Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor Yağina Mazot Karişmasi Uzun Yol Dpf Mi Başka Birşey Olabilir Mi?

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda fabay tarafından 22 Haziran 2020 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. fabay

fabay Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    fatih bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar Merhaba,
    2013 Model Accent Blue 1.6 CRDİ Mode plus Manuel aracım var 120.000 km de aracımı normal 10 bin bakımına 500 km önce götürdüm. Yağı, yağ filtresi, hava filtresi polen filtresi vs. değişti rutin bakım olarak 500km sonra her zamanki gibi arabamı yıkarken klasik olarak yağ, motor suyu ve silecek suyu seviyelerini kontrol ederken yağ seviyesinin fazla olduğunu farkettim. Fakat arabanın gidişinde çekişinde vs. hiçbir sorun farketmedim şans eseri gördüm. tamircimi aradım. rejenerasyonunu yapmıyordur. dpf tıkalı muhtemelen fazla yağı çektir. Mazot yağa karışıyordur. ya da enjektörlerde işeme vardır dedi. yüksek devirde arabayı bir süre kullan dedi. hemen bi yağcıya gittim yağı çektirdim 1 lt ye yakın F seviyesinin çok az aşağısına gelecek şekilde, ardından çevre yoluna çıktım. 3. viteste 4 bin devirde bir süre gittim. Eve geldim motor soğuyunca seviyeye tekrar bakma istedim. ertesi gün yağ çubuğunu çektiğimde yine fazlalık olduğunu gördüm. Herhangi bir motor ağrızası yok çekiş sorunu vs. de yok. Yani ben öyle hissediyorum. Bunun sebebi dpf olabilir mi? dpf olsa bile o kadar devirli bir şekilde gittim dpf kendini temizleyemedi mi ya da farklı bişey mi. Tamircim şehir dışında yaklaşık 200 km uzaklıkta bu şekilde arabayı oraya götürsem mi zarar görür mü. bilemiyorum rica etsem konu hakkında bilgi sahibi olan ama bilgi sahibi sallamadan konuşacak birileri konuşabilir mi. Arabamdan çok memnunum ama bu durum canımı sıktı. Hayırlı akşamlar...

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.