Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motorlar ve Performansları (Benzinli Vs Dizel)

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda qaan88 tarafından 8 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Dostum benim merak ettiğim,110 ps bir motoru 170 ps e çıkarıp bu şekilde performanslı kulanmak şanzumana veya baskı balataya bir zarar verirmi uzun vadede. Birde dizel era zaten normal şartlarda yerinde durmuyor. 170 ps te iyice kudurur.Bugüç ve torka göre fren ve süspansiyon sisteminin dahada iyileştirilmesi gerekirmi.

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Bende Çok DÜşündüm Bu Olayı Aklıma Fiziğin Temel Kuralı Geldi Birşeyi Yoktan Var Edemezsiniz..Demekki Bir Güç Varki Ortaya Çıkartılabiliyor..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif110 Bgden 170 Sorunsuz Çıkmaz Zaten..170 E Çıkan Starexin 140lk Motoruydu Erada Şu Anda Normal Sorun Olmadan Çıkan Güç 145 Bghttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Tabiki Bunu Can Hocam Daha İyi Bİlir..

Düzenleyen : Ersin Cerrah

3. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    buna dürüstçe cevap vermek gerekirse,
    110ps motoru 170 ps e çıkardığınızda aracın orjinalinin potansiyeli çok önemli. vw transporter 1.9tdi 86ps araçlar var bunları 150ps e dahi çıkardıgınızda problem çıkarmayan araçlar çünkü 105liklerle de aynı mekanik ve elektronik donanıma sahipler vs.vs. Ancak era için soruyorsanız 170ps i denemedim ben zaten 150-155 arasına kadar çıktığımda çıkan duman görüntü olarak çirkin duruyor orjinal turbo ile 145-150ps arasında kalmak bence yeterli oluyor bu değerlerde de herhangi bir sorun yaşamıyor araç şanzımanda veya baskıda..

Yol tutuş konusunda haklısınız gittiği gibi durmuyor araç bunun için büyük iş kullanıcıya kalıyor. Bizim era da eibach 35mm spor yaylar ve 215 40 17 performans tipi lastik kullanıyoruz.. Gerçi sadece yaylarla düzceye yarış için giderken baya zorlamıştım aracı anormal bir hareket yapılmadıgı sürece problem olmuyor.

Era chiptuningten sonra gerçekten çok keyifli ve tam bir şaka makinesi oluyor :) 0-100 7.5-8 saniye 0-160 21-23 saniye arasına düşüyor. ve 200e kadar çıkması 40-45 saniye kadar sürüyor sadece :)

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Can kardeşim, acık mı kapalı mı? Ne tavsiye edersin, yoksa orjinal filtre mi alalım. Kapalı K&N filtrenin performana bir etkisi var mı? Gerci etki yoksa bile en azından temizlenebiliyor. Kagıtın öyle bir imkanı yok.

5. Misafir

Misafir Guest

Pardon karıştırmışım. Chiptuner arkadaşımın yapacağı işin en iyisini yapacağından hiç kuşkum yok. Ben sadece Güç ve Tork artınca aracın süspansiyon ve fren sisteminin dahada iyileştirilmesi gerekirmi onu merak ettim. Birde debriyaj ve şazumanda uzun vadede bir sorun yaratırmı acaba güç ve tork artınca bu parçalar daha çabuk aşınırmı.
    Mevcut süspansiyon ile 100 km/h hız üzerindeki hızlar çok tedirgin ediyordu beni. Gerçi araçta sürat için yapılmamış ama basıncada gidiyordu mübarek.

6. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kesinlikle kapalı kutu içi filtre. açık filtre çok riskli olabiliyor. su birikintisine girdiğinizde gaza basarsanız ve filtre bu suyu çekerse çok ciddi motor problemi yaşarsınız.

K&N filtre performansa etkisi araca göre 1 ile 4 hp arasında değişiyor artı olarak. Araç neydi sizin?

7. Misafir

Misafir Guest

Performansa bir etkisi yok sadece kağıt hava filtrelerine göre çok daha fazla havayı çok daha temiz bir şekilde motora veriyor.

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Vallahi Hyundai Güzel Motor Yapıyor Be Abi Bastımı Gdiyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Bence Sizde Bir Uğrayın Abi 145 Bg Bir Canavarla Çıkın https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Can ben bunu kimseye anlatamadım :)

10. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    biz anlaşıyoruz abi mühim değil :D

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Benm profilm bilgilerimin değiştigini simdi farkettim.
    Araba 1.4 getz. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif O yüzden dizele tu kaka diyoruz. [​IMG]

12. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ben anladım da o motorun sesi bazen adamı yolda cıkartıyor işte. Yoksa kapalı filtre almak hala daha karlı. Ama, dediğim gibi seytan dürtüyor. [​IMG]

13. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    :) Dediğim gibi kutu içi filtre ve eksos sisteminde 60mm boru kullanarak performansta kayda değer bir iyileşme sağlayabilirsin.

14. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Yakın hacimde bir benzinli, bir de turbo dizel araç karşılaştırırsak basitce ben şunu derim.
    Yarış yapalım denirse benzinlinin kazanma şansı daha fazla olur. Belli mesafe, nispeten düz ve çok uzun olmayan yol, tek kişi, red-line 'a kadar abanma falan filan....

Ama aileni bindirmişsin, bagajı da fullemişsin, karmave uzun bir yol yapacaksın. Mesela Antalya-İstanbul arası. Benzinlinin pek şansı olmaz, dizel karşısında.(LPG'li yi zaten konuşmayalım). Ha benzinli dizelle aşık atmaya çalışırsa, zaten ocağına incir ağacı dikilir. Tam geçiyorum derken bir bakar benzin bitmiş, benzin alırken dizel yine geçer https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Sebebi de şu. Tamam benzinli motor daha esnek ve yüksek devir çevirir. Ama normal kullanım devirlerine bakarsak. Ki bunlar dizel için 2000-3000, benzinli için 3000-4000rpm civarı olur. O zaman dizelin torkunun 220Nm civarında gücünün de 80bg civarında olduğunu görürüz. Benzinli ise normal kullanımda 130Nm torka ve 65-70bg güce sahiptir. İşte bu %90 kullanma aralığımız olan bu anda, dizel hem tork olarak neredeyse 2 kat, beygir olarak da 10-15 bg avantaja sahiptir. Bu da kullanımdaki esneklik, koltuğa yapıştırma hissi ve zevk olarak yansır.

Son söz: benzinli araç sahibi benzinlikte, dizel araç sahibi turbocuda, LPG li araç sahibi de yokuşta ağlar https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifdiyeyim de kimse kırılmasın.

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Benzin Vs Dizel

Lpg

Rampada bayılanını bilmiyorum ama amcaoglunun suzuki swift de lpg takılı montaj, lpg kiti, ayarı ve bakımı güzel olan lpg hem benzinden hem de dizelden daha iyidir. [​IMG]

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Saolasın. 60mm lik boru gürültü yapar dediler. Pekde bir faydası olamz dediler. Bende yaptırmadım. Birde 2 sene içinde muhtemelen satacagımız için cok lüzümda yok.

17. atlantix

atlantix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güzel tespit :))

18. sefa55

sefa55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benzinli ve dizel araçları eşit bir şekilde kıyaslayalım. Turbo motorlu golf 122 hp tsi
    Motor Gücü (hp) 122 hp<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" />
    0-100 Hızlanma (KM) 9,5 sn
    Aracın Torku 200 1750-4500 d/d

ve Era 110 hp dizel: 240 tork. 11,5 saniyede 0-100.Hemen hemen beygir ve tork değerleri yakın.Fakat Golf 2 saniye önce 100'e ulaşıyor. Bu işin sırrı maksimum tork aralığında. Era 2000 ve 3500 devir arası max tork veriyor. Golf ise 1750 devirden 4500 devire kadar. Yani daha uzun bir süre koltuğa yapışıyorsunuz. Hatta Golf 2. viteste 90 km/h'ye kadar çıkabilir. Era ise 2. viteste maksimum 65 km/h yapar. Turbolu benzinli aracın, turbo dizelden üstün olduğunu düşünüyorum

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tork Aralıgı Uzun Ama Şanzımanıda Kısahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Dizelin Tork Aralıgı Kısa Olabilir Ama Şanzımanı Daha Uzun...
    Atıyorum 5.Viteste 1000 Devir 35 km/h a Geliyorsa 2000 Devir Mantıken 70 E Gelir..
    Ama Benzinlide Bu Daha Düşüktür 20 km/h Gelir Belki Daha Az....
    Ama Vwnin TSİ Tuhaf Bir Motor..Bıraknda 2 Sn Daha Erken Çıksın Çift Aşırı Besleme Var..Hem Turbo Şarj Hemde Süper Şarj...

20. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Ama golfte 1.4 TSI 160 BG lik motor da var

<TABLE =arial11PX000000 border=0 cellSpacing=1 cellPadding=2 width="100%">

<TD =#eef5ff height=31 width="19%">Motor:
    <TD =#eef5ff height=31 width="31%">
    <SPAN style="FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 10pt; mso-fareast-font-family: 'Time

Bu Sayfayı Paylaş