Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ön koltuğun altında biriken su

'Accent Forum - Club' forumunda m_ertemur tarafından 30 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    ben de açtım sağ silecek altını 2klips kırıldı bagajın içinden söküp oraya taktım artık. Alan çok dar. Havalandırma deliği sanırım. oraya lastik gibi bi şey yapıştrdm ama çok zahmetli oldu. silikon filan sıkmıştım ani ivmelenmede silikon kokusu içeri geliyor. Olumlu sonuç alıp alamadığımı yakın zamanlarda bildiririm.

Yaptığım lastiği oraya süper yapıştırıcı ile yapıştırdım ama çok çok zor oldu :S

2. nanise

nanise Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun bendede vardı ..şiddetli yağmurlarda sağ ön koltuğun önü paspas kısmında su birikintisi oluyordu..su damlacıkları torpidonun altında bi motor gibi bişe var eğilip baktıınızda görürsünüz ordan damlıyodu sürekli ..servis yetkilisi sağ sileceğin ordaki ızgarayı söktü bir lastik vardı orda kare biçimde o zamanla deforme oluyomuş oraya biraz silikon sıktı tekrar yapıştırtı o lastiği ve sonrasında da sorunum çözüldü..bilginize..

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    O klipsler mecburen kırılıyor, ben aynısını bulamadım, bi boy büyüğünü bulup kestim kenarlarından.Bagajdakiler daha büyük diye hatırlıyorum iyi tutturabilmişsiniz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

4. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Bagajdakiler vidalı. ama tam oldu birebir.
    Geçende araç park halinde idi sel yüzünden araç saplanmıştı. kenarlarını kürekle kazıp 1saatte zor çıkardım o zaman alttaki koruyucunun da klipsi kırılmış onun yerine bagajdan aldım. bu gidişle bagajda kalmayacak :D

Ben önceki yazımdaki yöntemi kullandım. aracı yıkama filan götürünce bi bakacağım.

Bendeki araç otomatik 4000 devirken boştan D yani vitese almam araçın herhangi bir yerine önemli hasar verir mi?

Eski sahibi soldan çarpmış ve tamir görmüş sanırım arabada sol sürücü kapısının üst köşesinden su alıyor kapının normal gönyesi bozulmuş sanıırm

Düzenleyen : kaan20

5. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Dün gece yağmur yağmış ama su almamış araç kontrol ettim hiç ıslaklık yoktu.
    Yarın dış yıkama yaparken fazladan su tutturacağım bakalım girecek mi?

Anladım kadarıyla o delik klima/kaloriferin dışarıdan hava alma mekanizmasını çalıştırıyor.Yarın yıkatırsam bilgi veririm.

6. daban005

daban005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu sorunla bende çok yakın bir zamanda karşılaştım.Arabam mekanik garantide olduğundan direk servise gittim.Orda admiralarda bu problemin yaşandığını söylediler ve tamirini yaptılar.

7. SecretSmile

SecretSmile Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu durum bütün binek modellerin hepsinde kronik sanırım benim aracım 2000 eylül çıkışlı accent 1.5 gl aynı sorun bendede var yaklaşık 3 senedir dikkat eden arkadaşlar vardır sorun sürekli aracın sağ ön yolcu tarafındakı döşemenin ıslak olması sol taraf temiz belki teknik bir hata var belki nasıl olur bilmem ama sadece sağ tarafın izolesi eksik ya da yanlış yapılıyor sorunun kaynağıda mantıklı düşününce cam fitilleri ,su tahliye kanalı çevresindeki slikonun özelliğini zamanla kaybetmesi (aşınması çürümesi gibi) bu husulara dikkat ederek yeniden yapılandırınca eminim fabrikanın yapacağı işten çok daha sağlam iş çıkarır araç sahibi arkadaşlar ;)

Düzenleyen : SecretSmile

8. TATANKA

TATANKA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    suya dikkat etmek lazım aracın en önemli düşmanı

9. belmandoo

belmandoo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun bendede mevcut ve bu hususta bir çok yorum var kesit ve net çözüm yolu nedir bunun acaba ?
    Düzenleyen : belmandoo

10. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bu sileceklerin altındaki plastiği çıkardım. birde sol taraftakini çıkarayım dedim. ancak sol tarafta o küçük ızdaralardan yoktu. sol tarafta olmuyor mu?

11. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Sanırım olmuyor çünkü kaloriferin dışarıdan hava alması için bi tane yetiyor.

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Sol taraf da çıkar ama o kısımda havalandırma yok diye biliyorum. Su alma sorunu sağ taraftan kaynaklanıyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bir de orayı açtıktan sonra sağ çamurluğun iç kısmından su dökün (aracın içine gelmesin dikkat edin). o çamurluğun içinden yere doğru aksın. aksın ki o tahliye yolunu tıkayan toz çamur akıp gitsin.

13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    O üst klipsler üyemiz parçacı bayiihyundai
    ta var :) :)