Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Navigasyon aleti kullanan var mı?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda motor tarafından 25 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bende almak istiyorum ama hiç anlamıyorum naviden..alıken neye bakmak lazım..sadece navi olsa yeter bana..

2. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    amaç sadece navigasyon ise cihaz donanımı ile birlikte harita çok ciddi önem arzediyor. donanımlar son günlerde iyice birbirinin kopyası olmaya başladı. zaten %95 çin yapımı (kötü demedim, sadece birbirinin kopyası)... donanım konusunda kararınızı verdikten sonra (hızlı bir işlemcisi, sirf III yongası, hatta bana sorarsanız bol bol multimedia yeteneği olanı seçmelisiniz) harita kısmında Başarsoft haritalarını kullanan bir cihaz size tavsiyemdir. haritalarını düzenli güncelleyen ve ciddi bir firmadır. Sitesinden hangi cihazları desteklediğini görebilirsiniz. not: Tavsiyelerim legal yöntemler çerçevesindedir. İllegal şekilde alınan cihazlara yüklenen haritalar ayrı bir konudur.. :)

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    benm amacım video filan izlemek değil. sadece navigasyon..aslında tv de olsa daha iyi olur..var mıdırki acaba..suat bey bana tavsiye ettiğiniz cihazların linklerini verebilir misiniz..?

4. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    tv olanı yok maalesef..( en azından ben bilmiyorum)
    son dönemde incelediklerim arasında piranha leon modeli fiyat-performans karşılaştırmasında epey iyi... hatta aldık denedik ve çok beğendik... ama navigasyonun yanında epeyce mm özelliği olan bir cihaz... sizin ayırdığınız bütçe nedir? ona göre tavsiye vereyim...

5. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Türkiye'de next gayet iyi ... iki modeli var düşük olanı çok tipsiz..ama sadece navigasyon derseniz, ok... yüksek olanı muhteşem, ama fiyatta öyle.. next üç yıl ücretsiz güncelleme veriyor ki bu büyük bir avantaj.hatta fiyat dezavantajını bile ortadan kaldırabilir. dünyada tomtom ve garmin isim yapmış markalar.. piranha şaşırtıcı ama gayet başarılı.. piranha markası genelde çin malı ürünleri pazarlıyor ama sonuçta piyasadaki birçok markanın çin üretimi olduğu düşünülürse hiçbir sakıncası yok... ayrıca navitech ve navigo'da incelenebilir ürünlere sahip... dediğim gibi öncelik bütçede; sizin belirleyeceğiniz bütçeye göre karar vermek gerek...

6. cemalettin_34

cemalettin_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam, ben aracıma Trident SL-8318 marka oto teyp taktırdım. Ekranı içinden çıkıyor. TV + DVD + Bluetooth + GPS vs. bi dünya şey yazıyor. Ama GPS için uygun program hangisidir, nasıl yüklenir vs. hiç bilgim yok. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

7. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    cihazınız hayırlı olsun...bu cihazda gps anteni olduğundan emin misiniz ??? bunlarda genelde opsiyonel olur..

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bütce max 250 desem..bulunabilir mi.?

9. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    elbette...250 iyi bir rakam.. biz piranha leon navigasyonu gittigidiyordan 250'ye aldık..normal fiyatı 350 kabaca...
    şimdi sizin multimedia aramadığınızı düşünerek bir bakalım...

10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    mm aramıyorum çünkü video izlemem..mp3 usb bluetooth aracda zaten mevcur..tv olsa iyi olurdu ama yokmuş sorun değil..iyibir yol gösterici ve Türkçe olsun yeter..

11. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Navitech NAVPX-125 (bu fena değil)(500 MHZ ,Yeni Jenerasyon SiRF Atlas-IV, dual-core, ARM11 İşlemci) http://www.hepsiburada.com/navitech-nav-px125-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=371052&productid=mrrprd_otdelnav-px125&mr=16
    piranha escalade(400 MHz Centrality Atlas III işlemci)
    http://www.hepsiburada.com/piranha-escalade-4.3-inc-uc-boyutlu-3d-navigasyon-sistemi-81-il-destekli-2009-harita/productDetails.aspx?categoryid=371052&productid=mrrprd_otpirescalade&mr=16
    navitech NAV-PX120 (çeşit olsun... :) ) http://www.hepsiburada.com/navitech-nav-px120-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=371052&productid=mrrprd_otdelnav-px120&mr=16

kabaca ilk söyleyebileceklerim bunlar... Aslında model çok ama burada (mm olmayınca) asıl olan harita ve cihazın hızı.. yerli denebilecek markalar arasında göze çarpanlar bunlar... (tümü başarsoft haritası kullananlar arasından seçilmiş. diğerlerine bakmadım..bir de Route 66 var ama benim tecrübem başarsoftun Türkiye haritalarında en iyi olduğu yönünde)..

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ilginize tesekkurler..max 250 dedim sizde hep 250 lileri tavsiye etmişsiniz..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    daha uygun olursada yok demem yani..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    peki bu 3nün arasında alıcak olsak hangisini tavsiye edersiniz..
    gördüğüm kadarı ile ikinci likdekinin ekranı diğerlerinden buyuk bunu avntaj saymamız gerekirmi.?
    birde bunların şarj konusu nasıldır direk çakmaklıkdan mı yoksa usb ilede şarj edilebilir mi..pil ömrü ne kadardır..?

basınızı agrıttım kusura bakmayın..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

13. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    estağfurullah... bir alt serinin fiyatları ile benim yazdıklarımın arasında 20-30 lira oynar..oda vazgeçmeye değmez diye düşünüyorum...
    yinede bir alt seriden bir alternatif http://www.hepsiburada.com/navitech-nav-px115-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=371052&productid=mrrprd_otdelnav-px115&mr=16

ekran boyutu avantaj olabilir..sürekli araçta kullanacaksanız tabi ki ... şarj süreleri çok değişken olacaktır. kullanıma bağlı olarak cep telefonu gibi farkecedecektir..ama araçta sorun olmaz zira hemen hemen tüm navigasyon cihazlarında araç şarj aleti hediye geliyor..

14. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    çok kısaca birşey söyleyeyim : aslında cihaz lar (hele de alt segmentte) birbirine çok benzer. Üst segmentte cihaz özellikleri donanım olarak tercihlere yol açabilir ama alt segmentte o kadar özellik bulunmadığı için pek de önemli değil.. Alacağınız cihaz hangi segmentte olursa olsun harita ondan daha önemli.. Ve bana sorarsanız Türkiye'de bu işi Başarsoft yapıyor. onun haritası yoksa cihaz allame-i cihan olsa almam... mesela teleatlas neredeyse 10 yıl önce kapanmış işyerlerini bile hala gösteriyor. cihaz süper olsa neye yarar.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifyine kısa tutamadık lafı yahu..keseyim bari... hehehe

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    çok tesekkur ederim..
    ekranın buyuk olmasını avantaj sayıyorum %90 aracta kullanıcam..20-30 tl için sorun yasamak istemem..şu anda düşündüğüm ortadaki link..ekranı buyuk oldugu için ama diğerleriyle arasında yazılım, performans olarak fark varsa onlarıda tercih edebilirim..

size katılıyorum bana özellik gerekmiyor cihaz sorunsuz yol göstersin yeter..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    kullanıcı yorumları..

Ancak; sırada bir de olumsuzluğunu bildirmek gerek. Maalesef yazılım sizi yolda bırakabilir. Navigasyon cihazını üreten firma ile, hartiları sağlayan firmalar farklıdır. Haritaların yetersiz kalması kesinlikle PIRANHAnın suçu değildir. Benim şikayetim bu haritalarla ilgili. Şehiriçin de ve bazı şehiler arası yollarda iyi çalışıyor. Sakın ama sakın İzmir-Özdere veya İzmir-Gümüldür arasında kullanmayın, çünkü: 1. Asfalt diye gösterdiğği kesitirme yol toprak yolu çıktı. 2. Tarif ettiği yolun bir tanesinde yol birden bitip, dereden karşıdan karşıya arabayla geçip devam etmek gerekiyor. 3. Haritadaki yollar ile gerçekteki yollar uyuşmuyor 4. Birden haritada yllar kayboluyor.
    Kıssadan hisse: İzmir-Gümüldür yolunda bildiğin yoldan git :)

ürünü yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. donanım olarak mükemmel kaliteli malzeme kullanılmış. yazılımda karşılaştığınız bir kaç hata var ancak yazılım programı ile ilgili olduğu için bu durumu yazılım firmasının çözmesi lazım(mesela sinoptan ankaraya giderken sizi yolun dışında gösterebiliyor). işlemcisi hızlı olduğu için hızlı sonuç alıyorsunuz. tavsiye ederim.

17. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    20 küsür yıldır elektronik cihazlar ile uğraşıyorum... şu anda da bilgi işlem sorumlusuyum.. internette herkesin dediğini ilk ağızdan kabul etmemek gerektiğini herkes gibi size de hatırlatmak isaterim. Bu, benim söylediklerim içinde geçerli.
    Bir anı: Piyasada çok kaliteli bir cihaz 6 ay hiç satamamıştı. herkes cihazın bilgisayara bağlanmadığını yada şans eseri bağlandığını söylüyordu. Cihazı incelediğimizde cihaz bağlanır bağlanmaz 5 saniye içinde dokunmatik ekranından bilgisayara bağlantısı için onay verilmesi gerektiğini farkettik. bilen bağlıyor ve sesini çıkarmıyor, geri kalan herkeste kör veya bilgisiz olduğu için cihazı her fırsatta "bilgisayara bağlanmıyor " diyerek kötülüyordu. Almak isteyenler önce eleştirilere baktığı için doğal olarak vazgeçiyordu. Cihazın suçu? : bilenlerin susması, aklı kıt olanların ise çok konuşması... Türkiye böyle yapacak birşey yok...

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yok ustadım yanlış anladın dediğinde haklısın..ben sadece diğerlerinden performans, yazılım olarak farkı varsa onlarıda tercih edebilirim anlamında söyledim..dediğinizde çok haklısınız..orda 24 yorum var sadece 2si olumsuz benmde gözüme onlar carptı..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

şöyle bir durumda var diğerlerine yorum yapılmamış.anlasılan daha cok tercih edilmiş..

19. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Açıkçası şahsi kanaatimi sorarsanız şu anda gözümü kapatıp alacağım tek cihaz Başarsoft igo8 haritalıNEXT YE-G 828 PLUS...tekAma aşırı pahalı. eder mi? eder...yinede beni aşar.. diğerleri mi? E artık, şans... biraz ucuz etin yahnisi durumu. Elektronik, hayatın birçok diğer alanı gibi şans işi.bakarsınız en iyisi 3 gün sonra bozulur, en adisi 10 yıl dayanır; bakarsınız tam tersi.. Next serviste süperdir. Cihaz da ciddidir. Ama pahalı.

20. eran

eran Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben çinden 7 inç gps sipariş verdim bu hafta gelir sanirim bide kablosuz geri vites kamerası aldım benim gibi film izlerim diyorsan 7inc olanlari tavsiye ederimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Bu Sayfayı Paylaş