2012 accent blue dizelim var arkadaşlar. Arabanın en son bakımı 4bin km önce yapılmış, fakat motor yağına baktım, yağ koyu ve sanki biraz akışkanlığı azalmış gibi geldi. Ne yapacağıma karar veremedim.
Dizel aracin yagi hemen kararir renge takilmayin arkadasin dedigi gibi 1 yil olmadiysa degistirmeye gerek yok
Bakım aralığı bizimkilerde 15000km veya 1 yıldır diye belirtiliyor, sizin periyodik bakım tablosuna kılavuzdan bir bakın muhtemelen aynıdır, dizel motorun yağı değiştirildikten kısa süre sonra simsiyah olur koyulaşır ve ışıkta parlayan cinsten bir hal alır o şekildeyken bakım periyodu dolana kadar kullanılabilir.
teşekkür ederim arkadaşlar, dizel kullanmadığım için bilmiyordum. 1 yıl dolmadı, içim rahatladı yourmları okuyunca.
Araç yetkili serviste bakıma girmişse gerek yok değiştirmeyin. ama bakımını başka yerde yada sözlü olarak yaptığı söylüyorsa değiştirin. Yağ siyah olur takılmayın
Ben yağı değişip sanayiden eve geldiğimde (Hemen hemen 20 km) yağın simsiyah olduğunu gördüm. Arkadaşların da dediği gibi dizel aracın yağ rengi çok kısa sürede koyulaşıyor.
15000 lik yağ 8000 1000 civarında yada YILINDA değişmeli. ( bana göre) Eğer yağ siyağlaşıyorsa yatın kalkın dua edin. YAĞINIZ KALİTELİ yağ. Çünkü Motor içini güzel temizliyor ki SİYAHLAŞIYOR. Bilhasssa DİZELLER İÇİN GEÇERLİ.
merhaba bende getz aldıgımda ılk bakımı yaptırdım eve geldım bı bakayım dedım yağ cubugunu çektım bı baktım yag karamış ustayı aramıştım yagını degıstırmedınızmı dıye hemen kararıyor.