Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Oksijen Sensörü Kontrolü ve Temizleme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda MSC tarafından 2 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz, akü kutup başını geceden sökün, sabah taktığınızda düzgün çalışıyorsa benzinde kullanarak gaz ayarı yaptırmaya gidin. Eğer sorun düzelmiyorsa oksijen sensörü, maf sensörü ve benzin geri besleme valfi kontrol edilmeli.

Düzenleyen : Serdar

2. ozgur5481

ozgur5481 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar Bey,
    Bende 94 Model Elentra 1.6 GLS var. Benim sorunum , araç çalışıp motor ısındıktan sonra rolanti düşüp - yükseliyor ve hatta bazen stop ediyor.Bu sorunda oksijen sensöründen olabilirmi.?? Özellikle dikkat ettiğimde motor sıcakken farları yaktığımda,klimayı açtığımda veya araç kendi fanını açtığında rolanti düşmesi çoğalıyor.Gündüzleri kalorifer - farları ve klimayı açmadığım sürece pek sorun çıkmıyor.

Lütfen yardım edin.Çözüm bulamadım bu soruna bir türlü....

3. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. ozgur5481

ozgur5481 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Baktırdığım usta Rolanti Devri Kontrolü Servo Kit diye bir parçadan yapıyor olabilir falan dedi.Ama inanın hiç anladığını sanmıyorum.Adam kaputu bile açıp bakmak istemedi.Sanırım sorunu çözememekten korkuyor.

Dediğiniz gibi buji ve bobinde sorun yok ise 2. baktırmam gereken biyer varmı Serdar Bey.

5. crazycloud

crazycloud Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    oğuz bıyıklı
    serday bey resimleri göremiyorumda tekrar yüklermisiniz acaba.. tesekkür ederim şimdiden..

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. crazycloud

crazycloud Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    oğuz bıyıklı
    :( :( tesekkür ederim serdar beyy....

8. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    MERHABA SERDAR BEY BENİM ARACIM 308 KM DE 50 LT LPG YAKIYOR Kİ BUDA 18LT/100KMYE TEKABUL EDİYOR BU YAKITIN %75 İ ŞEHİR İÇİ %25 İUZUN YOL KULLANIMI Kİ BUNU TL BAZINDA KM DE 0.40 KURUŞ YAKIYO OLARAK HESAPLIYORUM BURDA GAZ LT Sİ 2.46TL
    ARACIN ÇEKİŞ VE ROLANTİ PROBLEMİ YOK AMA ÇOK YAKIYOR OKSİJEN SENSÖRÜ OLABİLİRMİ YADA DAHA BAŞKA NE YAPMALIYIM YAĞ VE FİLTRELER YENİ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİRİM

9. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    SERDAR BEY BU KONU İÇERİSİNDE ODB CİHAZLARIYLA İLGİLİ Bİ KAÇ YAZIŞMA GEÇTİĞİNDEN İNCELEDİM VE Bİ CİHAZ DİKKATİMİ çekti aşağıda linkini vereceğim anladığım kadarı ile bu alet aracın bilg girişine takılıyor ve bu cihazla androit işletim sistemli cep telf larına torque adlı bi android programlarla çeşitli hoş eğlenceli işlemler gören işlevler ortaya çıkartıyorlar aynı zamandada cep telinden test yapıyorlar bide video linki vereceğim ordada mesela bu cihazı araca bağlayıp cep tel de de programı çalıştırıp aracın göstergelerini telde görüyorlar bu konuda asıl öğrenmek istediğim bu aleti ve tel i araçta bu şekilde kullanmak araca ve beynine zarar verirmi çünkü zannedersem bu elm yi aracta takılı bırakıp bluetuth ile direk bağlanıp sürekli bi gösterge oluşturup kullanıyolar araçta bunun bi zararı olurmu ki :???

elm nin link i ::

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-boyut-elm-327-wireles-64319055/detay/?#close

video lar ::

http://www.youtube.com/watch?v=WTR41JQCZr4

http://www.youtube.com/watch?v=MiIjx6Bvzko

Düzenleyen : SERKANCTN

10. nebigil25

nebigil25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güncel

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tüketiminizden hiç bir şey anlamadım, litre mi tl mi?

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çin malı cihazlar risktir, kaliteli olanlar genelde honk kong üretimi oluyor.

13. nebigil25

nebigil25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar hocam ben SERKANCTN nin mesajını alıntı yaptım çünkü bende de aynı sorun var. aracı yeni aldım 99 gls 1.5 tüplü ama sıralı değil. uzun yolda 40 kuruş yaktı gaz litre 2.14 tü. sizce sorun ne olabilir...? :(

14. çaykara

çaykara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Sinan KUZU
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    serdar ustam sırf merakımdan bu gün sensörü söktüm.Bir hayli uğraştım üstteki kapağı tutan 3 civata ömrümü tüketti ne anahtarlar nelokma takımı nede pas sökücü fayda etmedi en sonunda ikisinin başını taş la kestim.oksijen sensörüde biraz uğraştırdı ama pas sökücü çok faydalı oldu.düşündüğüm gibi kireçli veya kirli değildi. genede kireç sökücü ile temizledim.bişeyler değişecekmi bilmiyorum.temizlenmişse yakıt sarfiyatına etkisini bugünden sonra takip edeceğim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  16. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    serdar hocam tüketimim litre cinsinde 308 km de 50 litre gaz yakıyor bu çok fazla 100 km de 18 litre gaz yakmış oluyor bu sensörü sökünce komplemi kireç sökücüye atıyoz yoksa sadece uç kısmınımı kireç sökücü içinde bırakıyoz

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  18. gizmoas

gizmoas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar verdiğiniz bilgiler işime yaradı. Sanayideki ustaları ikna etmek ve oksijen sensörünü sökmek bayağı uğraştırdı. Sökmek için uzun lokmaya benzer bir alet gerekiyor. onu bulamadık daha sonra 22 yıldız anahtarın ortasını kablolar tek tek geçecek şekilde kestik ve radyötörün solundaki pervaneyi yerinden söktük bize hareket alanı sağladı ve temizliğimizi gerçekleştirdik. Şu an şehir içi gezerken yüksek olan yol bilgisayarı değerleri düştü. Sonuçları ara ara vermeye çalışacağım. Bu arada bujiler, buji kablosu yakınlarda değişti. Sökme konusunda en zor olanı ustaları ikna etmek zor çoğu uğraşmak istemediği için işi yokuşa sürüyor iyi çalışmalar.

19. ylmzomr

ylmzomr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Oksijen sensörünü ustama iki gün önce söktürdüm. deliklerin etrafında kurum olduğunu özellikle ortadaki deliğin kapalı olduğunu fark ettim.kireç çözücüde 2 gün sensörü beklettikten sonra deliğin açıldığını ve temizlendiğini görülüyordu. bugün yeniden sensörü yerine taktırdım. Fakat aracımda ki enjeksiyon milisaniye
    değerinde(benzin değeri) sadece 1,4 ten 2,1 yükselme oldu. otogazcı usta benzin değerlerinin 3,4 ile 3,5 arasında olması gerektiğini bu yüzden ayar yapamayacağını söyledi. ayrıca benzinde aracımdaki pusma yani birkaç saniye gaz yemeyip hızlı bir şekilde devir alma düzelmedi. ne yapmalıyım bilmiyorum sensörü değiştirirsem düzelir mi yoksa başka bir problem mi var? görüşlerinizi bekliyorum iyi akşamlar..

20. TORQ2F

TORQ2F Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bilgiler için teşkkürler.

Bu Sayfayı Paylaş