Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor yağı tercihi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ilkersevuker tarafından 19 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben de aracımda mobil1 5w30 kullanıyorum. 5w30 yağ 10w40 yağa göre daha ince diye biliyorum. daha ince yağ daha az sürtünme, dolayısıyla daha sessiz çalışma ve daha az tüketim anlamına gelir. yanlışsam bilen biri düzeltsin.

2. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    5-40 castrol edge tam sentetik kullanıyorum özellikle soğuk bölgelerde tavsiyem..

3. Misafir

Misafir Guest

Yanlış...5W/40 yağ 5W/30'a göre daha geniş ortam sıcaklığı kapsıyor demektir, yani 5W/30 -20 ile 30 derece arası çalışıyorsa 5W/40 -20 ile 40 derece arası çalışıyor demektir...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. Misafir

Misafir Guest

Katılıyorum.....ancak "sıcak bölgeler" demek istedin herhalde hocam, 40 demek daha fazla sıcaklığa dayanır demektir, 5'in yanındaki "W" harfi "winter" yani "kış" demektir...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

5. Misafir

Misafir Guest

Servisler hep 10-40 kullanıyorlar 5-30 veya 5-40 kullanmanın avantajları nelerdir hep merak ederim...

6. Misafir

Misafir Guest

E hocam yazdım ya ilk rakam kış şartlarını son rakam yaz şartlarını belirtir, demek'ki 10W/... 5W/... göre daha yüksek sıcaklıklara (-'lerdeki sıcaklık, yani -10, -20 gibi), ..../40'da ..../30'a göre daha yüksek sıcaklıklara dayanıyor..

7. kahraman338

kahraman338 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çoşkun Bey benim de 15.000 bakımım geldi..daha hiç yağ değiştirmedim..servis 15.000 veya bir yıl sonra gelirsiniz demişti..şuan km 14.000 bayram öncesi değiştirmeyi düşünüyorum..sıcak bir memleket olan osmaniye de oturuyorum..ben şimdi, sizce hangi koydurayım 5/40 mı 10/40 mı...teşekkür ediyorum şimdiden..

8. Birol Çalışkan

Birol Çalışkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benım araca 5w40 yarı sentetik yuksek devırde kullanıyorum dıye bunu kullanıyorum

9. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    evet tam olarak böyle..
    daha geniş bant bir nevi..

10. emrihak

emrihak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün yağ değişimini yaptırdım. Daha önce Karabük'te yaptırmıştım 10/40 koydular. Şimdi Muğla'da oturuyorum usta 20/50 koydu ve 10/40 koyanların para kazanmak için koyduğunu söyledi. Aracım 2000 accent 1.5 GLS yumurta kasa. 20/50 kafama yatmadı ama usta öyle diyince koydurdum siz ne dersiniz?

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    10-40 koydurmak maliyet olarak daha ucuz, neden daha fazla para kazansınlar ki, 20-50 5000km gidiyor, değişim parası olarak 10 lira alsalar, en az 35 lira eder, 10-40 10000 km gidiyor, 50 lira yağ, 10 da değişim 60. ama bu sürede iki defa 20-50 değiştireceğiniz için maliyet artıyor.
    muğlada havaların çok soğuk olmadığını tahmin ederek 20-50 koydurmanın araca hiçbir zararı olmayacağını söylüyorum, 10-40ın da zararı olmaz ikisi de olur.

12. emrihak

emrihak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    15 lira aldı castrol koydurdum. Neyse yinede bidahakine 10/40 dan devam etmek istiyorum nedense içime sinmiyor bir türlü. :)

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben rakamları bildiğim gibi verdim, sonuçta iki defa yağ değiştirse 30 alacak, 10 40 koydurursanız sadece 15 alacakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

14. Misafir

Misafir Guest

20W/50 "mineral yağ"dır ve daha kısa ömürlüdür..

15. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    modelli araçların hiçbirinde kullanılmamalı...
    faydadan çok zararı olabilir...
    kısa süreli değişim periyodu,performans ve kalite kaybı gibi olumsuzluğu var..
    sentetik özellikli yağları beğenmeyen aklıevvel ustaya koca bir yuh... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

zararı olabilir demeyin, 10-40 sentetik yağ daha iyi koruma sağlar ama 20-50nin zararı olmaz.

17. ilkersevuker

ilkersevuker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu gün araç bakımında mobil tam sentetik 5 30 yağ kullandık.hyundai servisi 10 30 yağ önerdi varsa 5 30 yağın daha iyi olacağını söyledi.yağın fiyatıda 45 tl.bilgileirnize...

18. muratolcer

muratolcer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar motor cok seslı calısmaya basladı ve bagırıyo ve eskı seriliği yok ne yapmam lazım? araç atiker sıralı lpg var

19. BURÇİNKEMER

BURÇİNKEMER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    anlaşılan bu yağ işinde hiç kimse ortak bişey bulamamış ,benim aracım dizel malum onümüzde bahar ve buna göre hangi markanın ,hangi yağını kullanayım.

20. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    zaten servis koyuyor..ama elden götürecekseniz castrol magnatec 5w-40 iyidir
    Düzenleyen : mdx78

Bu Sayfayı Paylaş