Merhabalar Aracım 2011 model Hyundai Accent Blue Otomatik. Aracta 120-140 ile giderken ön taraftan abs ye benzer bir ses geliyor. Fakat frene basmıyorum. Daha sonra ses kesilsin diye frene basıp yavaşlamak zorunda kalıyorum. Bu durum arada sırada oluyo genelde sabah işe giderken oluyor. Servise gittim balatalar orjinal olmadığı için dediler. Fakat frene basmadığım halde bu ses normalmi? Serviste balatalar çok pahalı okadar parayı balataya vermek istemiyorum ve ses sorunu düzelmezse paramıda iade etmiyeceklerini söylediler. Orjinal olmayan balatayı belki üretim hatası vardır diye değiştirdim yeni orjinal olmayan balatayla fakat sorun düzelmedi. Sesin sebebi konusunda bir fikri olan varmı acaba?
Rulman dağıtmış teker çok padalı bir parça degil serviste yaptırsanda cok tutmaz ama dışarda yaptır. Yavaş giderken degil hıazlandıgında da ses gelmesi balata degil rulman olayıdır. Balata ötme yapar frene basınca başka ses yapmaz
Aynen . Tabi usta degilim yanılada bilirim ama tecrübelerim anlatıgın kadarıyla sorunun kaynagı rulman, hızlandıkça ses yapan o
Serviste tahminen 150 tl gibi bir fiyata mal olur. 65 işçilik kalanı parça tabi orjinal ve garanti verirler. Dışarda 100 tl yi bulmaz ama garanti olayı yok . Tercih senin
Servis mecbur garanti vermek zorunda taktıgı her parçaya ama sıkıntı servis te başka parçalarıda degiştirip fiyatı yükseltmek istiyo. Benim kavgayla arkadaş oldugum servise arkadaşım var saolasın direk parçayı söylüyorum değişiyor.
Haklısın. Servisler öyle ne satarlarsa kar onlar için. Bu parça garantiden değişmediğine göre artık servisin insafına kaldık demektir
Bir not. Orijinalini alın... Rulman basit görünen ama içinde birçok mühendislik barındıran bir parça... Yan sanayisi de ses yapıyor. Yapmasa da kısa süre sonra başlıyor.
Servissten parça çıkarman zor piyasada bularbilirsin ama orjinalini. Sararmen nin dedigi gibi mekanik mühendislik harikası bir olaydır. Dışarda değiştir ama orjinal al taktır tabi iyi bir ustaya bodoslama rulmanı çekiç kullanarak takanlarda var
Fren diski de aynı sorunu yaratabiliyor. Bazen ustalar tekerleği söktükten sonra disk sıcak olduğu için suyla sogutuyorlar. Bu da diskin yamulmasına neden oluyor. tapatalk
Fren diskini su ile sogutana usta denilmez. Ustalara hakaret olur Fren disk atikligi derecesine gore yuksek hizlarda balans bozuklugu gibi titreme yapabilir fakat genellikle frene basildiginda titreme daha sık karsilasilan bir durum. 2011 model bir aracin rulman bozmasi biraz zor gibi gorunsede olmayacak is degil. Servis her zaman oldugu gibi isine gelmeyen yerlere sorun bulur. Ben kendi aracima her zaman servisten orjinal parca aliyorum.ama disarida taktiriyorum. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Arkadaşın clio sunda bu sorunu yaşamıştık. Gittik ustaya disk sorunu çıktı. Sadece frene basınca değildi ama, 110 la.gidince başlıyordu titreme tapatalk
Aynı sorun bendekide 110 u geçince abs den gelen aynı ses geliyor frene basmadığım halde. Sizin deyiminizle titreme oluyo. Araba 40000 de . bakımlarınıda yaptırıyorum ama servise gidince bi cihaz var onu takıp sorun yok dediler. Zaten servislere güvenmiyorum çok detaylı bi inceleme yapmıyolar. O ellerindeki cihaz arabadaki mekanik sorunların hepsini göstermiyo.Servise ben arabayı götürdüğümde kesin balatalar yan sanayi diye birsürü şey çıkarıcaklar.Hatta 260 liraya servisten balata değiştirmeye çalışacaklar. Bu sesin neden 110 km hızdan sonra olduğunu anlamadım ama rulman yada fren diskini kontrol etmesi için iyi bi ustaya götürüp baktırıcam bakalım ne diyecek.