Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ön fren balata değiştikten sonra gelen ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda vahdettin tarafından 26 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    servisin geçen sene 140 liraya sattığı ön fren balatası dışarıdaki hi-q, bosch, valeo, trw gibi balatalardan iyimi kötümü şimdi? benim fren hidroliği 7 yaşında kullanımdan ötürü 50-60 C sıcaklığı ömrü hayatında geçememiştir, eski yağın üstüne kapağa kadar yeni yağ ilave etsem ne olur? kaptaki yağ frene basıldığı zaman aşağıdaki fren borularıyla ilişiğini kesiyor frene basmayı bırakınca pistonun önüne kaptaki yağdan ilave ekleniyor tabi aşağıda fren borularında balata aşınması gibi sebeplerden oluşacak boş yer varsa, ancak bunun dışında bilinmesi gereken birşey var galiba?

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu sorunun cevabı görecelidir, ama düz bir cevaben iyimi kötümü sorusuna cevab vermem gerekirse, bakır bileşenini göz önüne alarak ever orjinal balata iyi derim. Fakat saydığın markalar içinde asla HİQ katogoriye almam, parçacı hediye etse dahi arabama asla takmam.

Getzin arka frenleri disk olan modellerde orjinal balatalarından kat ve kat Valeo ve Bosch marka olanlar daha üstün daha iyidir. Bunu net ve bariz bir dille cevab verebilirim Eren kardeşim.

7 yıl zaman zarfı ve 50-60 derece sıcaklıkla alakalı olarak ise ; Ben yada ailecek ailede 3 kişininde aracı var. En yaşlı olarak babam ve bizler hçi bir zaman arabalarımızdaki parçaları yada motor yağ vb şeyleri ömrünü tamamlayıpta değiştirmedik, Hep zaman aşımından değiştirdik. Ki ailede en fazla km yapan benimdir oda 1 yılda maksimum 7 bin km.
    Bu konulara yabancı olmadığını ve bilgin olduğunu göz önüne alarak bazı bileşenlerin km yada zaman zarfı süresince bir ömür biçilmiş olduğunu her ikimizde biliyoruz Eren ;)

Fren hidrolik yağ seviyesini aslında 4 araçta kendim test edip bilgi edindim.

2007 Doblo 1.3
    2006 Combo 1.3
    2010 i30 1.6
    2011 Elantra 1.6

Yukarıda sıraladığım araçlardan Elantra babamın, araç daha 7.500 km'de fren hidrolik yağ seviyesi max. çizgisinin 1 parmak üstüne, ki fabrikasyon fabrikadan bu şekilde çıkmış. Ardından Doblosu ve Combosu olan arkadaşlarımın frenlerin dozajından muzdarip olup bana sormalarından yola çıkıp, 1 kutu Dot4 fren hidrolik yağı alıp yağ seviyelerini babamın Elantrasındaki gibi yaptım. Tabikide yağ tamamlayıp hazne kapağı açık halde araba çalışır galde 4-5 defa fren pedalına basıp pompaladım.

Sonuç harika araba sahipleri arkadaşlardan teşekkür, taktir vs. :) Ardından kardeşimde 2010 25 bindeki i30 arabasının frenlerinden şikayetçi oldu ve fren balatalarının değiştirdi ( Bosch ) ön/arka, ama yinede memnun olmadı. Hemen onun fren yağ seviyesinide aynı orana getirdim. Oda aynı şekilde çok çok memnun kaldı. 3 aracında yağ seviyelerinden önceki ve sonraki durumlarını kendimde test ettiğimden farkı kendimde gördüm. Aldığım fren yağı teneke kutuda DOT4 ve mavi yazılı 10 lira, hani çok büyük paralarda değil, he kimi dediklerimi kaale alır yapar eder, kimi yapmaz kendilerinin bileceği bir husus. Ama şunuda vurgulamak isterim tecrübe edip bilgi edinmedende birşeyi başkasına asla önermem.

Önal ve erenuzel41 bunu beğendi.
  3. mehmetozi

mehmetozi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Arkadaşlar,

Aracım 2009 model Accent Era. Ben de disk ve balataları 2 hafta önce değiştirdim. 1 bucuk haftadır bir ötme var. Ama bende sadece frende değil düz yolda giderken de (frene basmadan) oluyor. Ve bazen inanılmaz kötü ötüyor. Camı açınca çok rahatsız edici olduğunu anlıyorum.
    Daha önce disk ve balatayı bosch servisinde değiştirmiştim böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.
    Balata Maher disk ise SPD marka. Olay sizce balatanın kalitesiz olmasından kaynaklı mıdır? Ustaya gideceğim zaten önümüzdeki haftasonu ve öyle ise balatayı değiştirmesini isteyeceğim.

4. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    bugun bede dısk balatada degıstırıdım
    dısk mga marka
    balata maher marka

her satıcı kendı elındekını ıyı dıyor kıme ınanacaz kardesım
    umarım memnun kalılrım.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,956
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Opel dahil diye anlıyorum ;)

Benim focusta kale ve delphi vardı yanlış hatırlamıyorsam, bi sıkıntı yok şu ana kadar.

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,956
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. LU950

LU950 Guest

18 ağustos 2016 tarihinde benim tosunun ön disklerini, balatalarını ve arka balatalarını yes-q markali seramik destekli 4X4 olarak balatalarını değiştirdim. Yaklaşık 1.000 km civarı ıslık çaldı. Şu an bu ıslık sesini kesti ve memnunum...

Bu Sayfayı Paylaş