Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor ısınınca durup beklerken titreme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Metehan_Live tarafından 29 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    metehen kardeşim sorunlarını şimdi gözüm takıldı da sarsıntı ve titremelerine bişey diyemicem onları az da olsa çözmüşsün ama özellikle lambalara yaklaşıp devir düşmeleri olup da titremelerin artıyorsa ya katalitik konvertörün arızalı ya da enjektörlerin kirlidir.bence bir depo veya yarım depo benzine würth enjöktör temizleyici koy(25 tl sanırım) faydasını göreceğinden eminim..çünkü bu sorunu hep sıcaklar başladığında yapar..

2. alban

alban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar hocam merhaba motor ustasına gittim baktı birkaç çıkarıp takarak denedi takozu ama vibrasyonu kesemedi özellikle D konumunda iken ayağım frende durumunda çok ses yapıor yaklaşık 1 ay evvel başka marka aracın takozunu koymuşlardı orjinalini bulamayız diye .ustada dediki dün arka takozu yalnış çakmış olabilirler orjinalini takarsak bu vibrasyon geçer.nedersiniz sizcede geçermi.1997 model sonataya arka motor takozunu uygun şekilde nerden tedarik edebilirim bide aynısı olmassa ve yenilendiğindede ses kesilmezse verdiğim parada boşa gitsin istemiyorum.lütfen bir öneri çok teşekkürler;)

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. alban

alban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    onlarda uçuk fiyatlar veriyoorlar o yüzden sordum size kore arabaları için yedek parça satanlarda nerde bulunur gerçi sabahtan beri arıyorum birkaç kişiden haber bekliyom.peki bahsetttiğim konuda başka takoz çakılması arabada vibrasyon yapmaya etki yaparmı değişince geçermi sizce.?arabanın ön taraftaki tüm sürtünme yada sarsıntıyı torpidoya veee cama veriyor hatta rokete geçince araba üst vitese geçene kadar tırrrrrr diye cam titriyor.

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. alban

alban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar hocam çok teşekkürler yardımın ve açıklaman için ama ,sakarya hyundai yetkili servisini bile aradım adamlar nedese beğenirsin yok abi stoktada görünmüyor gelmezde diyor yahu bu arabayı imal eden firmanız değilmi ne dir bukadar zor bulunan şey sabah beri internette o japoncu senin bu japoncu benim dolaşıom,mevcut üstündeki motor kulağının içine ne gibi bir lastik uygulasakta bu sesi kessek serdar ustam yani yardım istiyorum yada bu parçayı satan bildik birileri varmı.?

7. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu konuyu açalı epey olmuş. Bu konuyla ilgili bir kaç başlık daha açmıştım.
    Orada yazmıstım cozdugumu.

Buraya da yazıyım.

Sorunu acemi bi sürücü ve yeni araç sahibi olarak kendim tespit ettim

Düşündüm...

Sorun ısınınca oluyordu.

Isınınca noluyordu fan çalışıyordu.

Birin fan pervanesinde kırık yapar diye duymuştum. Elimle yokladım tek tek kanatları ufacık bir kırık vardı.

Akparcadan sadece radyotor pervanesi orjinal (25 lira falandı sanırım) aldım ve 10 liraya değiştittirdim.

O gün bugundur titreme kesildi.

Ama sizin sorununuz farklı gözüküyor.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, eğer takoz küçük ise kalan boşluklar silikon basılarak doldurulabilir, bununla ilgili önceki mesajalrımda bir tavsiyem olacak.

9. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; "><div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; "><div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; bo

10. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    yeni tip otomatik şanjumalarda baskı balata kullanılıyor.yani manuel şanjuman sistemini biraz değiştirerek otomatik yapılan araçlar(dsg) ama sizin aracınız klasik tip otomatik şanjuman olduğu içinmirkan kardeşin dediği gibi baskı balata yok.p - n gibi viteslerde şanjuman boşta yapmaz.d-r gibi viteslerde araç yükte. eğer hafif fren bırakma da araç çok az hareket ederkan titreme varsa şanjuman yağını değiştirin(ATF 320) fakat titreme fren tam basılı iken araç dururken ise benim görüşüm rolanti sorunu vardır.Bu konu site yöneticisi Serdar Bey in uzmanlıklarına girer danışın..

11. tucson06

tucson06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mf dnt
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Abi bnd tucson var 2007 model otomotik vites d alinca titreme basliyo rolantide giderken sorun yok boyle titrerken nefes zorlugu ceker gibi ses gelio azalip yukseliyo ses titriyor ama araba direksiyon falan ama arabanin bi suan egr sorunu var temizletmedim daha bundanmidir sizce?

bide motor arıza isigi yanmiyor neden olur bu ampulu falanmi oluyor bunun

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 16 Nisan 2018
  12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, muhtemelen egr'den. özel mesajlarla sorulan sorulara cevap vermiyorum, sorularınızı bu mesajınıza ekledim. birde mümkünse okunaklı yazın zahmet olacak.

Burak&Buse bunu beğendi.
  13. tucson06

tucson06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mf dnt
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Abi ben yeni kayıt oldum buraya ondan ozel falan tikladim oradan yazabildim kusura bakmayın

Motor ışı yanıyordu egr den dolayı sonra söndü sönünce bende düzeldi sandım aklıma takıldı kontağı çevirirken tüm ışıklar yanıo ama motor ışı gelmiyor abi

Bu Sayfayı Paylaş