Arkadaşlar merhaba. 250 binde 2008 Hyundai Accent Era 1.6 select aracımın bloğun her yerinden oluk oluk yağ kaçırıyor. Haliyle sıcak motor ve egzozdan dolayı yoğun duman ve koku var. Motor rektifiyesi gerekli gibi. Yakın zamanda motor yaptıran veya tahmini olarak şu fiyat çıkabilir diyen var mı ? Gitmeden aşağı yukarı bir fikir sahibi olmalıyım.
Ben 1 ocak itibariyle 98 vectraya silindir kapağı değişti, sekman atıldı. Açılmışken triger vs değişsin dedim 28.000 verdim. Motor bloğu sağlamdı. Yağ yakıyordu sadece. Satarsam kafam rahat laf anlatmakla uğraşmam, satılmaz ise kafam rahat binerim dedim. 13 gün sonra araba satıldı. Dediğim gibi de oldu. Alan kişiye motor yapıldı durum bu dedim. Ustası baktı motor sağlam yağ yakma, üfleme duman yok ama yolda ne olacak bilemeyiz kapalı kutu neticede dedi. Benim silindir kapağı değişmese 18' e mal olacaktı. Benden bir hafta kadar sonra arkadaşım, 2012 polo motor gitti komple yapılacak dedi. Ara tatilden dönüşte geçen pazartesi sordum 66.000'e çıkmış. İkisi de benzinli. Polo komple yapıldı ama motorda ses falan vardı onun.
Benim su eksiltmiyor. Motor sessiz ve yola gitmesi, yakıtı iyi, zorlanması yok. Yağ kaçaklarının tespit edilmesi gerekli. Muhtemelen segman attı, üst kapak ve keçelerinde değişmesi gerekecek.
Arkadaşlar sorun çözüldü. Esas yağ kaçağı bloğun önündeki yağ müşüründenmiş. OLuk oluk yağın ordan geldiği anlaşıldı. Yenisi takıldı. Şimdilik bir sıkıntı yok. Bütün yağ kaçakları tespit edildi. Değişmesi gereken keçe ve contalar değişti.