Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Mrb. arkaadaşlar artık bende getz sahibiyim:) :)

'Getz Forum - Club' forumunda Karekok tarafından 29 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. Karekok

Karekok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

2. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız...

3. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hangi bayi bende almayı düşünüyorumda ?

4. Karekok

Karekok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sivas bayisinden aldım ben yaklaşık 1.000 tl indiim yaptılar düşünürseniz

5. hayırlı olsun..

6. efe1988

efe1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hoşgeldiniz..aracınız hayırlı uğurlu olsun

7. Karekok

Karekok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler hoşbulduk

8. Misafir

Misafir Guest

hayırlı olsun kazasız belasız kullanın getz keisnlikle parasına göre memnn edecek araba

9. Karekok

Karekok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler yalnız araçları renkli cam olanlar bana bi bilgi verebilir mi nasıl oluyor renkli cam

10. Tagi

Tagi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde arabam perşembe gelecek bekliyoruz bakalım Allah bir daha palio ya düşürmesin

11. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Dizelle arasında 2 bin lira fark var. Ben de 1.4 getz kullanıcısıyım ama keşke dizel alsaydınız demek durumundayım kusura bakmayın. Ben de aynı hatayı yaptım zamanında. Yeni bir şey aldıktan sonra akıl verilmesinden nefret ederim ama benzinli araba aldığıma çok lanet okudum arabamı aldıktan sonra ...B

12. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Koray bey iyi diyorsunuzda dizel ile benzinli arasında 3binden fazla fark vardı agustosda. gerci işterse 5bin olsun, yine dizelin daha mantıklı oldugunu bende benzinli aracı aldıktan sonra ögrenmiş oldum. gerci sunuda belirtmek çok öenmli; yılda 10bin km nin altında yol katediyorsanzı eger dizel almakta cok mantıklı değil. sonucta 3-3,5 senede yakacagınız benzin parasını peşin ödemiş oluyorsunuz

13. mehmet

mehmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun

14. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

acaba neden bu kadar pişmansınız.
    yakıt performans vs. ?

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ben tahmin edeyim. alırken nasıl olsa cok kullanmam demiştir. aldıktan sonra da malum hep lazım olur araba. bu seferde benzin maliyeti cok gelmiştir. sekil A da görüldügü üzere(yani ben) muhtemel neden budur.

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sanırım dizel & benzinli araba hakkında yanılgıya düşülüyor.
    Deniliyorki ya aynı donanımda benzinlisi 23 lira dizeli 25-26 lira. Ama satarkende dizel aynı donanımlı olanını aynı donanıma sahip benzinli arabayla aynı fiyata satılmıyorki ? Era 1.4 Team ile 1.5 Team dizel Era 2007 model ikisindede çizik dahi yok 45 bin km'de. Hangisi daha ucuza satılır...

Şahsen ben arabamı aldığımda fiyatlar yüksekti, dizel almak isterdim ama donanımsız, km si 100 binlere dayanmış almaktansa daha makul full+full donanımlı 1.4 benzinli almayı seçtim...

17. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    ben 2006 senesinde sunroof 4hy abs en full otomatik getzi 25bintl ye almıştım ozaman liste fiyatı 29bin tl falandı

bana kalırsa senede 10-15bin kmden fazla yol yapılmıyorsa dizel almakta çok mantıklı değilki getzde dizel otomatik gibi bi seçenek nasıl yapmadılar şaşırıyorum

okadar çok satardıki tahmin bile edilemez diye düşünüyorum ben,

corsa dizel herkesin alışkın olmadığı easytronic şanzımanına rağmen deli gibi sattı :)

getzi yakıtına bakmadan beğendim aldım otomatik seçeneği var diye bu seneye kadarda hiç beni zorlamamıştı benzin olarak ama son zamlar gerçekten insanın sinirini bozuyor 120 tl ye 380km falan yapıyorm yazık günah

Düzenleyen : onursumer

18. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben arabayı alırken cahildim. "Nasıl olsa mazotla benzin arasındaki fiyat farkı kapandı.hem az kullanacağım ne gerek var" demiştim. Ancak şimdi her benzin almaya gittiğimde mazot pompalarının şakır şakır çalışır sadece ben benzin alırken; dizel araç kullanan iş arkadaşlarımın "en son depoyu ne zaman doldurdum hatırlamıyorum; memlekete giderken 100 lira mazot koydum 5 kişi ful bagaj klima açık gittim dolaştım geri geldim vs." gibi laflarını duyduğumda; bu forumu keşfedip dizel araç kullananların yakıt-performans değerlerini okuduğumda içimde "keşke" kelimesiyle buruk bir duygu oluşuyor.

Ben arabayı alırken ne bilirdim benzinli araba özelikle ş.içinde ve kısa mesafede (benim gibi sabah 5 km git akşam 5 km gel) 9-10 lt/100km tüketirken mazotlu araba olsa taş çatlasa 6.5l-7l/100 km tüketim olacağını. 100 lira benzinle 300km zor yapıyorum ve her sabah ibrenin biraz daha düşmesini görüyorum. Senede 15.000 km yapıyorum her sene 1000 lira fazla yakıt parası ödüyorum. Dizel olsaydı aracım 20000 km yapar 2 senede amorti eder, aracım pas tutana kadar bakar kullanırdım. Ancak şu an kafamda hep bunu elden çıkarıp dizele atlamak var. Gözüm hep mazot pompalarında. "Bir gün ben de..." diyorum. Başkasının bunları yaşamasını istemediğimden size de bu tepkiyi vermiştim. Umarım derdimi anlatabildim. Bu arada bayağı bir konuşup rahatladım :) (Ayrıca ben şu an itibariyle oluşan liste fiyatlarına baktım sizin arabanız 23.900 dizel 25900 gözüküyor)

Düzenleyen : koyay

19. Misafir

Misafir Guest

Bu arada azkm yapmakla beraberdizel motorun sık sık kontak açıp kapatmaya gelmeyeceğini de unutmamak lazım, motor ısınmadan dizel'den verim almak pek mümkün değildir....

20. kadoli2046

kadoli2046 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sende lpg taktır onları kıskandır hatta çatlat.elinde olan bişey sadece 1000 tl verecen atiker taktıracan dizelden daha az yakacan daha sesiz seyahat edecen bu kadar basit.

Bu Sayfayı Paylaş