Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor yağı testi...

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 30 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Carrfourdan carrfour marka yag aldim 10-40yari sentetik acaba yag n nasil iyimi kotumu fiyati beni dusuk 7 litre si30 tl normal markali
    yaglar 70 ila 90 tl olunca 4litresi haliyle beni olumsuz dusunduruyor bu konuda yaddiminizi bekliyorum aracim 98 1.5 gls accent 153 binde nanobor kullandim ilk aldigimda

2. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    motora koyulan fazla yağı motor yakmaz.araç manuel vites ise fazla yağ debriyaj baskı balataya doğru akar ve debriyajın kaçırmasına sebep olur.otomatik vites ise kesin bilgim yok sanırım şanjuman yağına karışır ve şanjuman yağını kalınlaştıracağı için bozar.

3. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Evet motora koyulan fazla yağ motoru yakmaz. Fakat debriyaj baskı balataya doğru aktığını ve debriyajda kaçırmaya sebep olduğunu ilk defa duydum. Benim bildiğim kadarıyla fazla yağ motorda ekstra basınca sebep olur. Fazla yağ basıncı meydana gelir. Buda motorun muhtelif yerlerinden basıncın etkisiyle yağ atmasına sebep olur. Ben böyle biliyorum...

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    fazla yağ (aşırı) motorun metal aksamları üzerinde fazla aşınmaya neden olur. yağ filminin bozulmasına neden olur.

5. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kutunun üzerindeki üreticisi yazıyordur muhakkak. Herkes motor yağı yapamaz. Ya Elf gibi bir Fransız firması üretmiştir ya da PO. Benim tahminim yani.
    Yağın kalitesini kullanmadan anlamak zor. Bozulmamış yağ iki parmağın arasına alındığında 3 mm kadar kopmadan uzar.

6. coban

coban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben de ocak 2011 de almıştım arabayı (era dizel) şuanda 10970 km de. geçen gün baktım renk siyah ve parmaklarım arasında uzama olmadı. Ama süre olarak arabayı sabah 08.30'da koymuştum testi akşam 17,00 de yaptım... c.tesi yükselişe götüreceğim bakalım...

7. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dizel motora yağı koyun, 500 km sonra kararır. Bu benzinde biraz daha geç olur. Tamamen LPG kullanıyorsanız bazen hiç kararmayabiliyor bile.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. KaraÇocuk

KaraÇocuk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İbrahim ÇOLAK(KaraÇocuk)
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    10 40 yağ koydum akşama yağ bakayım dedim çubuktan damlama yapıyordu mobil 10 40 super nasıl olur anlamadım

9. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    4 Litre Castrol Magnatech 10/40 iyidir.
    Düzenleyen : vedatkanka

10. Rand

Rand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aracı yeni aldığımı söylemiştim. artık göreceli duruma geldi bu; 12 aralık'ta almıştım ne kadar yeni tartışılır. neyse konu şudur ki; direksiyona asılan yağ değiştirme kartında yağın değişimineya da işte bakımadaha 6000 km olmasına rağmen mahalledeki tamirci arkadaşa bi baktırayım dedim yani ya araba bişeyi var mı yokmu diye.. bi kaç eksik buldu tabi. ama konu yağ.. 1 lt yağ eksiltmiş dedi. yağı eksik dedi. napcaz dedim castrol alacaksın dedi 10/40 bi araştırma yaptım xxxxiburada'da (reklam olmasın:D) 90 küsür TL, kartal oto sanayide bi yerde 4 lt + 1 lt 60 TL'ye buldum (isteyene yeri söyleyebilirim) şimdi; bizim tamirci arkadaş ne demek istedi aklımda bu var. yağ eksilir tabi zamanla sonuçta onun bir dengesi var onun altında kalmamalı değil mi? bi dahaki sefere önce kendim ölçeceğim. bunlar olacaktır acemiyim sonuçta. paylaşmak istedim. varolun.

11. Hayrettin82

Hayrettin82 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hayrettin DALDAL
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC

Bu Sayfayı Paylaş