Selam arkadaşlar. Geçen hafta şarz dinamosunu yaptırdım. Kayış sesi gibi ses gelmeye başladı. Sanırım kayıştan dedim. Ama dün o ses gacır gucur modundan çıkıp takır tukur moduna geçti. Göstergel ışıkları yandı. Direksiyon sertleşti. Sonra kayış koptu sandım . Müsait bir yere çekinceye kadar ışıklar söndü direksiyon yumuşadı ama gacır hucur ses devam etti. Aracı stop edip motora baktım yağ sıçratmış birde kayış bir yere sürtmüş gibi tozu vardı. Tekrar çalıştırdım 2 dakika çalıştı ses aynı. Tekrar stop edip çalıştırdım yine aynı. Stop ettim. Altına yağ boşaltyı yarım litre kadar. Şimdi aracı çalıştırmadım. Yağ ekleyip sanayiye götürsem bişey olurmu. Allah rızası için yardımcı olun.
yağ çubuğunun seviyesine bakın, seviye normalse direksiyon yağını kontrol edin. tarifiniz direksiyon pompasının bozulması gibi geldi bana.
direksiyon durduğu yerde motor çalışırken sert ise başka bir belirti yok ise hidrolik direksiyon pompası bozulmuştur, hidrolik direksiyon yağ deposuna bakın boş ise yada azalmış ise hidrolik direksiyon pompası patlamıştır, neyse ki tamiri motora göre daha masrafsız ve ucuz. Motor yağ ışığı yanmıyorsa mesele yok ancak kayış koptuysa devirdaim olmayan soğutma suyu hararet yaptırıp motoru komple bozar. kayış koptuysa çekici çağırmanız iyi olur. kayış koptuysa şarj lambası akü ışığı motor rölantide çalışırken yanar. tabi tahmin yürütüyoruz sonuçta