Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ön konsoldan gelen tıkırtı sesleri

'Getz Forum - Club' forumunda hasan.mert tarafından 7 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. getz14

getz14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ocak 2010 da 1.4 doch start modelini teslim aldım aynı ses bende de var sanki bozuk para tıngırtısı gibi teyibin üst tarafından bi yerden geldiğinin düşünüyorum her zaman değil tabi arada bi geliyor ses...birde torpido da bişeyler olduğu zaman asfalt harici yollarda o da ses yapıyor...

2. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hyundai'ye yakışmıyor ama her güzelin bir kusuru vardır deyip kabulleneceğiz gibi görünüyor. Çünkü serviste daha beter hale getirmeleri de mümkün.Önceki aracımı da sıfır almıştım ve yinetorpidodan gelen ses yüzünden servise götürmüştüm,garanti kapsamında yaptılar ama ne yapmak. Usta diyemeyeceğim herif tornavidayla plastiği kanırtarak ibrelerin üstündeki parçayı çıkardı, sesçıkardığı parçadan geldiği için onu bozarak çıkardı vedeğiştirdi, ancak çıkartırken başka yerlere de zarar verdi. Onların da değişmesi tüm torpidonun değişmesi demekti, tabi o konu olmadı. Gerçi sonradan bu yetkili servisin servisliğini aldılar ama ne fayda biz gördüğümüz zararla kaldık. O yüzden böyle işler için 2 kere düşünmek gerek derim arkadaşlar.

3. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar benim aracım 2003 model benim arabamdan da geliyor Çözüm müziğin sesini yükseltmek.Ben öyle yapıyorum

4. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bende öyle yapıyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

5. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar aracım henüz 1 aylık

hafif bozuk yollarda teyp'den çıt çıt diye ses geliyor. teyp'in çerçevesine

elimle bastırırsam ses kesiliyor. birde muziğin sesini fazla açınca arka kapı hopörlörün basından dolayı zıngırdıyor.
    bunların pratik çözümleri varmı acaba ? bulunduğum ilde servis yok. sırf bunlar içinde 120 km yol yapıp servise gitmek istemiyorum.olmassa 15.000 bakımında gösterecem.

6. ilkercan

ilkercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teypten ses gelmesi normal.O kadarrahatsız edici olmasa gerek.Başka araçlardaki sesleri bir görsen.Sanki teyp falan boşta sallanıyor.Hoparlörden gelen ses konusundahoparlör muhafaza kapağındaki vidalar gevşemiştir.Ben serviste vidaları sıktırmıştım ses kesilmişti.Servis dışında da yaptırabilirsin.Basit bir onarım.

7. KaraÇocuk

KaraÇocuk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İbrahim ÇOLAK(KaraÇocuk)
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Dönüşlerde ses fazlalasıp devamlılıgını koruyormuydu 180 derecelik dönüşlerde falan.

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Getzin orta konslol diye tabi ettiğimiz teybin bulunduğu kısımda genelde arabayı tırlattığınızda sanırım ses geliyor. Bu konu üzerinde biladerin arabasında ses oluyordu. 2 Getzide inceleme altına alıp sesin kaynağını bulduk. Teybin takıldığı kızak yada saç kasa ilse havalandırma altındaki plastik çok ince olduğu için genelde araba devirsiz olduğunda birbirine vurup ses yapabiliyor. Biladerimde teyp kasası ile üstteki plastik arasına bitüself uyguladı şu anda ses yok. Olursa kafayı koyduk komple kokpiti söküyoruz ve her heri bitüself yapıyoruz. :)

Yakında Getz servisi açarsak şaşırmayın :)

9. KaraÇocuk

KaraÇocuk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İbrahim ÇOLAK(KaraÇocuk)
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bende ki ses birden çıktı ortada hiç bir şey yokken. Setten çukurdan sert geçsem ondna sonra gelse anlıcam asfaltta giderken belirdi.
    Gelen ses te tıkırtı değil esneme kasılma sesi gibi. 180 derecelik dönüşlerde daha bir hissedilir ve uzun oluyor. sanki teypin oldugu bölümde bir yerlerden geliyor gibi.

Bu Sayfayı Paylaş