Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Muayene için Motor temizliği önemsiz(fotolu)

'Accent Forum - Club' forumunda kaan20 tarafından 8 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Muayenede ilk bakılan motor ve şasi numarası. okunuyor ve ruhsatla uyuşuyorsa tamam. okunmuyorsa hafif kusur, ruhsatla uyuşmuyorsa emniyetsiz yazıp muayeneden geçirmiyorlar. ikinci olarak fren basınç ölçümleri ve aks sapmaları. fren basıncında af yok. hatalıysa ağır kusur. aks sapması olursa hafif kusur. üçüncü bakılan yürüyen aksam, fren boruları ve egsoz, şanzumandaki yağ kaçakları. fren boruları paslıysa ağır kusur. diğerleri için çoğunlukla hafif kusur yazıyorlar. akabinde lastik diş ölçümleri yapılıyor, emniyet kemerleri far lambaları, silecekler, fan, kilometre kadranı, vites geçişivs. lastik dişleri belli bir ölçü altına düşerse ağır kusur. en son far ayarına bakılıyor. far ayarında bozukluk hafif kusur olarak nitelendiriliyor. trafik seti bulundurmamak da hafif kusur.

2. metege

metege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yaww bende yağ kaçağı var.. haziranda muyeneye girecem dert olur mu??

3. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    @metege

temizletip sonra muayeneye giderseniz sorun olmaz. çünkü muayeneye kadar sızmaz. motora da o kadar dikkatli bakmıyorlar. benimkinde 2saniye baktı ve kaputu kapat dedi. kaputu aç. tam açacağım desteği koyacağım kapat sesi. olay bu. benimkinde hafiften yag da vardı aslında.

4. metege

metege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Getzlerde motor kapağından yağ kaçağının tamir masrafını bilen varmı..

Çalıştığım mermer fabrikasındaki kamyon şoförü sadece kapak contasının değişmesi gerektiğini söyledi...

5. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
  6. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
  7. fahrettinn

fahrettinn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İnanır mısınız bilmem ama,4 lastik sfır taktım gittim.Daha lastiklerdeki boyalar bile çıkmamıştı ama adam elindeki aletle lastiklerin diş kalınlıını ölçtühttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

8. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Ben de aynısını yaptım. ölçtü. ölçmeli de. çünkü lastik derinliğini yazıyorlar. her marka lastik sıfırda farklı oluyor.

Ama far ayarlarını yaptırıp gitmeme rağmen hatalı yön ve düşük ayar yazmaları beni sinirlendirdi. ustama gittim ayarları gösterdi aletle. bi de sen bak neresi yanlış bunun dedi. gerçekten de dogru ayarlar. şunun üstüne çıkarsam zaten gece karşıdan gelenin gözünü alacağı için sana selektör yapar dedi.

Sıfır araçlarda bile hatalı far ayarı yazıyorlar. düzgünce iş yapsalar ya :S

Ayrıca stepne için yorum şu; stepnenin ucunu göster yeter diyor. bagaj örtünüsü çeyrek kaldırdım tamam dedi geçti. içine yarım lastik koysak ya da yarılmış lastik, lastiğe çok benzeyen bir şey koysak o bile yeter https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

Düzenleyen : kaan20

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Benim ilk muayenede 7.1 mm çıktı diş derinliği, 2 yıl sonra geçtiğimiz martta 2. muayenesine götürdüm 5.33 mm çıktı diş derinliği. lastiklerde rotasyon da yaptırmıştım ama hangisini ölçüyorlar bilmiyorum. Pek yıpranmamış geldi bana 2 yılda.

10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Bu Sayfayı Paylaş