Merhaba Arkadaşlar, 2012 Model 1.6 DCVVT aracım son bakımdaki yağı dizel motor yağı gibi siyah çıktı. Ardından araçtan ses gelmeye başladı. Ses genellikle motor soğukken düşük devirlerde gaza bastığımda geliyor. Gaz ile birlikte artıyor. Motor ısınınca azalıyor ama tamamen gitmiyor. Şakırdama sesi gibi değil, daha çok üfleme sesi gibi rölantide anlaşılmıyor. Vites boştayken gaz verince gelmiyor. D konumunda ilerlerken ses geliyor. Sanayideki ustalar motor soğukken binemediği için anlamadılar. Yetkili servise bıraktım sessiz ortamda soğukken geldiğini belirtince dikkat etmişler; sonuç olarak piston eteklerinden geldiğini motorun yapılması gerektiğini söylediler. Araç 180 bin Km'de, 160 bin Km'de almıştım. LPG yi ben taktırdım. Son 20 bin KM LPG ile birlikte kullanıldı. Forumlarda benzer ses için orijinal hava filtresi / yağ filtresi ve 5*30 shell yağ ile çözenler olmuş. Hepsini denedim sesde değişim olmadı. Aracın yakıtı % 10 arttı. 1 aylık yağ tekrardan koyu siyah çıktı. Motorda bir sorun olduğu artık aşikar. Burda tecrübeli bir Hyundai ustası bu motorların arızalanmayacağını arızalanırsa da revizyonun randıman vermediğini, sandık motorun daha sorunsuz olacağını söyledi. Diğer ustalar elini ovuşturup hemen indirelim modundalar. 1.6 DCVVT motoru revizyon yaptırıp sorun yaşayan oldu mu? Tavsiye eder misiniz, nelere dikkat etmek gerekir? Bir de Sandık motor için sarı sitede 60 bin TL civarı ilanlar var. Arayıp sorduğumda sıfır ithal olduğunu söylüyorlar ama bir yanlışlık var gibi çünkü motor revizyonuna yetkili servis 60 ile 180 bin arası masrafı olacağını söyledi. Kore'den Çin'den vb gelen bu ucuz fiyatlı[tamire kıyasla] sandık motorlar orijinal midir taktırıp memnun kalan oldu mu, tavsiye eder misiniz.
Bu km de bu aracın motorunun arızalanması çok zor. Evveliyatını biliyor musunuz bu aracın kasten yapmak yada bir şeyleri ihmal etmek lazım ki bu motor bu km de sorun çıkarsın
Evveliyatında da bir problem olmadığı söylendi, 2. sahibiyim aracın ilk kullanıcı genellikle yetkili serviste bakım yaptırmış ve güvenilir biriydi. Alırken detaylı ekspertiz yaptırmıştım motorda ses yoktu, alır almaz yağını filtrelerini değişmiştik temiz çıkmıştı. Ben kullanırken de hararet olmadı hiç LPG'ye uygun değildir belki çünkü araca LPG'yi ben taktırdım ya da bakımların birinde sahte yağ fln kullanıldı. Düzenli olarak yağına suyuna bakarım çünkü eksiltmedi hiç, halen de eksiltmiyor.
Yok. Yağ eksiltmedi şimdilik, performansı düşmedi; sadece eskiden 1 depo LPG ile 360 Km yaparken artık 320 Km civarı tükeniyor. Bu arada yaklaşık 1 depo benzinle kullandım sorun değişmedi.
havaların soğuması ile olabilecek bir durum. benzinlide yağın kararma nedeni kurumdur, lpg ile kullanyorsanız ve yağ kararıyorsa yanma odasına sübaplardan yada emmeden yağ alıyor demektir. karter havalandırma valfinizi söküp temizlemenizi öneririm
Hocam valla bilmiyorum ki, yetkili servis piston diyene kadar bu kilometrelerde motoru ariza yapmaz modundaydim ben de ihtimal vermiyordum. Umarim başka bir şeydir hala ne yapacagima karar veremedim zaten. Bir ustaya daha birakacagim motor sogukken dinlesin bi