Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

nedir bu zenginlerin vw grubundan çektikleri

'Sohbet-2' forumunda scuderia tarafından 25 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Avrupalı otomobil almadı mayıs ihracatı %27 düştü

Türkiye'de otomobil satışlarının hızını kesmek için Maliye 'sopa sallarken', Avrupa'da teşvikler gündemde. Avrupalı eski aracını yenilemediği için oto satışları 4 ayda % 23 düştü. Bundan etkilenen Türkiye otomobil ihracatı mayısta % 27 azaldı.

Cari açığa son darbe mayısta Avrupa pazarlarından geldi. Yılın ilk 4 ayında yüzde 23 küçülen Avrupa ülkelerindeki otomobil satışları, Türkiye'nin otomobil ihracatına yüzde 27 küçülme olarak yansıdı. Toplam otomotiv ihracatı mayıs ayında yüzde 6 küçülen Türkiye, darbeyi otomobilde yedi. Otomotiv Sanayii Derneği'nin verilerine göre mayıs ayında toplam otomotiv üretimi geçen yılla hemen hemen aynı kaldı. Mayıs ayı üretimi 98 bin adet oldu. 5 aylık üretim geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak, 445 bin adetten 506 bin adede yükseldi. Mayıs ayında gerçekleşen 30 bin adetlik otomobilihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 küçülme getirdi. Geçen yıl mayısta 41 bin otomobil ihraç edilmişti. Mayıs ayında Türkiye'de 80 bin adet otomobil ve hafif ticari araç satılmıştı. Bunun 223 bin adeti otomobil olmuş ve bu otomobillerin 161 bini ithal edilmişti.

AVRUPA'DA KÜÇÜLME ETKİSİ
    Avrupa ekonomilerinde Yunanistan kaynaklı krizin faturası hala belli değil. Bu da tüketiciyi korkutuyor. Ne yapacağına karar veremeyen başta Almanya olmak üzere Fransa ve İngiltere'deki tüketiciler, yeni ürün satın almada frene basmaya devam ediyor.

Avrupa frene basıyor
    Ayağını frenden çekmek yerine daha çok basan Avrupalı tüketiciler, zaten altyapı ve servis bakımı yüzünden yeni gibi duran eski otomobillerini kullanmaya devam ediyor. Bu da en çok Türkiye'de otomobil üretimi yapan Renault, Toyota, Fiat ve Honda'yı etkiliyor.

LÜKS ARAÇTA 5 BİN SINIRI
    Bu arada ithal araçlar içinde BMW ile Audi 5 bin adetlik satışı mayıs ayı itibarıyla geçerken, Mercedes, 4.482 adette kaldı. Mercedes'in arkada kalmasında en önemli neden vergi avantajlı 1.6 lt motorlu C Serisi yerine yeni modrelin 1.8 lt motorla ithal edilmesi oldu. Lowcost markalar içtinde ise Dacia 6.640 adetle birincilikte arayı açtı. Çili Chery 1123 adet, Tata ise 494 adet sattı.

[​IMG]<BR =clear>işte avrupada satış rakamları

2. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    düşünün işte ne kadar vwagen sevdalısıyız. elin avrupalısı bir tane alman marka araba tercih etmiyor. bizim vw ithal satışları 2. sırada.

3. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bizim ithal ettiğimiz Vw Türkiye de ikinci sırada ancak Vw nin Avrupa satış sıralamasında ise Türkiye 8. sırada.
    Vw yi Avrupalı 7 ülke Türkiye den daha fazla tercih ediyor.
    Kaldı ki artık araçlara ithal yerli gözüyle bakmamak lazım, Türkiye de satış rekorları kıran araçlar genelde yerli montaj araçlar.
    İlk 5 ayın araç satış rakamlarına bakmak daha faydalı olacaktır.

Otomotiv Distribütörleri Derneğinin 2010 yılı satış rakamları geçtiğimiz akşam yayınlandı. Bu veriler ışığında bizde segment segment 2010 yılının en çok satılan modellerini hazırladık. İşte geçtiğimiz yılın yıldızları.[/b]

Milliyet den alıntıdır

Geçen yıl sadece D sınıfında Passat ile birinciliği
    Kompact Suv da 3. lük
    Lcv de 5. liğe sahip bir marka

Toplam Satışlar ise 2010 yılı için;

1- Ford 119.133 adet

2- Fiat 109.938 adet

3- Renault 94.943 adet

4- Volkswagen 63.840 adet

5- Hyundai 49.888 adet

6- Peugeot 43.395 adet

7- Opel 41.572 adet

8- Toyota 40.058 adet

9- Citroen 28.862 adet

10 - Chevrolet 18.061 adet

4. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    O değilde meşhur honda hiçbir listede yokhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

5. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim listede niye vw yok seninkinde var. birisi yaNLIŞ O ZAMAN.iki farklı liste olamaz. seniki sanırım türkiyede.
    Düzenleyen : mordal

6. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ben 2010 yılı Satış rakamlarını verdim, siz ise 2011 ilk 5 ay ithal ve ihrac edilen otomobil rakamlarını verdiniz.
    Sizin listede Vw olmaması gayet normal Vw Türkiye de araç üretmiyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif ki üretilmeyen araç ihrac edilmez

Düzenleyen : banistercaq

7. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    senin satışlarda passat ile tiguan var. başka ben mi göremedim. diğerlerinde ilk 5 te bir tane vw yok. bunun neresinde avrupalı vw kullanıyor.

8. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ben Türkiye de abartıldığı kadar Vw satılmadığını göstermek için TÜRKİYE DE Ki 2010 satış rakamlarını verdim. Avrupa da 50 ye yakın ülke bulunuyor, Avrupa satış rakamları milyonlarla konuşulur diye Türkiye satış rakamları diye yazma gereği duymamıştım. Bende demek istiyorum ki Türkiye yeterince Vw kullanan bir ülke değil bakınız satış rakamları.

9. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    katılıyorumm arkadaşa

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Olaya Bak Ben VW Dünyada En Çok Trde Veya Tr De En Çok Satılıyormu Dedim ?

HAyranlıktan Tapmaktan Bahsettim.. Süperde Bişey Olsa Gam Yemeyecem

11. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bende diyorum ki bu satış rakamlarına göre bağımlı olan insanlar kim? =)
    Satın alan azınlığın göze batıyor olması beni şaşırtan.

12. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Satın alan azınlığın kendini üstün görme çabasıdır tr deki vw hastalığı.

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yahu Hala Aynı Şeyi Söylüyorsunuz:) Ben Satış Rekorumu Diyorum Tapmadan Bahsediyorum

Düzenleyen : Ersin Cerrah

14. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bende diyorum ki 2010 da 560.000 otomobil satılmış, 60.000 Vw araç alan var, varsın 11 kişiden 1 i arabasını pof poflasın, övsün, tapsın, ortada böyle bir oran varken o kişinin bu hareketleri benim gözüme batmıyor. Ben hiçbir zaman satış rekoru kırıyor dediğiniz konusunda ısrar etmedim sadece ortada satış rakamları var ve 60.000 Vw kullanıcısı da aracına tapıyor derecesinde bağlı olsa geri kalan oran ortada.

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Aynı sekilde kore dısındada dunyanın hiç bir yerinde "hyundai" e baglılıkta yoktur heralde :p Fransa dayken korelilerin hyundai ve samsung gorduklerinde alkıs tuttuklarına sahit oldumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Avrupa da, özellikle kuzey ülkelerinde, tek egemen vw-mercedes-bmw-audi-volvo vb arabalar. Özellikle almanya-fransa-belkiça-hollanda-danimarka gibi kuzey ülkelerinde gariban insanlarda fiat-reno-pejo-citroen var. Hyundai ise sadece italya ve ispanya da daha fazla gordum. Fransada 5 ay kaldım ve reno-citroen-pejo ve vw vardı. (lüks pahalı arabaları saymıyorum) 5 ay bıyunca en fazla 8-10 tane hyundai denk gelmiştir.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

Hyundai avrupada pek tutmamıs. Amerika ve canadada oldukca populer ama avrupada adam hyundai almıyor. Bu yeni nesil hyundailerde dikkat ederseniz avrupa pazarı için yapıldılar. Buna ragmen avrupalı insan yine tercih etmiyor. Birde sunu unutmamak lazım; vw avrupada bizdeki gibi pahalı bir araç değil. O yüzden, kuzey ülkelerine giderseniz ortalıkda cok sayıda vw marka araba goreceksiniz.

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet Kore Cumhurbaşkanımı Tam Hatırlamıyorum Yanlış Bilgi Vermeyeyim Hyundai Equus e Biniyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Bu Sayfayı Paylaş