Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Oksijen Sensörü Kontrolü ve Temizleme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda MSC tarafından 2 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    bu konuyu biraz arastirdim lambda denilen aletin orjinali pahali. piyasada universal lambda sensörler var, bazilarinda hazir baglanti ucu var problemsiz zahmetsiz, daha ucuz olanlarda eski sensörün fisi kullaniliyor.

bunlari kullananlar genelde memnun, pek sikayetci yok.

Bizim elantralarin lambdalari 4 kablolu, beyazlar isitmak icin, gri ve siyah sinyal icin.
    Benim burada buldugum universal lambdalarin fiyatlari 20 25 eurodan basliyor. 10 dakikda fis degistirilir tahminim.
    Buda bosch universal lambda tarifi
    http://art.rexbo.net/bosch/pdf/a1987280025.pdf

2. onur2001

onur2001 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    metin arıkan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    selam yakıt tüketimi ile ilgili problemimden dolayı oto check test merkezine gittim oradaki usta (sonata 2006 model 2,0 crdi) oksijen sensörü dizel araçlarda olmadığını söyledi yakıt basınçlarının normal gördü sora başka bir tamirci enjektörler işiyor dedi benim araçta oksijen sensörü varmıdır yakıta etki edermi senin görüşlerine ihtiyacım var araç 93000 km de ne yapmalıyım

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. zeusx

zeusx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm serdar bey, 93 sonata aracımda rölanti sorunu var,araç sıralı lpg li. İstanbul avrupa yakasında yaşıyorum sanırım konunun yeri burası değil ama yapacak bir şey yok.yardımlarınızı bekliyorum

5. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    99 1,5 sıralı sistem accentimde şöyle bir sorun var.
    araba yavaş ve zor hızlanıyor , rolantide iken devir göstergesi ufak salınımlar yapıyor aşşağı yukarı ve diyelim far yakdım 500 d/dk ya kadar düşüp tekrar 1000 d/dk ya çıkıyor. sonra kapattım farı aynı hareket. diyelim buz çözücüyü açdım gene aynı sorun. bunlardan birisini açmadığımda devirde pek fazla oynama olmuyor ama yine devirlenmeme sorunu var. ve benzinde de lpg de de aynı sıkıntıyı yapıyor.
    özellikle 3000 den sonra aracın torku düşüyor dyno testinde de sonuç bu şekilde çıkdı yani max tork olan 124e 3000 d/dk da ulaşıyor ama sonra yük bindikçe 5500 d/dkda 90 torka kadar düşmüş oluyor.
    araçda şimdiye kadar yapılan onarımlar şunlar
    buji orjinal değişti, hava filtresi, yağ filtresi ,yağ, triger, şarj dinamosu onarıldı, son susturucu egsoz değişti. baskı balata kontrol edildi sorun yokmuş.
    egsoz dan sonra aracın yığılması sorunu kalktı. katalizörü açıp baktılar parçalar yerinde duruyormuş ama temizliği konusunda birşey demediler.
    kısacası aracın sorunu yavaş hızlanması ve elektrikli cihazları kullandığımda rolantide oynamalar. geçen 0-100 testi yapdım 15,5 saniye çıkdı bu rakamda bana epey yüksek geldi.
    sizce sorunum oksijen sensörü olabilirmi aracın ilk çalışmasında bir sorun yok, hatta soğukken daha performanslı gibi geliyor bana ama emin değilim.

Düzenleyen : selmand

6. mesut okcu

mesut okcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar 2008 getz 1.5 vgt klm kullanıcısıyım bugun aracım arıza yaptı bı kac tanıdıga gosterdım fakat kımse sorunun tam olarak ne oldugunuanlayamadı bende yetkılı servıse goturdum olur olmadık bır suru parca soyledı bana 600 ıla 1000 tl arası degısır dedıler bende son bı kez şansımı denemek ıcın baska bı tamırcıye goturdum aracımı bılgısayara bagladı ve arızalı parcaları bana gosterdı oksıjen sensoru ve debrıyaj sensoru arızalı dedı benım sorunum debrıyaj senroru ıle ılgılıydı bende hemen yenısı ıle degıstırdım fıyatı 33 tl aracım duzeldı aracin arıza sebebıne gelırsekte hareket halındeyken 2. vıdeste 1800 ıle 2500 devır arasındayken motor gaz kesıyor kendını sılkelıyordu parcayı degırtırınce sorun ortadan kalktı şimdi ısekafama ogsıjen sensoru takıldı sızce degıstırmelımıyım yoksa temızlemelımıyım bılgı verırsenız sevınırım

7. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  8. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    arabaniz normalden fazla yakiyorsa O² sensör buna sebep olabilir. önce bir defa ECU reset yapmani tavsiye ederim, kayitta gösterilen hata gecici olabilir. Oksijen sensörü öyle kolay kolay bozulacak bir parca degil aslinda. Egzozda takili oldugu icin temizlesenizde yine kirlenecek, petekleri tam tikaliysa ölcüm yapamadigindan hata verir, burada temizlemek faydali olur. normalde yüksek derece egzoz dumani sensörü temizliyor 60 bin - 100 bin arasi ömrü olur. hatta daha uzun dayananlarda var, eger hep uzun yollarda kullanilirsa.

9. mesut okcu

mesut okcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ECU reset nedir nasıl yapılır...

bişey daha nedir bizim bu servislerden cektigimiz

10. mesut okcu

mesut okcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıt tüketimi ile ilgili bi sorun yok gibi görünüyor 100 km 7. lt yakıt sarfıyatı var

11. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    100km/7l normal gibi . mevsim kis yazin daha düser.

ECU reset olayini anlatmistim, aratirsaniz forumda var. teknik faydali bilgiler bölümünde olmasi lazim

12. SerkanAvc

SerkanAvc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    serkan avc
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    konuyu biraz hortlatmış gibi olucam ama yeni konu açmak istemedim.
    2000 milenyum 1.5 aracım var
    bir süredir motor düzensiz çalışıyordu. forumda gezerken bu konuyu gördüm ve oksijen sensörü üzerine yoğunlaştım.
    fişini çekip çalıştırdığım zaman motorda hiç bir düzensizlik yok istikrarlı bi çalışması var nasıl başlıyorsa ilk marştan sonra o şekilde devam ediyor.
    böyle olunca acaba tıkanık iyi okuyamıyormu diye düşünüp dün söktüm ve temizledim geri taktığımda yine aynı sorun oluştu. oksijen sensörünü takınca düzensiz çalışıyor ve fazla yakıyor
    takmayınca düzenli çalışıyor fazla yakıyor.
    sizce sorun oksijen sensöründemi yoksa katalizördemi? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim....

13. SerkanAvc

SerkanAvc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    serkan avc
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    konuyu biraz hortlatmış gibi olucam ama yeni konu açmak istemedim.
    2000 milenyum 1.5 aracım var
    bir süredir motor düzensiz çalışıyordu. forumda gezerken bu konuyu gördüm ve oksijen sensörü üzerine yoğunlaştım.
    fişini çekip çalıştırdığım zaman motorda hiç bir düzensizlik yok istikrarlı bi çalışması var nasıl başlıyorsa ilk marştan sonra o şekilde devam ediyor.
    böyle olunca acaba tıkanık iyi okuyamıyormu diye düşünüp dün söktüm ve temizledim geri taktığımda yine aynı sorun oluştu. oksijen sensörünü takınca düzensiz çalışıyor ve fazla yakıyor
    takmayınca düzenli çalışıyor fazla yakıyor.
    sizce sorun oksijen sensöründemi yoksa katalizördemi? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim....

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arac lpg li ise aku kutup basini 1-2 saat sokulu birakip deneyin.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15. zopato

zopato Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhabalar Serdar Bey.
    Oksijen sensörü, araba gazda (LPG) giderken yakıt-oksijen karışımını ayarlayabilir mi? yoksa beyine gönderdiği sinyaller sadece benzin ile çalışırken mi anlamlı. Arabayı gaz ile kullandığım için ve aracı bilgisayara bağladığımda oksijen sensörü aralıklı arıza yapıyor yazıyor, o açıdan sordum. Yoksa çalışmasında herhangi problem yok. Teşekkürler.

16. SerkanAvc

SerkanAvc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    serkan avc
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:

araç benzinli KKTC de yaşıyorum burda gaz olayı yok malasef

17. osmeyn

osmeyn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Osman SARIYILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Dün 2007 1.4 getzimin katalizorunu değiştirdik. Eksozcu arkadasim.Orijinaline işçilik dahil 800 TL gibi bi rakam çıkardı.İçi metalmis falan filan. Neyse dedi kardeşim gel biz bu kadar para vermeyelim dedi.onda özel içi metal katalizörler var benim manifaldu kesti onlara kaynatıp onu taktı. Yalnız takarken manifoltun üzerindeki musuru çıkartamamış. biraz zorlarken kablosunu zedelemiş. Her neyse fazla uzatmayayim şimdi benim arıza lambası yanıyor ne yaptıysak sonduremedik oksijen sensoru arızası yazıyor makinaya bağlandığında. Acaba sorun musurdemi yoksa takılan katalizordemi. Birde bu şekil kullanmaya kalksam aracın yakıtını filan etkilermi, aracın fazla ısınıp hararet yapmasına filan sebep olurmu. Bilgilendirirseniz sevinirim serdar kardeşim.

Fatihcelik bunu beğendi.
  18. osmeyn

osmeyn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Osman SARIYILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    evet yokmu soruma cvp verebilecek bir yetkili arkadaş...?

19. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Benim 2 aydır sensör arızası veriyor araç. Servis her ikisi birden arızalı dedi. Yarın bosch car servise gideceğim, yarı fiyatından da aşağı hem de garantili yaptırmak mümkün görünüyor. Zaten o yüzden bosch'u tercih ettim. Bosch dışında yan sanayi kullanmamak gerek, forumda yan sanayiye boşa para harcayanlar deneyimlerini paylaşmış.
    Bu arada sizinki makinede sensör arızası olarak görünmüş. Değişmezse en az %15 daha fazla yakıta ve zamanla katalitik konvertör arızasına sebep olur ama sizinki iptal olduğu için sensör sadece daha çok yakıt tüketimine ve tabi ki hava kirliliğine de yol açar, egzoz muayenesinde de sorun çıkabilir belki. Ama aracın sağlıklı çalışması için değiştirmeye değer, zaten zaman içindeki yakıt tasarrufu ile kendini amorti edecektir. Sensör fiyatını hem yetkili servise hem de bosch car servise sorun derim. Bu arada şanslısınız, sizde tek sensör olmalı, bendeki çift. Yani benim masrafım iki katı olacak maalesef.

20. osmeyn

osmeyn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Osman SARIYILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    yok biz katalizörü iptal etmedik katalizörü orjinal getirtmedik. çünkü gelenin üzerinde manifoltlu geliyormuş bizde boşuna manifalt parası vermeyelim dedik manifoltu kesip o bahsettiğim içi metal olan katalizatöre taktık. ama arkadaş oksijen sensörünü sökmeye çalışırken kabloyu zedelemiş. acaba diyorum sorun ondan mı yoksa taktığımız katalizörden mi..? yarın başka bir getz den oksijen sensörünü söküp benim araca takacağız bakalım yine arıza gösterecekmi..valla orjinalini getirtmediğime biraz pişman oldum.yada keşke hiç ellemeseydim içi boşlamışsa boşalsın ne olacak sanki..

Bu Sayfayı Paylaş