadım belki yazılmıştır ama katkı üzerindeki tarih son kullanma tarihi mi yoksa üretim mi?

15. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    geçmiş olsun

ben her 10-15 bin km'de bir iyi marka katkı atarım

Son 13 senedir katkı atıyoruz,aşağı yukarı ortalama 700,000 km yapmışızdır çok şükür hiç sıkıntı olmadı...

iyi katkı olursa yarım depoya bile koyuyorum sorun yok.

Bu Sayfayı Paylaş