Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor yağı testi...

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 30 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Coşkun abi yağ çubuğunu çektim çeker çekmez damladı yoldan geldikten yarım saat sonra baktım sıcaktı yani ama aşırı değilidi 6 7 kmlik bi yoldan gelmiştim
    Düzenleyen : kara

2. Misafir

Misafir Guest

Damlamasından önemlisi yukarda bahsettiğim testi yap, çubuk üzerine fazla yağ alır dolayısıyla damlar, bu bir ölçü değil yani, önemli olan parmak arasında alacağın sonuç, parmalkarını açarken 2mm'ye kadar hemen kopuyor'mu kopmuyor'mu...

3. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    su nasıl uzamıyosa bu da aynı denedim yani yağı değiştirip değiştirmediklerinden valla şüpheliyim birakın 2mm yi yapışma hissdeilmiyo bile 1mm nin altı bile yok sıfır yani olabilir mi değiştimemeiş olabilirler mi sizce

4. Misafir

Misafir Guest

Ya değişmedi yada yağı çabuk bozuyor, eğer mümkünse yağı kendin alıp her hangi bir yerde değiştir, bakalım sonuç ne olacak....

Eğer İzmir'de isen 10 yada15W/40 sentetik yada yarı sentetik yağ kullanabilirsin.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

5. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Valla servise gidip te siz bu yağı değiştirmiş olmayabilirmisiniz demek biraz abest olur unutsalar bile unuttuk demezler zaten şuanda unuttuklarını bilseler (olmazya )arayıp unutmuşuz kusura bakmayın gelin değiştirelim demezler heralde
    Peki Coşkun abi servisin faturasında 10w30 koydukları görünüyo ama sentetik yarı sentetik ben pek anlamıyom faturadada yazmıyo zaten prformans yazıyo 15 40 koyduğumuzda diyelimki havasıcaklığı 0 a 10 felan düştü zararı olmazmı? peki

6. Misafir

Misafir Guest

Bu konuda buradan bilgi alabilirsin...ilk numara (yanında w yani winter - kış yazan)soğuk hava ikinci numara sıcak hava için belirlenen değer

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=6139

7. erali_i20

erali_i20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ocak 20 de senesi doluyor selectimin. Şimdiden başladı derdi acaba hangi yağ diye. Okudukça daha çok kafa karışıyor. Napsak acabaaaa???

8. ezzaza23

ezzaza23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    HÜSEYİN GENÇ

9. ezzaza23

ezzaza23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    HÜSEYİN GENÇ
    benimde ocak 15 te senesi doluyor,era 1.4 team.isgorta kasko bu ayın 29 u son gün nasıl yenileyecem bilmiyorum...km:12300 şuan...

10. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Serviste yeni yag değişimi yapıldı aracımın castrol5w40 koydular sizin aracauyar uymaz bilemem
    Düzenleyen : merikemal

11. sefaelibol

sefaelibol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yağı mtor soğkken test etmek gerekir.Sıcak,ısınmış yağ elbette ki su gibi akacaktır.

12. İbrahimTR

İbrahimTR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aramıza hoşgeldiniz. Tanışma bölümünde kendinizi tanıtınız :)

13. Bedri Baki

Bedri Baki Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sizi bilmiyorum ama ben servisi arayıp yağ konusunda bilgi aldıktan sonra yağımı dışarıdan götürüp Mobil 1 5w30 koydurmayı düşünüyorum. Diğerlerini kendilerinden kullansınlar.

14. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bu test denen sey sentetık yagda olmaz sentetık yag su gıbıdır daha gecen hafta enıstenın dızele koydurdum bp vısco 5000 5w40 turbo dızel yagını cubugu cektıgımde su gıb damlıyor
    madenı tofaslara koyulan 20w50 yagda olabılır bu test cunku cam sakızı kıvamında oldugu ıcın yag bırak 2mm yı 2 cm bıle uzanırhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

15. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Düzenleyen : flipper

16. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    10w-40w yağlar -25 ila +40 C arasında tüm Türkiye'yi kapsayan bir kullanım aralığı sunduğu için yaygındır.Yağ ve diğer konularda aracınız için en güvenilir ve doğru kaynak aracınızın kullanım kılavuzudur. Aracın yağ hacmi bilinmeli ve o hacim kadar yağ kullanılmalıdır. Aksi halde 3,3 litrelik yağ haznesine 4 litre yağ koyarsanız aracınız bunu atacak ve yakacaktır.
    Benimde başıma geldiği üzere; araçta ki yağ eksilmesinde direk olarak aracın yağ yaktığı düşünülmemelidir.Yağ bulunulan bölgenin sıcaklık durumuna göre ince kalabilir buharlaşma ve kaçaklar yoluyla kaybediliyor olabilir. Öncelikle kaçaklar önlenir, üst kapak contası değiştirilebilir aracın kılavuzunda önerilen bir üst yoğunlukta (15w-40w) yağa geçilebilir. Bir üst yoğunlukta yağ kullanımının etkileri şunlardır; kullanım alışkanlığından farklı olarak marşa 1-2 saniye uzun basmak zorunda kalırsınız, yakıt pek farkedilmemekle birlikte biraz artar.

Düzenleyen : flipper

17. kaynaklar77

kaynaklar77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim 1998 model hundai acent aracım var yeni aldım kaça kaç yağ kullanmam gerekir bildirirseniz sevinirim.

18. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bendeki yağ sakız gibi uzuyor. 2 mm'den daha fazla. petrol ofisi ekonomizer yağ katkısı koymuştum ondan mıdır acaba?

19. emrihak

emrihak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Castrol 10w 40 kullanırım genelliklede 10w 40 kullanılır ama bu sefer ben Mobil 5w 40 kullancam

20. serdar247

serdar247 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yağ değişeli 10bin km oldu ve hala parmak arasında uzuyor.Divinol diye alman marka yağ kullanmıştım(10w-40),bakım yaptırdığım usta önermişti.

Bu Sayfayı Paylaş