Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motoru Mu Yaptırayım, Aracı Mı Satayım?

'Sohbet' forumunda emirhancakir tarafından 29 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Haklısınız bence de Osman bey :) Aracı yaptırmayı düşünüyorum artık. Piston, yatak, gömlek, segman, kollar, eksantrik ve krank dişlileri, eksantrik zinciri, sibop contaları vs.. parçaları sizce hangi marka kullanmalıyım? Hepsinin de Orjinal HMC marka olanı mevcut. Piyasa da Toyonisa ve JCC marka olanlar da mevcutmuş. Sizce hangisi daha kaliteli marka? Orjinal mi yoksa Diğer markalar daha mı kaliteli dersiniz arkadaşlar? Gemi motorları rektefiyesi yapan bir firma varmış. Bir usta ile konuşmuştum;

"Yılldardır DOHC 1.8 motora elimi sürmedim. Bir kez motor yaptık ve çok uğraştık. Kendim yapamadım sadece Hyundai ye bakan yetkili serviste çalışan bir arkadaşım sentesini saatlerce uğraşıp anca ayarlamıştı. Yarım milimetre kaçık olsa saçma sapan çalışıyor motor. İplik kullanarak ayarladı. Normal rektefiyecime vermem bu motoru. İstanbul Anadolu yakası ve Avrupa yakasında çevre illerde de herkesin bildiği xxxx isimli rektefiyeciye veririm. Bu tarz hassas motorları normal rektefiyeciler genel de yapamıyorlar ve olay bize kârdan çok zarar yaratıyor."

Dedi ve ben de bayağı bir tırstım. Daha önceden aracı ilk aldığım da bakıma götürdüğüm hyundai servisi de;

"Aman bu motoru kimseye ellettirme ayarı kim yapmışsa çok güzel gram ses şıkırdı sallanma titreme yok. Buna birisi bir elini sürerse bir daha çok zor ayar tutar."

Demişti ve daha ilk günden beni korkutmuştu. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar? Malzemeleri hangi marka kullanmalıyım? Parça fiyatını önemsemiyeceğim çünkü motor bu yani, kaporta falan değil. Eğer kötü bir durum olursa talan olurum.

2. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    korkunun ecele faydası yok kapatıp gözünü verecen güvendiğin ustaya ustanın tavsiye ettiği parçaları kullan bende yaptırdım motor 2011 mayısından beri sıkıntısız biniyorum ama işte usta var usta var umarım ustasına rastlarsınız .

LU950 bunu beğendi.
  3. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Cok sukur bugune kadar motor yaptirmadigim icin parca ve usta konusunda tecrubem yok yaptiran arkadaşlar daha faydali bilgi saglarlar. İnşallah imanli ustalara denk gelirsin

4. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    İnşAllah imanlı ve işinin ehli bir ustaya denk gelirim. Herkes yaparım diyor ama sadece Hyundai ile ilgilenen bir özel servis ustalarına sorduğum da biraz burun kıvırıyorlar. Sanırım diğer kişiler bu motor ile hiç ilgilenmedikleri için yaparız hem de çok güzel olur falan diyorlar. Hakkımız da hayırlısı. Forumdan Ekrem arkadaşımızın ustasının önerisi üzerine krank kol yataklarını değiştirelim bakalım demişti. Alttan karter açılıp krank ve kollar sökülcek. Krank a sorun var mı diye ölçüm yapılcak. Yoksa yatakları orjinallerle değiştirip devam edicez. Sorun düzelirse motor yaptırmayacağız. Eğer düzelmezse nasıl olsa sıfır parçalar. Geri sökülüp komple motor yapılıp, yapılan motorda kullanıcaz artık. Hakkımız da hayırlısı. Mürsel bey'in motor rektefiyesi yaptırdığı usta ile de görüşmek isterim.

LU950 bunu beğendi.
  5. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @emirhancakir , başlığı yeni gördüm. Bende nacizane aracınızı yaptırmanız görüşündeyim, fotoğraflarda çok temiz ve oturaklı görünüyor. Kaza bela vermesin Allah

6. okaya46

okaya46 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    ömer kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Emirhan Bey;
    Ya o ize ilk ses geldiğini söyleyen ustaya yaptırın ki adam gerçekten ustaymış 10 tane ustayım diyen adamın duyamadığını duymuş bilemediğini bilmiş yada yetkili bir servise yaptırın en azından garantili olur.
    Ama bence bir motor birkere arıza verdimi onun peşi kesilmez nerden mi biliyorum kendimden 35000 lik araca 6000 harcadım üst takımı komple yeniledim şimdi tekrar arıza verdi 10.000 daha harcayacağım gibi duruyo yaptırdığımda değeri değişmeyecek böyle satsam 5 - 10 bin eksiğine gidecek .
    ve bende aracımı seviyorum ama fazla nazda aşık usandırıyor :)

7. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,471
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yazdıklarınızı baya bi okudum anladığım kadarı ile aracınızı seviyorsunuz bende rektefiye yaptırma taraftarıyım belkide yaptırdınız

8. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Bmw alsanız iki katı masraf ederdiniz o kafanız yine rahat olmazdı ne zaman bırakacağı belli olmuyor . Herşey tamam bir marşa basmışsınız bakıyosunuz çalışmıyor :)
    Usta konusuna gelince şuan getz'im varsa bir sorun çıksa motorla ilgili gözüm kapalı verip toplatacağım ustam var , getzden önce dizel pejom vardı 2.0 turbo dizel onu yaptırmıştım ustama . Çoğu sanayide 2 ile 4 arası fiyat çektiler , 1.300 max yaptırmıştık rektefiyesi taşlamacısıda içerisinde dahil fiyata araç zımba olmuştu . Bende soğumuştum araçtan motor yapılınca deli gibi bir performans gelmişti çıldırmıştı araç sevmeye başlamıştım sonrasında :)

Bu Sayfayı Paylaş