Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ön takım parçalar değişti.. sonuçlar..

'Accent Forum - Club' forumunda Wolverine tarafından 7 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bugün itibariyle rotil 2 adet, z-rotu 2 adet, ön/arka viraj lastikleri, amortisör toz lastiklerini aldım, en kısa zamanda taktıracam.

Düzenleyen : Wolverine

2. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    En nihayet 23 Nisan günü tatil olmasından faydalanarak sanayide aracıma sabah 9.30 akşam 18.30 arası gerekli tüm parçalar değişim/onarıma gidildi.

Ön/arka viraj lastikleri, ön z-rotlar, rot başları ve tabla burçları değişti.
    Bunun dışında 4 adet amortisör de (monroe) takozlarıyla birlikte yenilendi.
    Disk torna yapıldı ve fren balataları değişti. Şanzuman yağ katkısı eklendi, motor yağı (mobil) 4lt 10*40 değişti ve yağ filtresi de yenisi takıldı. Sadece direksiyon tıkırtı burcunu takmadık. İşlemler bitiminde de rot ayarı yaptırdık elektronik cihazlar takılarak.

Şu an için araçtaki hissettiğim olumlu/olumsuz değişiklikleri yazayım, bana lütfen siz de neyin normal neyin hatalı olduğunu yazın..

Frenler daha iyi tutuyor, daha sağlam fren yapıyorum ancak frene bastığımda ve basılı tutup araç yavaşlarken disk veya balatalardan da ses geliyor, ssssst şeklinde bir ses, camlar açıkken duyuluyor, kapalıyken duyulmuyor. Ayağımı frenden çekince ses gidiyor ama frenlemeye olumsuz bir etkisi olmuyor. Bir de sağ ve sol yanım duvar gibi yükseltisi olan bir yolda giderken camları açtığımda o ses kesintili olarak geliyor, sürtme sesi gibi. Araç giderken frene basmadan duyuluyor bu ses.
    Ustam bu sesin geçici olduğunu, zamanla kaybolacağını, disk/balatalar yeni olduğundan ses geldiğini söyledi. Ne dersiniz?

Amortisör konusunda ise araç şu an daha sertleşti öncekine göre. Şöyle ki, kasislerden, çukurlardan geçerken içeriye daha az hissettirdiğinden zıplama hoplama yolcuya arttı, araca azaldı, araç yerden yükseldi biraz daha, daha tok bir his veriyor ama yumuşaklık yani eski amortisörlere göre olan esneme gitti.
    Ustam zamanla aracın alçalacağını söyledi. Hep böyle yüksek kalmazmış. Öte yandan araç içindeki bu sertlik hissi hem iyi, hem kötü ama sanırım zamanla alışırım. Siz ne dersiniz, sorun var mı?

Bunun dışında olumlu değişikliklere ek olarak araç içine ön takımlardan gelen lokurtu sesi yok oldu, inşallah da duymam artık. En çok buna sevindim. Yalnız önceden beri var olan camlarım tam kapalıyken cam/kapıdan gelen sesler yine var, camları açtığımda ses kayboluyor, bir bunu çözemiyorum. Cam fitillerini yenilediğim halde ses yine geliyor. Ne dersiniz?

Düzenleyen : Wolverine

3. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Yok mu bir değerlendirme yapacak arkadaş?

4. Misafir

Misafir Guest

Yazdıklarınızın hepsi olumlu şeyler, herhangi bir sakıncalı durum göremedim, aynalar torna yapıldığı için balatalara alışıncaya kadar ses yapar, yani sürtünmeden kaynaklanan sen, hatta balatanın özelliğide olabilir ancak siz yine koruma saclarının sürtüp sürtmediğini bi kontrol ettirin, amortisörlerden de bu şekilde sonuç almanız normal, olması gerektiği gibi olmuş, bir müddet sonra biraz daha oturacaktır araç...cam konusunda yorum yapamıyacağım görmediğim için...

5. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Hocam yoruma gerek yok, paragrafın baş tarafında soruyu sormuşsunuz, sonunda cevabı var :) En son soru camdan gelen ve cam açıldığında kesilen ses için şunu diyebilirim. Cam kızaklarında boşluk olabilir. Cam yukardayken yapıyor, aşağıdayken yapmıyorsa sebebi bu olabilir. Coşkun Beyin de dediği gibi görülmeden bişey söylemek doğru olmaz. Kapı sökülüp kızaklar kontol edilebilinir.

6. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Yanıtlar için teşekkür ederim.

7. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Aklıma gelmişken sorayım, balata/diskten gelen bu ses sürtme sesi değilse yani disk torna ve balata değişiminden kaynaklanıyorsa bu sesin geçmesi çok zaman alır mı? Bir hafta geçti ve ses yine geliyor. Sadece frene basınca gelen ses azaldı..

8. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    konusu geçmişken ben de bir soru sormak istiyorum: yetkili servise bakım maliyeti çıkarmaları içi gittim bi kaç gün önce. ön diskler eğri ( yüksek hızlarda ani yavaşlamak isteyince titriyodu bakmalarını ben istedim) değişecek dediler. ben de torna olmazmı dedim, baktı pay var olur dedi. bi problem olurmu dedim yok sadece biraz ses yapar alışana kadar dedi. buraya kadar normal. Ancaaak! usta liste çıkarırken iki adet balata yazdı. balatalarım yepyeni daha. niye dedim: Diskler balataları bozmuş olabilir bakıcaz eğer bozmuşsa yeni balata takacaz dedi o da 65 Tl. Bana pek mantıklı gelmedi sizce?

Bu arada Admire kullananların dikkatine: Orjinal 2 Adet Disk"Yetkili Serviste133 Tl, 2 Disk Torna 60 Tl. Disk fiyatı çok düşmüş
    Düzenleyen : Mustafa Şengil

9. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Valla ben sanayide yaptırdım disk torna için 35 tl ve balatalar için de 25tl verdim. Benim de balatalar iyiydi ama disk torna yaptıktan sonra değiştirmek en mantıklısı. Hele ki yeni sik alınca balatalarla almak çok daha iyi olur. Bu fiyatlar tabi milenyum 2001 kasa için..

10. alone0671

alone0671 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arkadaşlar merhabalar konunun yerimi bilmiyorum bağışlayın bugun sanayiye gittim hundai admire aracım bu arada direksiyonu sağa ve sola çevirmede vurma yapıyordu usta rot basları kırılmıs dedi ve rot basları değişti ve 250tl aldı bu fiyat bana biraz pahalı geldi sizce normal mi yardımcı olursanız sevinirim

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Pahalı Almış Tabikide,

Düzenleyen : Ersin Cerrah

12. alone0671

alone0671 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    teşekkür ederim sizce aşşağı yukarı nekadar tutar b, bilginiz varmı yarın gidip konusucam çok zoruma gitti vallaha :(

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Rotbaşının Teki 20,25 Lira 2 Tanesi Hadi 50 Diyelim. İşçilik 200 Liramı Tutuyormuş.

14. alone0671

alone0671 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    teşekkür ederim .. yarın ilk işim sanayiye gidip konusmak olucak çok teşekkürler gerçekten..

15. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    yanlız normal rot başı var, birde z rotu var, hangileri kaç parça değişti acaba?
    rotbaşı oorjinal 25, yan sanayi 20 lira z rotu yan sanayi 25 lira (sağ-sol)
    bunların hepsi değişirse en az 4 parça yapar, tanesi 25 desek 100 lira olur
    siz öncelikle aracınıza tam olarak ne işlem yapılmış, hangi parçalar değişmiş onu öğrenin, bir de parça almadan önce akparca.com sitesine göz atın

16. alone0671

alone0671 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ustam aracın latiklerini soktüler sonra rot baslarını çıkardılar körüğü yırtılmıs içindeki bilyalar dağılmıstı onları değiştirdiler ikisinide sonra taktılar yapılan işlem bunlardı.

17. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    en ucuz aks 150 lira, orjinal aks 800 lira, tanesi tabi
    aks değişmemiş desek, aks kafası değişmiş olabilir, oda 40 lira civarı aks tablası 120 civarı, teker bilyası 30-40 lira falan, yani yapılan işlem 250 tutabilir, tam içeriğini bilmek lazım tabii, sizde burdan bakabilirsiniz
    http://www.akparca.com/index.php

Bu Sayfayı Paylaş