Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motorlu Taşıt Vergisine Yüzde 40 Zam

'Sohbet' forumunda omerercan tarafından 27 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Emlak vergisinde belediyelerin yaptıği faiş zamlara dur demişler, bu konuda ne kadar artış olursa olsun, artış 2017'de ödenen verginin %50'sini aşamayacakmış. Tüm belediyelerin üst sınır olan %50'yi sonuna kadar kullanacaklarından emin olabilirsiniz. Şaka gibi, ben de %10 filan diyecek sandım.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Ekonomi düzelecek uçuşa geçeceğiz biraz sabırlı olun şikayet etmeyin :D

3. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Soğudum ben. Arabadan cidden soğudum. Sırf bu vergi yüzünden aracımı satacağım. Şu yağmurlar bir dinsin, yıkayıcam tertemiz. Çekicem kapalı otoparka AVM nın altına. Koycam ilana abi. Yeter ya, 5.30 benzine para yetiştiremiyorduk şimdi de MTV sine dünyanın zammı geldi. Yıllık bakım, 1000 TL sigorta falan ölme eşşeğim ölme. Dünyanın parasını sokağa atıyoruz be arkadaş. Paranızı cidden sokağa atıyoruz başka hiç bir şey değil.

Ulan el ile çarşaf kullanarak sarılan sigara kağıdına ÖTV alacaklarmış. Kağıdın kalınlığı MİKRON ABİCIM MİKRON. 0.1mm bile değil. Yüzde 5 bile değil kalınlığı ya.

4. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Arabayı sattım kafam rahatladı. Muayene, sigorta, kasko, bakım, yakıt, mtv, trafik cezası, gideceğin yerlerde park sorunu, trafik sıkıntısı çekmekten kurtuldum gideceğim yere dolmuş, otobüsle gidiyorum acil bir işim olursa da taksiye biniyorum. Arabayı düzgün yere park etmedim bir şey mi oldu? Çevirme var cam filmine bir şey mi der? Muayene yaklaşıyor mevzuat değişmiş eksik bir şey mi var? Dolar artıyor akaryakıta zam gelecek mi? Bu ay mtv var hangi banka kaç taksit yapıyor? Kış da geldi bakım olsa iyi olur lastikleri de eskidi gibi dertlerden kurtuldum ve kafam öylesine rahat ki. Ekonomi çoooook iyi aynen devam az bile yapmışlar. C segmenti sıfır bir araca sahip olabilmek için bir emekçinin 10 yıla yakın çalışması gerek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Umr, Coolwhisper, umutd07 ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  5. Açıkel

Açıkel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Ahmet Açıkel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Asıl önemli bir nokta daha var. “Vergilerdeki artışa rağmen araç satışında ve ya tüketimde bir azalma olacağını sanmıyorum” dedi çok sayın(?!@“&₺-“@*+^%##) bakanımız!

Bu da şu demek: Siz zatisi koyunsunuz, size ne çaksak az; köprü yaptık otoyol yaptık davasına cebimizden dünyaları ödüyoruz, biz yapsak daha ucuza gelirdi lakin nasıl olsa sayın ahalimize ne kadar geçirsek de gık demiyor, bu otoyolun köprünün parasını hayatında görmemiş adını duymamış vatandaştan tahsil edeceğiz haliyle! Ha bu arada Türkiye de yüzbinlerce iş yeri var, kapısında son model araba var ama vergi tabelası matrahsız. Yani işi yapar/hizmeti verir, parayı alır ama ft kesmez vergi ödemez. E haliyle o müptezellerden tahsil edemediğimiz vergiyi, siz aziz muhterem milletimizden, aylık maaşla çalışıp da daha maaşı eline geçmeden sgk primidir gelir vergisidir ayağına zart diye kesilen aziz ve muhterem milletimizin maaşlarından aldığımız 3. Vergi dilimini de %27den %30a çıkartmak suretiyle tahsil edeceğiz.

Vallahi de billahi de gına geldi bıktım usandım bu memleketten de kendi memleketimde 3. Sınıf vatandaş muamelesi görmekten de.

Kulağımızın arkası bile kalmadı mübarekler bi el insaf merhamet ya huuuu!

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam kara mizahınıza hem güldüm hem de bu günlerde gülmeyi unutmuştum neden güldüğümü düşünüp bir daha güldüm , ev ahalisi durumdan şüphelenmiş olacak ki neden güldün diye sordular , tabi açıklayamadım , 12 gündür tv de haber spor sadece müzik bile dinlemiyordum. Sahi kafayı mı yiyeceğim ?

iPhone 5c cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi

Açıkel, Coolwhisper ve VVadam bunu beğendi.
  7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bu konuda haklı, geçen yıl ötv zammından sonra satışlar %30 düşecek filan dediler. Sonuç, şu an geçen yıla göre çok az bir düşüş var ama yıl sonu filo satışları, kampanyalar filan açığı kapatır ve artış bile olur. Yönetim de bunu anlayamıyor. Sigaraya zam yapıldıkça kaçak kullanımı artıyor, sonra sigara satışları azaldı, kullanımı düştü diye haber yapıyorlar. Kullanım düşmüyor kaçak içim artıyor, hem devlet alacağı vergiden oluyor hem kaçakçılık teşvik ediliyor. Araç fiyatları artınca kimse araba almaktan vazgeçmiyor, daha çok kredi çekiyor, daha çok faiz ödüyor, zengin daha zengin oluyor. Ama faizler yüksek diye de dert yanıyorlar o ayrı.

8. micomico

micomico Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    112
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    barzani konusunda yanılmışız dediğimiz gün MTV ye %40. zam....Gündem değiştimi değişti........ kimseden gık yok. Baska ülkede olsa halk sokaklara dökülürdü. Bizde ise ver mehteri , çal dombrayı......

9. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,193
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Gerçekten pazar günü bir yerde daha konuşuldu öyle birsey yaparki barzani unutulur diye...
    Yanlis anlamayın ama c.baskani ayni kurban bayrami tatili gibi hükümeti abandone yapabilir hatırlayın yine maliye bakanı önce konuşmuştu.

10. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Geçen sene sanırım %3 %4 gibi bir zam gelmişti bu zam hiç mantıklı bir zam değil sistemi değiştirmeleri filan bana göre hikaye yazık insanların sırtına bu kadar yüklenilmez.

Coolwhisper ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Abiler malesef tepkisiz ve balık hafızalı bir toplumuz bizi böyle gördükçe de devam edecekler bu zamlara o yüzden bu genç kardeşinizden sizlere nacizane birkaç tavsiye olsun.Sigara mı içiyosunuz gidin elektronik sigara alın hergün bir paket kent içiyodum 300 tl aylık masrafım vardı gittim elektronik aldım 80 tl aylık masraf ediyorum sadece.Onun dışında madem koşullar bu madem bize dayatılan lanet olsun ki bu o zaman 2. tavsiyem de şudur satın modelli arabalarınızı gidin getz 1.3 alın accent admire 1.3 alın lpgli masraflarınızı yüzde 50den fazla azaltın 2006 getzimiz var 450 tl vergisi var şuan 2018de 12 yaşında olacak yüzde 40 zamla bir alt vergi dilimine düşeceğinden 425 tl yeni vergisi olacak bi bakıma etkilenmemiş gibi bi şey olucaz.Yani modelli arabası olanlar hele ki bide motor hacmi yüksekse acayip etkileniyolar sonra sinir stres hat safhada oluyo huzur kalmıyo.böyle olacağına navigasyonu olmasın arabanın telefondan bakıyorum ben hız sabitleyicisi olmasın sağ ayak neye var gaza basmak için var performansı olmasın ankara batıkentten incekteki okulum 35 kilometre trafikten zaten ortalama 40 50 km hızla anca gidiyorum klimam var yazın soğutur kışın ısıtır auxlu teybim var istediğim müziği açar dinlerim lpg var zam gelse de ulan zaten en ucuz yakıtı kullanıyorum daha napıyım diyip kendimi teselli edebiliyorum sigortası vergisi bakımı hep en minimum düzeylerde daha ne isteyim.O yüzden size tavsiyem her şeyden önce alternatiflerle , mutlu olmayı öğrenelim yoksa her birimizin en ufak huzuru ruh sağlığı kalmayacak

12. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Benim aracı çok etkilemiyor vergi araç 2006 model ben bu sene vergi daha da düşecek diye beklerken devletten şaşırtmayacak bir haber gördüm. Müstehak mı müstehak ver mehteri... Ona buna %40 zam yaparlar , sene sonu asgari ücrete emekliye %3 zam yaparlar . Asgari ücret 1404 tl den 1500 tl yi görmeyecek buraya yazıyorum hatırlatın bana. Ama bizim vatandaşımız asgari ücretle çalışan adam gider iphone x modelinide alır sıfır araçta alır , alırda alır...

Roadrunners ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Birde nacizhane bir tavsiyem motora geçin derim , arabaya 100 lira mazot koysam 1 2 ay yetiyor yağmur kar çamur olmadıkça ailece bir yere gitmedikçe yatırıyorum kapıda. Motorun deposu 60 70 lira arası rakama doluyor , ne zaman aldığımı unutuyorum 250cc maxi scooter mis gibi. benzin ışığı yanıyor 20 lira benzin alıyorum 120 130 km yol yapınca ışık yanmaya başlıyor şehir içi :) Uzun yolda 110 120 km ile izmite gittim 2 kişi burdan sıfırladım 105km yol yaptım orda tekrar fulledim 14.50 tl yakıt aldı gayet ekonomik . Babamda alıştı her yere birlikte keyifli gidiyoruz , önceden araç olduğu halde eminönüne hep otobüsle gidip gelirdik gereksiz trafikte toplam en az 3 saat yolda vakit kaybederdik onca yol yürürdük , şimdi motorla mısır çarşısına kadar gidip kuruyemişimi alıp geri dönüyorum 1 saat içinde.
    Caddeye çıkınca araba koymaya yer yokken motorla istediğim yerin kapısına kadar gidiyorum vergisi yılda 65 lira yakıtı ekonomik , yanımda koca araba taşımaya gerek kalmıyor diyebilirim

Roadrunners ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Az ya da çok kullanın, bir eve bir araba şart, artık otomobil lüks değil bir gereklilik, hele ki evli ve çocuklu iseniz, bu sebepledir ki herkes bütçesi oranında araçlara biniyor.

15. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,193
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bir araba bile yetmiyor

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Günün özeti.

Tapatalk kullanılarak iPhone 6s aracılığıyla gönderildi.

umutd07, santafe2004, Köksal ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  17. Ue-Gazi

Ue-Gazi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    771
    Ad Soyad:
    Ulaş TETİK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX20 (2011-201X)
    Padişahın biri, koyduğu yüksek vergilere halkın hiç tepki vermemesine kızar olmuş. Vezirlerine, "Filanca yerdeki şehre gidin. Oradaki köprünün başına bir adam koyun. Geçen herkesten 1 akçe alsın." demiş. Vezirler padişahın dediğini yapmış. Şehir halkından ses seda çıkmamış. Padişah bunun üzerine kızarak, "Köprüden çıkandan da 1 akçe alınsın" demiş. Vezirler emri yerine getirmişler. Yine bir tepki gelmemiş, buna çok kızan padişah hemen emir vermiş: "Köprünün ortasına bir adam dikilsin. Geçen herkese on sopa vursun" demiş.

Emir yerine getirilmiş. Halktan yine tık yok. İyice küplere binen Padişah, tüm şehir halkını meydana toplayıp hiddetle haykırmış: "Bre mendeburlar. Hiç mi şikâyetiniz yoktur benim devletimden. Niye böyle susup durursunuz?" Kalabalıktan çıt çıkmamış. Daha da kızan Padişah: "Eğer tek bir şikâyetiniz bile yoksa hepinizin kellesini uçuracağım ona göre" demiş. Bunun üzerine biri elini kaldırmış:

* Padişahım şu bizim şehrin tek köprüsü var ya...

* Evet biliyorum o köprüyü. Yoksa geçiş parası mı çok geldi?

* Yok padişahım o değil de şu köprünün ortasında duran adam var ya...

* O adamdan mı şikâyetiniz var. İstemiyor musunuz o adamı?

* Yok padişahım. Tek bir adam olduğu için kuyruk oluyor. Birkaç adam daha koysanız da çok beklemesek.

18. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Küçük bir ilçede yaşadığım ve eğitimci olduğum için çalışma saatim esnek, eşim istese de israf olur diye almamakta direniyorum, gerçi alacak para da yok, yine borçlanarak da almak istemiyorum.

19. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben hep 50 liralık ödüyorum .O yüzden beni ilgilendirmiyor:)

Roadrunners, cenker_baba ve rpurcek bunu beğendi.
  20. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Elini vatandaşının cebinden çekmeyen bir hukümet! Bütün bunlara ses vermeyen kaderine razı bir Millet!

Bu Sayfayı Paylaş