arkadaşlar araç muayenesinden önce herhangi bir arıza ışığım yoktu muayene sonrası airbag ışığı sönmüyor zembereği mi bozdular acaba?
Tüv elemanlarının arıza çıkartmak gibi bir yöntemleri olmuyor , muayeneden geçtiysen , zemberekte olduğunu kesinleştirirsen , değiştirmeye bak. Geçmiş olsun. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu fren testleri galiba 4x4lere zarar verebiliyor da airbag ile ilgili bir şey yapmıyorlar gördüğüm kadarıyla.
koltuğu ileri geri oynatma sonucunda da olabiliyor en mantıklı açıklama bu olabilir. koltuk altında airbeglerin soketleri oluyor hyundaide varmı bilemiyorum ama değerlendirilebilir
https://ty.gl/le2in8loum Ben bu zembereği alıp kendim taktım. Youtube da videosu vardı. Ona bakarak taktım. Şuan stokta yok. Aralık 2022 de 250 tlye almıştım. Önce video yardımıyla söktüm. Sonra multimetre ile kopuk kabloyu bulup lehim attım. Daha önce airbag ışığı yüzünden lehim görmüştü. Şimdi de korna çalmaz olmuştu. İkinci lehim işe yaramayinca bunu alıp taktım. Halen sorun çıkarmadı. Az para getirdiği için lehim yapmak istemiyorlar. Yapanlar da 500 TL civarı istemişti o zamanlar. Bu linkten 27 Aralık 2022 tarihli yorumumu okuyabilirsin detaylı anlatmıştım. Airbag ışığının sebebi budur. Muayenede direksiyonu test ederken son aşamaya geldiği için kopmuş olabilir. Direksiyonu sonuna kadar döndürmemek gerekiyor. Airbag için yapılan lehim de 4 yıl sorun olmadı. Korna bozulunca değiştirdim. Yoksa airbag de belki halen sorun olmayacaktı.
Merhaba bence öncelikle yukarıda arkadaşın dediği şoför koltuğuna odaklan. En basit ve olası orası olabilir. Çünkü koltuğa oturunca kendilerine göre ayarlamak için zarttt diye koltuğu geri iterler. Sonuçta babalarının malı değil ya. Sen koltuk altındaki soketleri kontrol et. Hatta tavsiyem güzelce çıkar ve tekrar tak. Sonra aracını yeniden çalıştır. Bence olacaktır. Birde bunu yolcu koltuğu altına da bak. Orada da taban halısı altında bulunan şase numarası a bakmak icin koltuğu geri itiyorlar. Oradaki soketleri de çıkarıp yeniden tak.
arıza tespit için obd ile arıza kodu okutun. koltuk ve direksiyon ayrı kodlar oluşturuyor. direksiyondan gelirse zemberek değişmesi gerekir tabi.
şöför koltuğundan nadiren yapar genelde yan ön koltuk tan kaynaklanır soket kablo temassızlığı v.s sorunlardan.lakin muaynede şöför koltuğu oynatıldığından öncelikle soketlerini kontrol edin .benimde ara sıra başıma gelmekte hatta 2 hafta önce sanayiye gitti aracım geldiğinde yanıyordu koltukla oynadıkları için yaptıkları testte sağ ön koltuktaydı sorun cihazla baktılar sildiler tekrarlarsa soket v.s ne gereklıyse degıselım dedıler