Merhaba arkadaşlar 1.2 2015 model i20 aracımın motorunu temizletmek istiyorum. Oto yıkama suyla yıkayalım sorun olmaz dedi. İnternette motor temizleme spreyleri ile kısa süreli memnun kalan kullanıcılar gördüm. Araç 8 yaşında motoru hiç temizlenmemiş . Aynı model benzinli aracını temizleten arkadaşlar varsa ne önerirsiniz
Motor suyla yıkanmaz.Ancak bütün kabloları,soketleri,beyinleri tek tek yalıtımlayabilirseniz bu mümkün olabilir ki yine de ben tavsiye etmiyorum.Piyasada gördüğünüz susuz motor temizleyicilerde gayet güzel işler çıkarıyor.Kullanımı sıkın-bekleyin-silin şeklinde,kutunun yarısıyla motorun her tarafını rahatlıkla temizleyebiliyorsunuz. Benim aracın motorundan örnek,Selsil motor temizleyici ile temizlemiştim;
Motor kirlenmesini çok yaşıyorum. Bir kere yıkandı. Tertemiz olmuştu ama bundan sonra bezle silip temizliyorum. Motor toz olunca ve kaputtan çamur akmaya başlayınca temizlenmesi gerektiğini fark ediyorum.
Bence Yıkatmayın Aracınız 8 senelik araç Motor aksamında Su geçirmeyen ısıya dayanıklı soketler jontalar var fakat 8 senedir sıcak soguk kir gördü o parçalar ister istemez yıpranma oluyor. Motoru yıkarsınız birkaç ay bir sıkıntı yasamassınız hatta 1, 2 sene fakat ondan sonra soketin içerisi giren bir dama nem çok kötü sonuçlara sebep olabilir.