Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Opeli nasıl bilirsiniz?

'Sohbet' forumunda thugslife tarafından 21 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. ali deniz

ali deniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    ali deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ben 3 sene 1999 model corsa 1.4 GLS ve 6 yıl 2005 model corsa 1.3 CDTİ kullandım her ikisinde de sorun yaşamadım. arkadaşlar neler yaşadılar ya da neler duydular etraflarından bilmem ama benim tecrübeme göre gayet sağlam ve sınıfına göre oturaklı araçlar üretir OPEL.. ayrıca kuzenimin 2005 model 1.6 astra'sını da epey kullanmışımdır, o da hoşuma gitmişti özellikle uzun yolda.

2. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

3. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    İnsallah güzel bi araç bulursunuz. Herşeyi yazmışlar zaten.

Yanma odasından gönderildi.

4. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    yalnız hangi aracı alırsam alayım forum olarak buradayım. gerçekten hyundaiclubtr kalitesi farklı diğer forumlar böyle değil

5. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Eğer 0 alacaksanız ve tabiri caizse eşek gibi binmeyecekseniz alın tam bir aile arabasıdır lpg yi pek sevmiyor tek problemi bu sadece konfor ve süspansiyonları için hyundaiye tercih edilebilir yürüyen aksamı ön takımı manuel şanzuman olanları çok dayanıklı sağından solundan tıkırtı gelmez önü arkası sağı solu zıplamaz yetkili servisi inanılmaz pahalı fakat dışarıda gayet uygun yaptırılabiliyor elektronik aksamı sensörleri özen ister opelede bindik mercedese de şuanda da eraya biniyoruz blue al diyen kişilere gerçekten gülüyorum bu kadar marka taraftarı olmayın içinde telefon koyacak yer yok diye bu o aracı kötü yapmaz.

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yeni Toledo dediğiniz gibi geniş ferah olabilir. Fakat iç mekan kalitesi çok vasat. Plastik malzemesi hiç beğenmedim, kapıların döşemesi en full donanımda dahi komple plastik. Şöför kısmında arka camları kumanda edecek düğme koymaktan kaçınmışlar. Aklıma bir önceki kasa sedan modeli Toledo geldi mukayese yapılmayacak derecede kalitesini düşürmüşler.

2010 1.3 Enjoy, Sport modelli kayıncomda var. Koltuk kalitesi pek hoşuma gitmedi, ayrıca cd, aux olacağına kart yada usb girişi koysaydılar çok çok daha iyi olurdu. Dediğiniz gibi klima düğmeleri ve yol bilgisayarı harıka. Hız sabitleme olmayan Astralarda sinyal kolu değişimiyle oluyor.

Sonuö itibariyle sizin hoşunuza gitmiş ise en önemlisi bu elbette. Sizinle aynı konumda ben olmuş olsam 2011-12 model 1.4 Turbo manuel olanlarına bakardım onlar çok daha hoşuma gidiyor benim. 40 bin lira az bir para değil çünkü.

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,012
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    39000 e gayet uygun kasa eski bunun önemi yoksa alınır bence. O paraya i20 , polo falan ancak alırsınız blue bile alınmaz b sınıfı bunlar. C sınıfı araç süspansiyonu gidişi falan çok güzel tek eksiği esp yok olsa bende alicam. Yeni kasaları 44 eğer bütçe uygunsa ona yonelin derim motor aynı. Opel in tek sevmediğim yönü motorları GM, kendi yapsa çok daha iyi olur.

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Opelde Gm zaten

10. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    98 corsa swing, 02 corsa easytronic ve 04 corsa cdti kullandim, sun an babamda 07 corsa enjoy var, hala ara ara kullanirim.

kotu araba olmadigini dusunuyorum, benim begenmedigim yani sert suspansiyonlari idi, servisleri de pahalidir baya. ancak 39 bin tl donanim ve segmentine gore bence cok iyi bir para, anladigim kadariyla yeni kasa takintiniz da yok. degerlendirmeye deger bir altarnatif.

11. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Tamam gm ye ait opel ama yeni nesil motorlarını kendi mühendisleri yapıyor direk gm nin tüm dünyada kullandigi su anki motorlar gibi değil yani. 1.6 dizel benzinli motor çıkardılar mesela gm değil onlar, opel 100 küsur muhendis alarak işe yeni geliştirdi onlar iyi mesela yakıt yönünden falan. Sonuçta opel gm nin ama yeni motorları farkli onu kastetmistim.

12. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Valla bende geçen hafta astra almaktan son anda vazgeçtim. Elentra aldım 3900 kmde hatasız boyasız otomatik vites mode paket 38750 TL ye aldım iyikide elentra aldım. Bence piyasayı iyi araştırın. Saygılar.

13. ec0961

ec0961 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Hüseyin C
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    masraflı,asfalt arabası,otom. şanzımanı genelde sorun çıkartıyor...

14. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben olsam 39 a çok temiz 2011-2012 elantra alırım

15. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    easy tronik şanzıman gerçekten sorunluymuş benim dediğim düz vitesli olanı, vw poloya baktım araba çok küçük ve donanım fakiri, bir kaç özellik ekleyince fiyat 40.000 tl yi rahat geçti, seat toledoyu ben pek beğenemedim açıkcası, elentra diyen arkadaşlar gerçekten elentra mükemmel bir araç ama 45.000 den aşağı fiyat bulamadım 2. el düşünmüyorum sıfır olsun diyorum, donanım olarak sanırım bu kadar dolu olan yok, c sınıfı olması artısı.

16. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    yorumlarınız için teşekkürler. usb olayı aracın tasarımının eski olmasındanmış gerçi oraya usb koymak çok dert olmasa gerek ama yapılmamış yapacak birşey yok cd den mp3 e devam :)

17. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bence biraz bütçeyi zorlayıp yeni kasalardan alın derim hem sonra değer kaybı da fazla yaşamazsınız. tabi biraz araştırmayla elantrada alınabilir. ama sıfır alacağım diyorsanız bütün illerin fiyatarını karşılaştırın çünkü bayağı fark olabiliyor.. :)

18. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Tipi beğenilir saygı duyarım ama 2005'den sonrası tam problem.

Eşim çok beğenmişti 2005 senesinde 36.500 TL verdik aldık Enjoy Modelini ( Sırf Sunroof 4000 TL fark verildi )

Neyse Yokuşta kaçırıyor eyvallah yarı otomatik dedik.

Aracın altından ses geliyor dedim, 5 .ci götürdüğüm servis buldu problemi.

Vites arada bir sapıtıyor, 6000 dd çıkıyor atmıyor manuel atıyorduk , Gitti mekanik beyin değişti ( İsmi farklı olabilir )

Daha sonra araç yanda sürttü , 4-5 aylık kapalı otopark arabası 2 kapıyı değiştirdiler bir boya yapmış Y.servis evlere şenlik, Bu ne kardeşim yaptığınızdan siz memnunmusunuz dedim Boya tutmaz orjinali ile dediler ( 3 Yıl sonra diğer 2 kapıyı boyattım mükemmelde özel servisde )

1. Yıl dolmadan Şanzıman Vitese geçiyordu çalışırken, Bu sefer uğraştılar uğraştılar araç Ecu'yu değiştirdiler ( Yazılan buydu )

Uzun yolda gidiyorum servis ışığı yandı Çeşme Otobanda, en yakın servise gittik, Termostat arıza yapmış neyseki açık kalmış kapalı kalsa motoru elimize alacaz çünkü hararet göstergesi yok arabada, Servisi 2010'da 350 TL dedi sırf termostat için

Aradan 2-3 ay geçti, Güngörende yolun ortasında kaldı araç, vites geçmiyor, doğal olarak araçta çalışmıyor. Kaydırcam kaydıramıyorum elektronik şanzıman. Neyse çekici çağırdık Opel müşt. Hizmetlerinden geldi servise götürüyor ( Arkas Altunizade) Neyse sorduk 1500-1800 arası masraf , Dedim verin arabayı yaptırmıyorum. Aldım çekici ile arabayı Ataşehirde Özel bir Opel servisi var. Götürdüm 200 TL'ye halloldu ( Kömür bir kontak mı ne varmış, O bakır olarak güncellenmiş ama servis bunu bana bedava yapmadı. )

Dedim ben bu arabayı satıyorum , birkaç ay sonra sattım.

Daha ufak birkaç sorunu daha vardı onları yazmayı gerek duymuyorum.

He kardeşim hiç mi hoşuna giden yanı yoktu diyeceksiniz.

1 kere Manuel kadar az yakıyıyordu. 105 Hp olmasına rağmen performansı tatminkardır, Görüş mesafesi güzeldi.

Ama geri kalan içi beni dışı sizi yakar. Belki şuan çok soruzsuzdur ( Sanmam ) iyi bir araştırma yapmak lazım.

Kişisel fikrim Japon veya Kore aracı almanız yönünde, Avrupa özellikle alman araçlar Kadın gibi nazik Ülkeme gitmiyor, otoban arabası onlar.

Murat ve MSC bunu beğendi.
  19. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Toledo plastik de Elantra deri mi kaplı :D
    Direksiyonun tutuşu, şekli ve verdiği his çok iyi ama plastik kalitesine siz söyleyene kadar dikkat etmemiştim. Ama turbolu arabaya bindikten sonra varsın plastiği sert olsun

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Elantrayi dikkatli incelemedim ama Seat acentasinda yeni Leon'nu indeleyip Toledoyla mukayese ettiğimde Leon'nun iç malzeme kalitesi ve plastik aksami başarılıydı. Kokpitte dahil. Beni hayal kırıklığına uğrattı yeni Toledo. :(

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş