Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

MOTOR YAPTIRDIM SES GİTMEDİ

'H100 Forum - Club' forumunda hanifi_42 tarafından 1 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    celal supap ayarını aç önce.?

2. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sıbop ayarı bozuk arac sakırtılı calısır yeni motor yapılan aracın sibobları gevşek bırakılır ilk 500 ila 1500 de bir ayar yapılır bunu zaten arkadaşın arabasına mutlaka yapmışlardır olurya yapılmamıssa diye dedim 15 ila 20 vardıgında bir daha yapılır siboplar ayarsızssa ısınınca şakırtıyı koyu verir arac gücten düşer yakıt artar bildigim kadarı ile anlatayım hatam var ise eleştirileyim
    Düzenleyen : celal.oguz

3. black eagle

black eagle Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 3 ay once komple motor yaptirdim.(ana kol yatak segmanlar pistonlar gomlekler hepsi degisti.yaptirma sebebim ise araba 300-500 kmde 1-1bucuk litre yag eksiltiyordu.ve 90 dan sonra cok bagiriyordu.bilgilerinize sunarim.benim kisi debriyaj seti ile birlikte 2100 tl tuttu bursada ozel serviste.yetkili servis 2.500 tl ye komple motor yapiyorsa cok iyimis.cunku benim sordugumda 3500-4000 tl arasi fiyat vermislerdi..

4. hanifi_42

hanifi_42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim mototr yaptırma sebebim sabah çalıştırdıgım vakit motorda aşırır derecede motor sallanıyordu.yağ yakma olayı yoktu.ben de sizinki gibi krank kolu gömlek piston silindirkapagı değiştirdim toplam 3000tl masraf gitti.

5. hanifi_42

hanifi_42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    birde yağ klm si dolmak üzere sanayiye gitttiğim komple bakıma girecek 7000 klm bakımına girecek bakalım balım ses kesilecek. pompacıda dahil olmak üzere

6. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    üsdat konyadamı yaşıyon egerki dogru ise konyada cok kaliteli ustalar var egerki dogrusunu bulursan bende pompayı konyada degiştirtmişdim senin sorunu kesin çözeller birde pompacıya benim için zexsel marka pompa ile bosch marka arasındaki farkı bir sor sanki benim araba biraz sesli geliyor bana hangisi sessiz calışır acaba benim pompa 2008 model kaza yapmış mitsubişinden söküldü 34 binde idi araba perd olmuş ama benim araba aynı mitsubişhi gibi çalışıyor nedenki sana zahmet bi sor pompacıya
    Düzenleyen : celal.oguz

7. hanifi_42

hanifi_42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    celal abi ben ilk aldığım zexsel pompa vardı. adanaya gittiğimde boch pompa aldım hurdacılardan pompa yurtdışından gelmiş kamyoncular ırak tarafında söküp getirmişler. onunda ereğlide ustalara değiştirddim. pompayı adana gösterdik pompacıya çok güzel oldugunu söledi.birde burda gösterdik burdaki pompacıda aynısını dedi. o zaman lar pompa bize 25 ytl ye mal olduydu

8. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş 25 tl çok az ben pompayı konyada 650 tl zar zor aldım benikinin orjinali lukasdı cok sesli calışırdı bu pompa yolda giderken cok sessiz sadece rolantideyken sanırsın mitsubişhi motoru var onun gibi çalışıyor dedigim gibi yürüdünmü ses yok pompanın kendine has özelligimi bilemedim konu ile uzman arkadaşların yorumunu bekliyorum

9. hanifi_42

hanifi_42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi 250tl ye mal oldu pompa bize

10. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamam yanlış anladım olabilir benimki yeni oldugundan biraz fiyatı yuksek oldu

11. zuzu54

zuzu54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar selam bende 97 delüx var 590,000 km de vantilatör kayışının gazabına uğrayarak hararet yaptırdık geçenyıl komple sıfır rektefe yaptık piston gömlek yataklar piston kolları yağ pompası garnk kasnağı silidir kapağı balans milleri ve yatakları siboplar şarj dinoması vakum kısacası blok ve pompa harici komple yeni değiştirdim pompam lukas motor sesli çalışıyor ve şu an araba 150,000 km de ve sesi motor ısındıkça azalıyor yanlız bir tek sorunum war onuda yetkili servis dahi çözemedi . motor 3 ila 5 km arası mesafede hararet anca yerinden kalkıyor ayriyetten rampa aşağı inerken 3 vites kompresöre bıraktığım zaman 300 mt mesafede hararet sıfıra iniyor o şekilde radyötörü açtığımda su buz gibi termostat 82 derece orjinal HMC devirdaim orjinal radyatör yeni fan termiği yeni ama sorun aynı sakarya izmit düzce ve bolu yetkili servisleri bu sorunu çözemedi

12. HrnYlmz

HrnYlmz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim H100 de fbrika gibi çalışıyor buna bir çözüm yok yani mantıken düşününce bir çözüm bulamıyorum ses çıkaran belli bir yer yok motorun komple kendisi çıkarıyor o sesi.. yapabileceğin en fazla koltukların altındaki fitilleri falan desteklersin aracın içine ses gelmesini engelleyebilecek bi takım izolasyon işlemleri yapabilirsin benim aklımda öyle bi çözüm var öyle yapacağım bende

Bu Sayfayı Paylaş