Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Oksijen Sensörü Kontrolü ve Temizleme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda MSC tarafından 2 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  2. alirıza

alirıza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sana zahmet sensörle ilgili sema varsa deminki gibi atarsan sevinirim

3. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. alirıza

alirıza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teskkür ettim serdar bir ara götürüyüm baktırıyım. . bir sorun bir gelişme olursa yazarım.iyi geceler

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. leyal

leyal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey merhabalar. Parçayı sökmeye çalıştım fakat, yeri de çok dar olduğundan sökemedim. Sökerken hangi anahtarı kullandınız, malum sensörün fişi de olduğundan anahtar da girmiyor.. Teşekkürler.

7. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    LPGli araç kullanan arkadaşlar arç gaza geçtikten sonra benzin yakıt sistemi motora yakıt göndermenin haricindeki tüm fonksiyonlarına devam eder yani yakıt deposundaki pompa sürekli benzin pompalar.... bu durum pompayı ve benzin otomatiğini zamanla bozar. ÇÖZÜM: arka koltukların altında bulunan pompaya ayırıcı takarsınız (atikerin üretimi 50 tl.) ve bunu nekadar erken yaparsanız (tavsiye lpg montajı sırasında yapın) sorun yaşamazsınız....

8. sehret

sehret Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    paylaşım için teşekkürler

9. erolakbıyık

erolakbıyık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey ben bu oksijen sensörünü temizlemeyi denedim .fakat bir türlü sensörü yerinden sökemedim. nasıl bir anahtarla sökmem lazım

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  11. orthworth

orthworth Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende 1,3 GLS Getz var alalı 1,5 hafta oldu gaza her bastığımda sağ ön taraftan bir cızırtı geliyor servis egsoz monifoltun boşaltılmış olduğunu söyledi acaba bu ses oksijen sensöründen olabilirmi veya bunun boş olması bana ne gibi zarar verir. Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
    Saygılar...

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. teferruat

teferruat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar. Bende de 2006 1,5 crdi vgt var. alalı altı ay oldu. ilk zamanlar ayda bir iki kere boşa atınca stop ediyordu. daha önceki sahibinin kalitesiz yakıt kullandığını dolayısıyla da yakıt sisteminin kirlenmiş olabilieceği düüşncesiyle enjektör temizleyici kullandım bir kaç depo üstüste sorunum geçti. arıza tespit cihazında tam olarak hatırlamıyorum nereden olduğunu ama ustanın dediğine göre hava girişindeki gırtlak sensöründen sorun verdi. geçen haftaya kadar sorun yaşamadım. geçen hafta yine stop etmeler başladı. bu sefer rölantideyken gaz kesip tekrar yükselmeye ve stop etmeye başladı. özellikle bugün beni çıldırttı altı üstü 20km yol gittim 25-30 kere stop etti. arıza lambası yaktı. çekişte bi sorunum yok. özellikle sıkışık trafikte dur kalk yapınca kalkıp yavaşlamak için boşa atıp süzdürünce stop ediyor. bunun sebebi oksijen sensörü olabilir mi ya da başka fikri olan var mı. teşekkürler şimdiden

Düzenleyen : teferruat

14. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Serdar abi , bende 18 senelik sensörü temizleyeyim diyorum ... da ölçümler ve elektronik olan hiçbir şeyi yapamam :) ... yağ çözücü kireç sökücüden daha etkili olurmu ? ...
    benzinde normal çalışıyor motor ısındıktan sonra , lpgde devir sabit durmuyor ... tam devir oynarken direksiyonu çevirdiğimizde veya frene basıldığında stop ediyor :) ... sabah ilk çalışmada aşırı sarsıntılı ::) ...

15. pegassus

pegassus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar hocam meraba yazılarını takip ediyorumda şu cillop gibi temizlenenhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifoksijen sensörünü denedizmi merak ettim sonucu

16. demirman107

demirman107 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bilgiler pylaştıkça çoğalır inancındayım. sedar beye teşekkür ederim dediklerini harfiyen yaptım tüm sıkıntılar gitti. araç gaz yemem sorunu titreme ve çok benzin yakma sorunları halloldu. teşekürler

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Değiştirmeden önce temizleyin arkadaşlar, kurtulma ihtimali yüksek.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

18. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Merhaba Serdar abi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif konu ile alakalı olduğunu düşünerek soruyorum, vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
    benim sorunum dizel era ile ilgili ve yakıt problemi.
    zamlar gelmeden önce bile yüksek ve normal devirlerde ortalama aynı yakıtı yakıyordu şimdide neredeyse aynı km'de 22 ila 23 krş..! sitede bakıyorum km'de 13 krş yaktığını idda eden arkadaşlar var hayret ediyorum bizim araçlarda mı sorun ? https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gif bi öneriniz var mı acaba özel servis normal diyor bu havalarda ama ben ilk çalıştırmada en az 2 ila 3 dakika çalışmasını beklemeden çıkmıyorum yola ve gittiğim mesafede 12 km kadar bu değerler Sizce normal mi ?? bizim araçlarda (dizel era) oksijen sensörü var mı ?? cevaplarınızı bekliyorum herkese hayırlı akşamlar...

Düzenleyen : ETiCHeT

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, evet oksijen sensörü var, havaların soğuk olması dizellerde yakıtı arttırıyor. krş ile değilde litre cinsinden değer verirseniz yorumlanabilir. Araç kilometresi fazla ise carbon clean yaptırmanızda fayda var.

20. kahanet

kahanet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar Bey iyi geceler, aracim 2006 accent admire ve ilk defa bi olayla karsilastim acaba sizin anlattiklariniz ile alakalimi diye merak ettim.
    Olay su; Bu gun abimler yuzde 7 indirimli benzin satan satan bi firmadan 50 Tl lik benzin almislar ve yaklasik 20 km yaptiktan sonra birazda trafikde kalarak evin oraya gelmisler araba durur halde rolantide iken motor titremesi ekzosda hafif patlama halinde ve cekis yok denilecek kadar az durumdaydi. Korktum dedim acaba mozotmu koydu arabaya etrafimizda eski soforlere sordum mazot olsa calismaz dediler dedim acaba ucuz etin yahnisi misali pis benzin mi sattilar kirlimiydi biraz calistirdim gaz verdim degisme olmadi, sonra dedim acaba bujidemi temassizlik var bir bujiyi gormuyor mu? Buji kafalarini yokladim yine ayni, en son resimlerde gozuken kirec sokucuye bastiginiz parcayi biraz salladim ve motor yag kapagini acip kapattim. Bu sefer ki calistirmamda araba saat gibi olmasi gerekn ayarda calisiyordu. Bu nedir simdi ne oldu arabaya ve ne duzeltti bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim arac benzinli 1.3 admire lpg de yok.

Bu Sayfayı Paylaş