Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Nöbetçi Noterlik Hizmeti Başladı, Haftasonu'da Araç Alınabilecek

'Sohbet' forumunda koreci tarafından 6 Nisan 2019 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben en son elantrayı alırken, notere girdik, işlemleri başlattık. adamın kimliği, ruhsat falan da noter memurunda. ben parayı eft yaptım.

ÇAT, elektrikler gitti.

güç kaynakları çalışmadı, jeneratör gelince bütün sistem çöktü.

ama ben parayı yollamış oldum.

adam, polis memuru, bana kimliğini falan gösterdi, "aklına birşey gelmesin, biz başka biryerde yapalım noter işini" dedi.

tamam dedik, başka notere gidip işi alımsatımı yaptık.

şimdi adam istese sahte kimlik de yapar, ilk gittiğimiz yerden çıkınca bir depar atsa :D:D:D yakalamak mümkün olmaz. yani sahtekar birisiyle karşılaşsaydım eğer adam çok rahat parayı alıp kaçardı.

yılda en az 10 defa araba alıp satan bir arkadaşın başına bir bela geldi, biraz kapora alıp noterde satışı verdi. sonra alan adam altın bozdurup parayı vermek istediğini söyledi. satanı bir kuyumcuya götürdü, kuyumcu altınları aldı ama "elimde o kadar nakit yok, yarın gelin" dedi. sonuç olarak arabayı alan adamlar arazi oldu. bizim arkadaş arabayı teslim etmemişti. hemen polise gittiler. sonra savcıya gidip arabanın başka birine satılmasını engellediler. dava açıldı falan ama 6 ay kadar sürdü. 6 ay boyunca araba gizli bir yerde tutuldu.

sukru56 bunu beğendi.
  2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yalnız , noter tekmiş her şehir için sanırım bir tek İstanbul'da her iki yakada birer tane... Bunu da geliştirmek lazım hiç olmazsa yarısı açık olması lazım zira yoğunluktan iş halletme uzun sürer belkide yetişilmez...

3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,086
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    O araç alım satım işlemleri için biraz uğursuz gelmiş sanki size :)

Bir nevi GET gibi diyorsunuz. Yapılabilir ancak noter bundan komisyon almak ister muhtemelen.

Bu arada ben de Elantra'yı satarken almaya gelen kişi parayı yanında getirmemiş. Notere gittik vekalette aracı başkasının adına alıyordu, işlemleri başlattık dedi ki abi para yanımda yok aracı akrabama alıyorum havale yapacak. Başladık beklemeye. O arada para gelmedi öğle arası oldu. Öğleden sonra para geldi tekrar notere gittik aracın işlemlerini tamamladık. Tabi o hengamede ben gerginlikle bazı şeyleri gözden kaçırmışım. Arabayı alan kişi vekaletle alıyor, EFT yaparken benim soyadımı Şenyurt yerine Şentürk olarak girilmiş. Para ne vekalet sahibinden ne de vekilden geliyor ancak parayı gönderen kişi ile vekalet sahibinin soyadları aynı. Bir de EFT yaparken borç para veriyorum diye not düşmüş. Baktım soyad farklı olmasına rağmen para gelmiş benim hesabıma sorun yok ayrıca bankayı da aradım teyit ettim sıkıntı olmaz dediler. Diğer aksilikler için karakola gitsem mi diye düşündüm ancak onu da yapmadım. Yarın öbür gün biri çıkıp borcun var bana öde derse uğraşırım aylarca artık. Gerçi bugüne kadar sahip olduğum tüm araçların alış-satış evraklarını hala saklıyorum, ne olur ne olmaz diye.

sukru56 bunu beğendi.
  4. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim bir tanidigimin basina gelmisti adamlar parayi vermeden abimize imzayi attirmislar ha geldi ha gelecek diye saatlerce noterde oyalamislar. firsatini bulup arabayi da alip kactilar. sonra savciliktan arabaya satis engeli koydurdu 6 ay sonra bulundu araç adamlar da yakalandi. adamlar meger bu isten sabikaliymis. Allah şerlerinden korusun

Bu Sayfayı Paylaş