Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor Yağı Kullanımı

'İ20 Forum - Club' forumunda Riense tarafından 18 Ağustos 2023 tarihinde açılan konu

1. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bugün arabayı yağ bakımına götürdüm.Benden önce servis arabası vardı.Bakım yapan belki 20'li yaşlardadır.Bana sıra gelince ustaya sen yap dedim.O da usta BMW'ye bile bakıyor dedi.Çocuk çoktan arabanın altına inmişti bile.Bakımdan sonra motora sprey sıkıldı bir güzel parlatıldı.Sonra yakınlardaki bir markete gideyim dedim.Hızım 20-30km olsun yolun kenarı boştu yanaşırken vitesi boşa atmamla beraber motor bağırmaya başladı devir 6000'e yükseldi araç benzinli,dizel olsa ambeleye kalktı derim hemen frene bastım devir düştü.1 tur atıp tekrar sanayiye gittim bir tamirciye gösterdim motorun ordaki boruyu çıkardı baktı bişey yok muhtemelen sıktığı spreyden kaçtı o esnada devir yükseldi dedi.Tekrar bakım yaptırdığım yere gidip söyledim o da hava filtresini çıkartıp hava püskürttü.Çocuklara benzinli arabaya az sıkın dizel değil dedi.Ben de sitemimi ilettim.Seneye bakımı ben yaparım dedi.Şu ana kadar başka bişey olmadı.Ama can sıktı işte.

MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    367
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Aracınızın motoruna bakım harici bişi yaptırmayın.Ne olduğu belirsiz şeyleri sıktırmayın,döktürmeyin aracınıza.Hepsine ilave para yazıyorlar zaten.Temizlik gerekiyorsa kendiniz yapın.Yağ,filtreler (Mümkünse kendiniz alın) ve gerekli kontroller sonrası gereksiz yere elletmeyin aracınızı.İşlemler bitene kadarda başından ayrılmayın.Tavsiyem önemlidir...

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş